Piept de pui umplut branzeturi aromate
Inedita este nu neaparat reteta, ci metoda de preparare a acestui piept de pui umplut cu branzeturi. Noi, fetele, mai tinem si cate o dieta, din cand in cand. Parca nu e usor sa renuntam la chiar tot ceea ce ne place.
De fapt, infometarea si privarea de anumite substante nu este deloc benefica pentru organismul nostru. Ma refer la genul de „diete de staruri” sau de prin reviste care ne recomanda sa scoatem din alimentatie in totalitate glucidele sau lipidele. Si acestea au rolul lor in metabolism, totul este sa fie consumate cu masura si sa fim atente la calitatea acestora.
Desigur, look-ul meu dovedeste deplin ca nu sunt chiar o experta in ale dietelor – adevarul este ca m-as pricepe, poate, dar sunt o mare gurmanda.
In fine, va propun o metoda de preparare a pieptului de pui (carne slaba, calduros recomandata de orice dietetician) care va permite sa obtineti o crusta crocanta, savuroasa, fara a ineca preparatul intr-o baie de ulei incins. Prin aceeasi metoda puteti, de exemplu, prepara un cordon bleu cu un continut mult diminuat de calorii.
Reteta mea urmează mai jos.
Ingrediente pentru piept de pui cu branzeturi si verdeturi
- 4 bucati de piept de pui pregatite ca pentru snitel, aplatizate pana la o grosime de 5-6 mm, condimentate cu sare (mai putina, ca de, suntem la dieta si sarea retine apa in tesuturi!), cu piper si rozmarin
- 2 linguri de maioneza de casa, facuta cu ulei de masline
- pesmet din paine integrala (eu l-am imbogatit cu fulgi de porumb zdrobiti si cu seminte de susan)
- 80 de grame de branza, eu am amestecat 40 de grame de cascaval cu 40 de grame de branza de vaci
- verdeturi si ierburi aromate dintre cele care va plac cel mai mult: patrunjel, marar, menta, coriandru – combinatia preferata
- 2 rosioare cherry
Mod de preparare piept de pui umplut cu branzeturi aromate
Branza si verdeturile se dau la blender, sa se marunteasca bine.
Pasta aromata obtinuta se imparte in patru. Modelam fiecare sfert intr-o forma lunguiata si o asezam pe cate o bucata de piept de pui.
Alaturi punem si doua sferturi de rosioare cherry:
Se pliaza pieptul de pui astfel incat sa acopere bine umplutura si se fixeaza cu scobitori:
Fiecare bucata de piept de pui se tavaleste prin maioneza astfel incat sa fie acoperita peste tot, fara a se incarca excesiv. Veti zice: cum? Maioneza? Da, acoperind pieptul de pui cu maioneza se va incarca cu mult mai putine calorii decat daca l-am face ca pe un snitel. Mai multe grasimi si carbohidrati se prind de el daca-l tavalim prin faina, ou, pesmet si prajindu-l in final in baie de ulei. Se dau bucatile unse cu maioneza prin pesmet. Se aseaza intr-o tava, pe hartie de copt.
Gatirea la cuptor
Se dau bucatile de piept de pui umplut in cuptorul preincins la 220°C, pentru 10-15 minute. Temperatura fiind inalta, crusta va deveni repede crocanta iar pieptul de pui de sub ea se va gati atat cat trebuie.
Acest piept de pui umplut este savuros si crocant. Se serveste cu ce garnitura preferati, salate de tot felul sau sosuri. La noi acasa, persoana care are aproape doi metri, mananca orice si nu se ingrasa deloc, a mancat asa cum se poate vedea in poza de mai jos, cu orez cu legume si salata. Desigur, s-a declarat foarte satisfacut, doar nu i-a lipsit nimic. Fetele… asa ca in prima poza, doar cu salata de varza, rosioare si o lingura de guacamole. N-avem a ne plange prea mult, acest piept de pui umplut a fost si in aceasta abordare foarte bun si satios.
Lasă un răspuns