Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Pulpe de rata in crusta de mustar, cu portocale si salata calda de cartofi violeti si sparanghel alb

Pulpe de rata in crusta de mustar, cu portocale si salata calda de cartofi violeti si sparanghel alb

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

pulpe de rata in crusta de mustar cu salata de cartofi mov
Aceste pulpe de rata in crusta de mustar, cu portocale si salata calda de cartofi violeti si sparanghel alb sunt, dupa parerea mea, un preparat foarte reusit, care da un nou sens clasicului confit de rata. Aici aveți și o excelentă rețetă de piept de rață, gătit pas cu pas, inclusiv un tutorial video live.

Pentru clasicul confit, pulpele de rata sunt gatite indelung, la foc mic, in propria grasime (pentru reteta de confit click pe link-ul de mai jos), dupa care se pastreaza indelung in aceeasi grasime, ca si carnea noastra la garnita, iar gustul lor devine din ce in ce mai bun. Inainte de a fi servite, pulpele de rata se scot din grasimea in care sunt conservate si se rumenesc scurt in tigaie sau in cuptor.

click aici pentru reteta confit de rata

De aceasta data, insa, in loc sa rumenesc pur si simplu pulpele de rata, am preparat o minunata crusta de mustar, miere si portocale, care a facut pulpele de rata din confit inca si mai delicioase.

Trebuie sa tineti cont ca principalul ingredient al acestui fel de mancare este confit-ul de rata, adica un semipreparat pe care il puteti usor pregati in casa, asa incat acest fel de mancare delicios si elegant va fi gata in foarte putin timp, fiind o solutie perfecta atunci cand asteptati la masa oaspeti pe care vreti sa ii impresionati, dar aveti foarte putin timp la dispozitie.

Ingrediente Pulpe de rata in crusta de mustar:

(4 portii)

  • 4 pulpe de rata din confit
  • 4 lingurite de mustar Maille a l’ancienne
  • 1 lingurita de coaja de portocala fin razuita
  • 2 lingurite de miere
  • sare grunjoasa

Preparare Pulpe de rata in crusta de mustar:

1. Se amesteca intr-un castronel 4 lingurite de mustar Maille a l’ancienne, coaja de portocala razuita si 2 lingurite de miere. Se aseaza pulpele de rata din confit, bine curatate de grasimea de la suprafata, intr-o tava (sau tigaie) incapatoare, cu pielea in sus, si se distribuie amestecul pregatit direct pe piele. Se presara cu sare grunjoasa si se dau la cuptorul preincins la 190 de grade, timp de 8-10 minute, pana cand crusta incepe sa se rumeneasca. (Functia grill a cuptorului poate fi foarte utila, insa daca o folositi trebuie sa supravegheati atent ce se intampla in cuptor, ca sa nu se arda).

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

preparare rata cu crusta de mustar

Salata calda de cartofi cu sparanghel alb – garnitura la pulpe de rata in crusta de mustar

Ingrediente:
(4 portii)

  • 400 de grame de cartofi (violeti sau obisnuiti, de care aveti) fierti in coaja
  • 1/2 de ceapa rosie taiata julienne
  • 2 lingurite de mustar Maille a l’ancienne
  • 1 lingura de chives tocate
  • 12 varfuri de sparanghel alb (sau verde) blansate
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Preparare:

Cartofii fierti in coaja se decojesc si se taie in cubulete. Se taie ceapa rosie julienne si se freaca putin cu degetele, ca sa se desfaca fir cu fir. Se pregateste un dresing, amestecand bine mustarul cu un praf de sare, piper negru macinat si uleiul de masline turnat in fir subtire. Cartofii cubulete, sparanghelul blansat (adica oparit timp de 2-3 minute in apa cu sare si apoi trecut in apa cu gheata) si ceapa se pun intr-un castron si se amesteca cu dressingul. Se gusta daca mai e nevoie de sare si piper si se presara cu chives tocat.

salata de cartofi mov cu mustar

Portocale caramelizate – garnitura la pulpe de rata in crusta de mustar

Ingrediente:

  • 4 portocale
  • 1 lingura de grasime topita de rata (care se va scurge din pulpe in timpul gatirii)
  • 1 lingura de zahar (sau miere)
  • 1 praf de sare
  • piper proaspat macinat

Preparare:

Deasupra unui castronel sau a unei farfurioare, portocalele se decojesc cu un cutitas, ca pe mere, asa incat sa se indeparteze si pielita alba. Cu acelasi cutitas, se decupeaza segmentele de portocala, taiand printre pielitele care separa feliile. Pielitele ramase dupa decuparea segmentelor se storc bine de zeama, care se colecteaza.

segmenti de portocala

Se incinge intr-o tigaie untura de rata si se adauga segmentele de portocale si zaharul (sau mierea). Imediat se adauga si zeama de portocala si se tine pe foc unu-doua minute, cat sa inceapa sa se caramelizeze usor. Se trage tigaia de pe foc, se adauga un praf de sare si piper proaspat rasnit.

Asamblare:

Ultima rețetă publicată

Se aranjeaza pe farfurie salata calda, pulpa de rata si portocalele caramelizate, stropind si cu putin sos din tigaie. Este un preparat nu doar foarte aspectuos si elegant, dar si delicios, cu arome foarte bine echilibrate. Pofta buna!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 comentarii la Pulpe de rata in crusta de mustar, cu portocale si salata calda de cartofi violeti si sparanghel alb

  1. Ema Georgescu spune:

    mi-a lasat gura apa la poze, dar cand am si citit… abia astept sa gatesc si eu maine seara pentru cei mici…

  2. Tavi spune:

    Mama ce pofta mi-ai facut! Arata grozav pulpele de rata si combinatia cu salata de cartofi ma face sa imi imaginez ceva frumos.

  3. Steffi spune:

    Pulpele de rata par cel mai usor de gatit, insa unde pot gasi mustar Maille a l’ancienne ?

  4. Anca spune:

    Arată delicios! Deși carnea de rață nu e preferata mea, sigur voi încerc această rețetă, am zis că îi mai dau o șansă rățuștii, dar numai în combinație cu portocale. Această rețetă pare ideală, iar aspectul este de MasterChef!

  5. Ionela spune:

    Buna seara!
    Dna Laura, va multumesc pt retetele postate! Toate cele incercate mi-au iesit foarte bine (ultima oara am facut pateu de casa din ficat de pui si prajitura de pandispan cu prune). Saru’mana pentru masa!
    Am o intrebare legat de confitul explicat de dvoastra: este valabil si pentru pulpe de gasca? Ai mei cresc gaste si-as putea sa-i ajut cu pastrarea carnii cand se hotarasc sa taie mai multe odata. Multumesc inca odata!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE