Cautare in site
x inchide
tocinei reteta detaliata tocinei cu branza telemea reteta laura laurentiu

Tocinei de cartofi cu brânză – rețeta de tocinei bucovineni, prezentată detaliat

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 23.10.2024
Rating
5
(29)
SARI LA RETETA
Rating
5
(29)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 comentarii la Tocinei de cartofi cu brânză – rețeta de tocinei bucovineni, prezentată detaliat

  1. Claudia spune:

    Eu sunt din Gura Humorului si aceasta este mancarea copilariei mele. O mi a diferenta in reteta de acolo: se foloseste o branza specifica zonei asemanatoare branzei de burduf si nu se pune piper. Serviti cu smantana (si cu zahar 😀) sunt minunati. Eu personal i-as putea manca toata viata.
    Si mai exista o varianta: compozitia se pune in tava unsa cu untura sau ulei, cu extra topping de branza deasupra si se baga la cuptor. Prinde crusta foarte buna atat in tava cat si deasupra cu branza (fiind alt tip de branza decat telemeaua in saramura, se va topi si va deveni aurie). Varianta aceasta se numeste tocin.
    Eu continui sa ii fac dupa reteta bunicii cu branza specifica din zona.
    Multumesc pentru ca faci reteta cunoscuta! 😊

    • Claudia, mulțumesc mult pentru comentariu! Am văzut pe internet variante complet fără brânză, exact ca latkes. Sunt curioasă cum e brânza despre care vorbești, e mai picantă, mai cremoasă? Cred că varianta la tavă trebuie să fie foarte, foarte gustoasă, sigur o să o încerc! 🤗