Carnati la tigaie cu ceapa rosie si mere
Reteta pe care vreau sa v-o propun azi e o alegere inspirata pentru un pranz gustos si consistent: carnati la tigaie cu ceapa rosie si mere, alaturi de salata de cartofi. Mancarea e chiar usor de facut iar combinatia intre carnatii proaspeti, placut condimentati, ceapa gustoasa si merele dulci-acrisoare reuseste sa ridice carnatii la tigaie la un nivel pe care nici nu mi l-as fi imaginat.
Ingrediente Carnati la tigaie cu ceapa rosie si mere:
- 600-700 de grame de carnati proaspeti
- 2 cepe rosii
- 2 mere de dimensiune medie, un soi acrisor (ionatan, idared, granny smith etc.)
- 2 linguri de ulei
- 1 crenguta de rozmarin
- 1 lingura miere sau de sirop de artar
- 1 lingura de otet balsamic
- 1 lingura de sos worcester
- 700 de grame de cartofi curatati
- 3 fire de ceapa verde
- 1 lingura de maioneza
- 1 pahar mic de iaurt (150 de grame)
- sare si piper
Preparare Carnati la tigaie cu ceapa rosie si mere:
Am ales carnatii Patricieni pentru ca sunt fin condimentati si sunt preparati cu carne de vita de unde am concluzionat ca ar avea un continut mai mic de grasimi decat carnatii clasici din carne de porc. Asa asa si fost, s-a dovedit ca am facut o alegere foarte potrivita, firma Angst nu s-a dezis nici de aceasta data de deviza „Excelenta face diferenta”.
Pasii de urmat:
1. Se pun cartofii curatati si spalati la fiert intr-o oala cu apa rece la care se adauga 1 lingurita de sare.
2. Se curata ceapa rosie si se taie pestisori, nu prea subtire.
3. Merele se spala si se taie in 8, cu tot cu coaja, indepartand doar casuta semintelor.
4. Carnatii se inteapa din loc in loc si se pun intr-o tigaie bine incinsa, fara adaus de grasime, rumenindu-se pe toate partile timp de 3-4 minute, pana lasa ceva grasime, apoi se scot deoparte. Atentie, daca folositi carnati foarte grasi, se scurge grasimea din tigaie, la cei pe care i-am folosit eu nu a fost cazul.
5. Se adauga in tigaie 1 lingura de ulei si se rumenesc merele timp de 1-2 minute pe toate partile, apoi se scot deoparte.
6. Se adauga in tigaie a 2-a lingura de ulei, feliile de ceapa rosie si carnatii cu tot cu sucul pe care l-au lasat (prima imagine a articolului). Se gatesc la foc mediu spre mic inca 10-15 minute, sa fie ceapa inmuiata si carnatii bine facuti.
7. Intre timp, cartofii fierti (atentie sa nu fie fierti prea tare incat sa se terciuiasca) se scurg de apa fierbinte si se racesc sub jet de apa rece. Maioneza se amesteca cu iaurtul intr-un castronel, se condimenteaza sosul dupa gust cu sare si piper si se adauga ceapa verde taiata rondele fine.
Se amesteca sosul, ceapa verde si cartofii si se lasa deoparte.
8. Intr-un castronel se amesteca mierea sau siropul de artar cu otetul balsamic si sosul worcester, se adauga inapoi in tigaie merele si sosul de balsamic si miere, se amesteca bine si se mai clocoteste 1-2 minute, apoi se drege gustul cu sare si piper (pentru mine nu a mai fost nevoie de niciun adaus) si se presara cu frunzulite de rozmarin fin tocate.
Se servesc imediat carnatii din tigaie alaturi de mere si de ceapa rosie, impreuna cu salata de cartofi.
Fara a fi neaparat un fel de mancare pretentios, va asigur ca daca il veti servi chiar si unor oaspeti de seama nu vor avea nicio nemultumire, totul ceea ce e in farfurie e delicios si cum ar zice fie iertat tata bunu’, „are gust a inca” :). Pofta buna!
Lasă un răspuns