Cautare in site
x inchide

Fii Chef Pentru O Zi – o competiție dedicată pasionaților de bunătățuri

Adaugata la de


De când m-am implicat în bloggingul culinar, am constatat cu bucurie interacțiunea specială pe care o au între ei pasionații de gătit. Nu doar că ne ”simțim” unii pe alții, ne căutăm online și ne împrietenim așa de repede, ci descoperim mereu cât de multe lucruri avem în comun, cât de ușor și firesc ne găsim subiecte de discuție care ne entuziasmează. Nu știu dacă și cu oamenii care împărtășesc alte hobby-uri e la fel, dar cu noi chiar așa stă treaba, parcă am fi cu toții înscriși într-un mare club în care ”biletul” de intrare e chiar pasiunea.

Ei bine, Selgros caută pasiunea. Cei mai mulți dintre noi au auzit sloganul ăsta și cei cu adevărat pasionați de bunătățuri știu că e cât se poate de adevărat. Așa că noua inițiativă a celor de la Selgros Cash&Carry de a organiza un mare, cât toată țara asta de mare concurs de gătit, e unul din bonusurile atât de frumoase ale celor care sunt legați de pasiune, devenind membri ai selectului Club pentru profesioniști și pasionați. De bunătățuri. ;)

Despre ce-i vorba, concret? Cum spuneam, competiția Chef pentru o zi se adresează tuturor românilor cărora le place din toată inima să gătească și să își surprindă familia și prietenii cu creativitatea, gustul și apectul preparatelor pe care le pregătesc.

PUBLICITATE

Mecanismul de participare e cum nu se poate mai simplu: înainte de orice, nu uita să citești cu atenție regulamentul concursului, apoi, nu mai trebuie decât să gătești un preparat inspirat și să-i faci fotografii/sau să te filmezi gătind. Să te înscrii în competiție AICI. Nu uita să selectezi și orașul pentru care concurezi. Încarci apoi fotografia/clipul video, prezinți rețeta într-un text cât mai bine redactat și… aștepți jurizarea!

Premii… sunt multe! Nu mai puțin de 64:

  • câte un mare premiu acordat câștigătorului absolut (16 în total), înscris în competiție pentru fiecare oraș în care există magazine Selgros participante la campanie: Alba-Iulia, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Suceava, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara. Acest mare premiu constă în privilegiul de a conduce timp de o zi bucătăria unui restaurant din orașul ales la înscriere, pentru opt prieteni invitați să participe la o masă cu bunătățuri de neuitat și câte un robot de bucătărie professional Kenwood FPM800, în valoare de 1200 lei.

FoodProcessor-FDM781-01_800x600

  • 48 de premii (așa zis) ”mici”, câte trei pentru fiecare magazin Selgros participant la campanie, constând în câte trei seturi de vase Heinner Marlene de 8 piese și câte trei vouchere de cumpărături Selgros, ajutându-i pe participanți să-și desăvârșească pasiunea și pe mai departe.

heinner-set-gatit-heinner-marlene-hr-bet-br008-ceramica-plus-marmura-8-piese

Și cum am început povestea de azi vorbindu-vă despre pasiune și despre legătura specială dintre noi, cei cărora ne place așa de mult să ne petrecem timpul la cratiță, vă mai zic că abia acum devine totul încă și mai interesant: scopul competiției este chiar acela de a ne pune în legătură, de a-i încuraja pe cei pasionați să comunice între ei, să continue și să-și depășească limitele, de aceea, pe tot parcursul competiției, participanții vor fi în permanent consiliați/încurajați/inspirați de 16 bloggeri culinari renumiți ai blogosferei gustoase din România.

Da, sunt și eu unul dintre acești bloggeri, calitate în care mă voi implica activ în sprijinul concurenților care se vor înscrie în competiția Chef pentru o zi din orașul meu, Timișoara, și în care voi participa apoi, cu aparatul de fotografiat după gât și, dacă desemnatul Chef pentru o zi va avea nevoie – cui i-au prisosit vreodată o pereche de mâini într-o bucătărie profesională? –  și cu cuțitul în mână, și la acel chef de pomină pentru prieteni, în care câștigătorul își va dovedi măiestria.

Experiența dintr-o bucătărie profesională va fi cu totul nouă pentru cei mai mulți dintre participanți, sunt sigură că provocările, adrenalina și ineditul situației vor lăsa amintiri de neuitat și va fi bucuria mea să-mi ghidez câștigătorul prin această nouă experiență.

În afară de implicarea directă cu participanții la competiție din orașul meu, voi fi și unul dintre cei trei jurați care îi vor alege pe marii câștigători ai competiției, alături de Chef Liviu Preda, câștigător al concursului Arena Bucătarilor și gazdă a emisiunii cu același nume și prietena mea Oana Igrețiu, una din cele două autoare ale cunoscutului blog culinar Savori Urbane.

juriu-chef-pentru-o-zi-selgros

Ce anume vom căuta la jurizare? În primul rând, pentru o obiectivitate absolută, juriul nu va cunoaște identitatea participanților.

Vom ține cont în mod deosebit de originalitatea preparatului, de complexitatea tehnică a acestuia și de modul de prezentare al modului de preparare, de inspirația și bunul gust al așezării în farfurie, într-un cuvânt, de tot ceea ce contribuie la complexitatea și nivelul calitativ al produsului finit prezentat în fotografie sau în clipul video, notând rețetele înscrise după cum urmează:

  • pentru originalitatea preparatului (maximum 20 puncte),
  • utilizarea tehnicilor prezentate în descrierea modului de preparare (maximum 20 puncte),
  • creativitatea și originalitatea imaginilor (maximum 20 puncte),
  • calitatea așezării în farfurie a produsului (maximum 20 puncte),
  • calitatea produsului finit, pozat sau filmat (maximum 20 puncte).

Toate tentativele de înscriere prin fraudă, cu imagini/clipuri însușite în mod abuziv de pe internet, vor fi descalificate.

selgros-

Așadar, dacă ești unul dintre cei pasionați de gătit, abia aștept să mă surprinzi cu creațiile tale. Mai mult, dacă ești și timișorean, abia aștept să ne cunoaștem și să gătim împreună!

Îți doresc multă baftă și multă, multă inspirație, iar dacă ai nevoie de un sfat referitor la orice te-ar putea ajuta în concurs (preparatul ales, tehnici de fotografie/video etc), nu te sfii să iei legătura cu mine la adresa de email din formularul de contact sau printr-un mesaj pe pagina Facebook Retete ca la mama.

Instagram @lauralaurentiu
Ne gasesti si pe

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

76 − 75 =

PUBLICITATE
PUBLICITATE