Cautare in site
x inchide

Crofne bănățene

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 05.02.2009
Rating
4.9
(146)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(146)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

90 comentarii la Crofne bănățene

  1. Adina spune:

    Am incercat zeci de Rețete, fara un rezultat spectaculos, insa aceasta reteta mi-a iesit perfect si le fac cu drag de fiecare data!!
    multumim !!?

  2. Corina spune:

    Cele mai bune crofne pe care le-am facut, multumesc pentru reteta!

  3. Ligia Teodorescu spune:

    Am facut mai multe retete de gogosi dar asta mi-a iesit perfecta..multumesc mult pentru reteta….gustul, textura si aspectul..sunt mirifice….s-au terminat prea repede…nici poza nu am apucat sa le fac..

    • lauralaurentiu spune:

      Ligia, sunt tare bucuroasa sa aud asta. Sa va fie de bine, sper sa mai incerci si alte retete de pe site si sa revii cu vesti tot atat de bune. :)

  4. Carban Rodica spune:

    De ce la mine nu cresc (nu se umfla) in ulei si raman crude in mijloc?

    • lauralaurentiu spune:

      Probabil ca:
      a) nu le-ati lasat suficient la dospit
      b) nu e suficient de fierbinte uleiul
      c) dimpotriva, e prea fierbinte uleiul.

      Ar putea fi oricare dintre cauzele de mai sus sau un cumul de cauze. Va doresc mai mult succes pe viitor. :)

  5. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  6. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  7. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  8. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  9. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  10. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  11. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  12. dorina-mihaela spune:

    ciao ! am facut gogosi dupa reteta ta –sint minunate .multumesc pt . reteta

  13. Veronica spune:

    Eu personal am incercat gogosile astea, japonezele si chiflele. Chiar daca am folosit ingrediente organice (care sunt nitel mai pretentioase) toate produsele au iesit extraordinar.
    Multumim pentru ca impartasesti cu noi retele tale minunate!

  14. Aariadna_75 spune:

    e prima data cand imi ies perfect,respectand aceasta reteta.
    multumesc ptr inca o reteta a copilariei mele

  15. Aniela spune:

    La noi in Carasul de munte  li-se zice PUPI am facut si eu recent dupa reteta bunicii…un deliciu…dulcele copilariei mele..ador retetele dumneavoastra…spor in continuare 

  16. Ildi_1982 spune:

    Draga Laura,

    tocmai am terminat de facut (am si mancat cateva deja) crofne.
    Am respectat reteta pas cu pas si majoritatea dintre ale mele nu sau umflat la prajit si nici nu au gaura in mijloc…oare de ce?…

    • lauralaurentiu spune:

      :) Nu stiu. Ceva nu a mers bine si numai tu poti sa iti dai seama, eu nu am cum sa stiu unde o fi fost problema. Poate drojdia nu a crescut cum trebuie? Poate a fost cam rece sau curent in locul unde le-ai lasat la crescut? Poate uleiul nu a avut temperatura potrivita?

    • Pot fi mai multe cauze:
      1.Nu au crescut destul in faza a doua, deci dupa ce le-ai taiat
      2.Au stat in curent sau nu a fost destul de cald in bucatarie
      3.Drojdia.Daca ai folosit din cea proaspata, e posibil s-o fi cumparat deja „compromisa”, adica pastrata in congelator(Drojdia fiind de fapt o fiinta vie, daca o tii in congelator, moare)
      4.Uleiul de la prajit nu a fost destul de cald(proba se face cu lingura de lemn, daca ies basicute cand o introduci in ulei, atunci e bun de prajit)

  17. Claudia Davis spune:

    Aceste gogosi le-am incercat de multe ori in masina de facut paine. Pun aluatul de seara in masina iar cand ma trezesc, acesta este gata crescut. Tai gogosile cu foma rotunda de prajiturele, le mai cresc un pic asa cum ati indicat si in mai putin de 1 ora de la trezire gogosile sunt gata.  Iata mai jos link-ul catre reteta de gogosi romanesti, asa cum am numit-o eu,  de pe site-ul meu in limba engleza: Multumesc pentru inspiratie!
    http://www.claudiashomecooking.com/romanian-donuts/?ref=nf 

  18. Beatu_alice spune:

    Am o intrebare . Cat inseamna in mililitri o cana de lapte la aceasta reteta? Multumesc anticipat.

    • lauralaurentiu spune:

      200-250 de ml., in functie si de capacitatea de absorbtie a fainii (se adauga treptat).

      • Mihaela spune:

        Vai, ce urât! Ar trebui să spui numele celui care a copiat rețeta în carte. Tu de ce ai o reținere dacă el n-a avut?

  19. luiza spune:

    tocmai am terminat de facut aceste minunate gogosi,sunt delicioase ,iar aspectul e perfect.continua asa pentru ca eu am, inceput sa imi surprind familia din ce in ce mai mult cu retete   ,,copiate,,de la tine.multumesc

  20. Elena spune:

    Buna ziua,
    Am realizat reteta dumneavoastra, respectand-o pas cu pas. Crofnele au iesit super. Am facut 17 crofne, facand doar jumatate de reteta. Data viitoare fac reteta completa si invit vecinii! :) Facusem si poza, dar fiind prea „grea”, nu a fost acceptata. Multam pentru reteta!

     

  21. Gabi spune:

    Stimata Laura,
    Aceste gogosele sint o minunatie. Si trebuie sa-ti spun, ca tricul sa pui aluatul la dospit in microwave, este super, super, super. Si mai trebuie sa-ti spun, ca prima data nu am crezut ca aluatul va creste in 1/2 ora si l-am lasat acolo ( cred ca a stat vreo 2 ore ) si cind am deschis cuptorul, m-am trezit cu aluat in brate. Oricum, blogul tau este foarte interesant.

  22. Maria Popovici spune:

    Am facut si eu crofnele!!Bestiale!mi-au amintit de copilaria mea si mirosul hmmm….ma bucur k ai postat pas cu pas aceasta reteta!la cat mai multe postari!

    • Anonim spune:

      Maria, ma bucur mult ca ai incercat gogosile – crofnele – mele si ti-au reusit! Sa iti fie de bine si iti multumesc pentru urari, te mai astept.

  23. Ioana spune:

    Am facut si eu aceste minunat de pufoase gogosi. Multumesc din suflet pentru reteta. Si ca sa laud si mai mult reteta, am pus numai o lingurita de drojdie(am tinut minte gresit), mi-au cresut mai greu, dar le-am lasat mai mult si au iesit asa de pufoase si bune. Esti o bucatareasa desavarsita. Multumesc din suflet pentru toate retetele. Urmatoarea reteta, covrigii sarbesti…. O saptamana cat mai frumoasa!:)

    • Anonim spune:

      Ma bucur din tot sufletul, Ioana, ca ti-au placut gogosile, asa numitele mele crofne :). Sa va fie de bine!

      2012/1/29 Disqus

  24. vero spune:

    buna seara draga mea,iti doresc ca in anul care vine sa te gaseasca sanatoasa,cu bani multi pe masa si fericire in casa,iti urmaresc de foarte mult timp blogul,dar nu mai stiu daca am postat si comentarii la ceea ce am vazut sau la ceea ce am gatit dupa retetele tale
    cand te vom vedea la tv?imi este dor sa te ascult

  25. lauralaurentiu spune:

    Anca, iti multumesc frumos pentru apreciere si te mai astept cu drag! :)

  26. anca spune:

    Stiam despre tine doar ca esti interpreta de muzica populara,insa in aceasta seara am descoperit un om deosebit. Sigur o sa mai trec pe la tine.

  27. lauralaurentiu spune:

    Vero, sa va fie de bine! Ma bucur mult ca ai avut succes cu reteta mea de gogosi – Crofne banatene – te mai astept cu drag sa rasfoiesti blogul meu culinar si va doresc sarbatori fericite!

  28. vero spune:

    buna laura si bine te-am gasit din nou,am executat ieri de facut crofnele iar ceilalti le-au mancat cu o mare pofta,mi-au spus sa-ti multumesc pentru asa bunatati
    iti dorim multa sanatate si sa ne mai incanti cu bunatatile tale si sa ne mai canti si de acum incolo multi ani,ai o voce minunata,te-am auzit de cateva ori la tvr timisoara si esti si foarte frumoasa
    multi pupici primeste din partea noastra

  29. vero spune:

    buna Laura si bine te-am gasit,azi voi face si eu crofnele tale,imi aduce aminte de gogosile pe care le facea mama cand noi eram copii,ieseau la fel ca si ale tale
    iti doresc multa sanatate si spor la munca in continuare ca se ne mai incanti inca multi ani de acum incolo cu bunatatile tale

  30. lili spune:

    super faine…oare rezist apna la craciun dc ma apuc de maine???/

  31. lauralaurentiu spune:

    regina cofetariei, sper si eu sa ai succes cu retetele mele, te astept cu impresii!

  32. regina cofetariei spune:

    draga laura de mult caut o reteta clasica de gogosi…ca la mama acasa….multumesc mult…de sarbatori vreau sa fac tortul cu musse de ciocolata…sper sa fie un succes

  33. Anonymous spune:

    cate ies din 500 gr faina ??

  34. lauralaurentiu spune:

    Andreea Iasi, multumesc mult de felicitari si sa iti fie de bine crofnele :).

  35. Andreea iasi spune:

    buna ziua
    am facut acu 1 luna aceste crofne minunate.au iesit super bune si pufoase
    ai am de gand sa fac briose flori de cires(am sa pun visine)
    imi place f mult blogul tau
    tine-o tot asa(sau de ce nu, la mai mare)

  36. cristina spune:

    mersi frumos ptr raspuns tot cristina sunt nu stiu de ce a scris anonim iti doresc Paste fericit alaturi de cei dragi!

  37. laura laurentiu spune:

    Cu praf de copt nu va iesi nimic, aia e sigur, insa poti cumpara drojdie deshidratata, care are termen de valabilitate cat de acu’ si pan’ la pastele cailor :)). Serios, rezista mult timp. Gasesti ori de la dr.oetker, ori de la pakmaya si e foarte buna – pui o lingura rasa de drojdie (nu mai mult) si iti reusesc crofnele sigur, numai sa nu le lasi sa le ia curentu’ – e foarte important sa lasi aluatul la dospit intr-un loc caldut.

  38. Anonymous spune:

    laura spune-mi te rog este vreo forma sa adaptez reteta sa pun praf de copt in loc de drojdie ptr ca plec in strainatate si acolo nu gasesc nimic si ma gandeam sa cumpar praf de copt ptr ca drojdia are terman de expirare scurt?ce zici?as putea sa fac crofne cu praf de copt sau altceva in loc de drojdie cu termen mai mare de valabilitate?

  39. cristina spune:

    mersi frumos pt raspuns ..te anunt cum mi-au iesit cand mai fac mersi frumos si o sa-ti urmaresc in continuare retetele :*

  40. laura laurentiu spune:

    Cristina, daca spui ca in tava erau crescute, probabil ca uleiul nu a fost suficient de incins. In mod normal, cand le pui in ulei ele se umfla vazand cu ochii, in cateva secunde sunt ca niste besici. Altceva nu vad ce ar fi putut fi, daca era sa nu fi fost drojdia buna nu ti-ar fi crescut inainte, la dospit. Ma bucur ca macar ti-a placut gustul si mi-as dori sa reusesti perfect daca le vei mai incerca.

  41. cristina spune:

    te rog laura ajuta-ma!am incercat reteta ta la gust au fost super dar nu stiu ce s-a intamplat pt ca nu arata deloc ca ale tale.in tava erau crescute cam ca acestea,dar dupa prajit sunt mult mai mici ca cele din poza ta,te rog spune-mi e vre-un secret pe care eu nu-l stiu.astept raspunsul tau.multumesc anticipat

  42. laura laurentiu spune:

    Incearca, Simo, au mai facut-o fete (si baieti) de pe Culinar si au fost incantati!

  43. Simos says ... spune:

    Hehehe! Si eu am avut aceasta polemica :) La Taverna Sarbului au pljeskavica … destul de buna, dar nu ca acasa. Facuta in casa nu am mancat niciodata, dar cu reteta ta … sigur voi incerca. Sotul meu, care este tot din Timisoara, este un fan absolut al pljeskavicei. De cate ori ajungem acasa, isi face drum prin Complex … :)

  44. laura laurentiu spune:

    Pana stabilesti cu exactitate ce motive te tin la Bucursti, incearca sa prestezi o crofna tu insati, dupa indicatiile de pe blog. Nu are cum sa nu reuseasca. :) A-propos, am intrat intr-o „polemica” (pun intre ghilimele, pentru ca motivul dezbaterii mi s-a parut hilar) cu cineva de la Bucuresti pe tema pljeskavicei…nu intelegea persoana „de ce nu e asta un hamburger” =)).

  45. Simos says ... spune:

    Doamne, de astea imi face si mama cand vin acasa :). Sunt in Bucuresti de 2 ani si inca tot nu stiu ce Dzeu caut aici :). Nu au nici gogosi din astia, nici langosi, nici zupa cu taitei, mai nimic :) A, de pljeskavica nici nu mai zic :)
    Numai bine,
    Simona

  46. Anonymous spune:

    FABULOS… si stiu sigur asta

  47. laura laurentiu spune:

    Multumesc mult, violette, iti multumesc pentru vizita!

  48. violette spune:

    Felicitari pt. blog! Azi l-am descoperit,e minunat, atat grafica cat si pozele si explicatiile! Mult succes si tine-o tot asa!

  49. laura laurentiu spune:

    Iti multumesc mult, Iulia! Te invit cu drag sa incerci retetele care iti plac! Te pup!

  50. iulia spune:

    Draga mea Laura, ca artista te-am descoperit de ceva vreme si te admir foarte mult, ma bucur ca te-am descoperit si in aceasta ipostaza, de culinareasa. Ai retete extraordinare, pe unele dintre ele o sa le incerc cu siguranta. Mult succes in tot ceea ce faci!!! Te pup!! :)

  51. laura laurentiu spune:

    Draga mea tiza, iti multumesc mult pentru sustinere si felicitari! Crofnele mele sunt niste biete „ratuste uratele” fata de perfectiunea ce iese din mainile tale. Te pup si te mai astept!

  52. LauraAdamache spune:

    Draga Laura rar am vazut gogosi atat de frumoase!! Felicitari pentru blogul tau absolut minunat.
    Datorita meseriei mele am avut ocazia sa strabat tara in lung si in lat iar bucataria banateana, care dupa parerea mea este cea mai complexa bucatarie a noastra, mi-a lasat o amintire extrem de vie si placuta.
    Astazi am avut marea placere sa iti descopar minunata voce!!Felicitari Laura draga si mult succes in tot ceea ce vei face. Te pup!

  53. laura laurentiu spune:

    Draga mea, stii la ce distanta stau locuiesc eu, fata de Aeroport? Nici 5 minute de mers cu masina! Te astept cu drag si te rog sa ma anunti cu vreo zi-doua inainte, sa ma pregatesc si eu, ca tot banatanu’ care primeste gosti (oaspeti) de seama, cu tot ce am mai bun! :*

  54. Danelutza spune:

    Laura, m-am hotarit… Salivez in fiecare zi la bunatatile prezentate de tine, asa ca, atunci cind voi veni in tara, iti fac o vizita, ca tot stau vreo doua ore in aeroportul de la Timisoara. Multumesc si pentru aceasta reteta delicioasa si la cit mai multe.

  55. laura laurentiu spune:

    Lissa, pai noi suntem chiar vecinele, sigur ca multe obiceiuri culinare seamana! Imi pare bine ca ti-am trezit nostalgii si ca iti plac! Te pup!

  56. laura laurentiu spune:

    Ina, iti multumesc mult, mult! Te mai astept!

  57. laura laurentiu spune:

    Mariana, draga mea, ma bucur mult de aprecierea aratata mie si banatenilor in general! Te invit sa ma vizitezi de oricate ori vei dori!

  58. Lissa's Cakes spune:

    Laura, cu asa o prezentare frumoasa creezi pofte oricui,bravo!Asa se fac si pe la noi,poate difera putin reteta ca ouale se pun intregi si nu se mai lasa la dospit dupa ce le decupezi ..suntem aproape de voi si de-aia cred ca se aseamana placintele,dar sunt buneee…la noi le zice pupi,buna le zicea pupureţi si la minciunele le zice frunze..cate bordeie atatea obiceie…ce amintiri mi-ai rascolit cu placintele astea,nu le-am facut de ceva timp si chiar mi dor.
    Laura sa-ti dea Dumnezeu muuulta sanatate si sa ne arati ce minunatii de bucate se mai fac in banat,ca ai talent cu carul…si nu numai la gatit ,te pup!

  59. ina spune:

    Este atat de interesant blogul tau!!! Super poze, super explicatii, super TOT! Bravo, felicitari!

  60. mariana spune:

    Bine te-am gasit!ce ma bucur de acest blog,mai ales ca sint fan BANATENI!ADMIR SI SUSTIN TOT CE E BANATEAN!Oreteta f.reusita si dupa mine se poate umple cu ce doresti!Bravo!(mai vin pe la tine OK?)