Mâncare de fasole verde păstăi cu carne de porc
Mâncare de fasole verde păstăi cu carne de porc – rețetă simplă, ieftină și gustoasă. Mâncare de fasole verde rețeta cu mod de preparare detaliat și lista de ingrediente completă, cu gramaje. Calorii mâncare de fasole verde.
Chiar și un preparat atât de simplu ca această mâncare de fasole verde păstăi cu carne de porc poate deveni special, adăugându-i-se doar două ”ingrediente” care întotdeauna schimbă totul: grijă și dragoste. Din belșug.
Povestea ei e simplă: am băgat mâna în congelator și am scos ce-am apucat. S-a dovedit că era un pachet de carne de porc cu os. După ce am chibzuit preț de două minute, am hotărât că pot să îi dau o turnură delicioasă dacă în combinație bag și fasolea verde, în cazul meu tot congelată. Desigur, puteți folosi fasole păstăi proaspătă. Pe aici, prin părțile mele, încă nu s-a făcut fasolea în grădină și, decât să cumpăr un produs de import, foarte scump și care s-a copt pe vapor (în cele mai multe cazuri), de obicei prefer să folosesc păstăi congelate, care întotdeauna sunt recoltate la momentul optim de coacere.
ALTE REȚETE DELICIOASE CU FASOLE VERDE
- Rețeta de ”păstăi aiți”
- Rețeta de mâncare de fasole verde cu pui
- Rețeta de ciorbă ardelenească de fasole verde
- Rețeta de coquelet cu salată de fasole verde
În ce privește carnea, e la fel: puteți folosi carne fără os (pulpă, spată), dar vă asigur că oasele alea au și ele rolul lor. Chiar oasele contribuie în mod decisiv la gustul preparatului final. În plus, am șansa de a face fericiți încă doi membri ai familiei mele și mă refer la domnișoarele din poza de mai jos.
Și cum mâncărica asta nu durează mai mult de oră, am avut-o pe masă la momentul optim pentru prânzul de ieri, în timp ce Maya și Lulu dădeau din coadă fericite ronțăind din suplimentul primit.
Să ne apucăm de treabă!
Ingrediente Mâncare de fasole verde păstăi cu carne de porc:
- 750 de grame de carne de porc cu os (pe cât posibil degresată iar osul să nu reprezinte mai mult 35% din total) sau 500 de grame de carne de porc fără os (pulpă, spată) tăiată cuburi
- 750 de grame de fasole verde păstăi congelată sau 1 kg. fasole verde proaspătă
- 150 de grame de ceapă tăiată cubulețe
- 3 căței de usturoi zdrobiți
- 100 de grame morcovi (dacă sunt maturi, tăiați în cuburi, dacă sunt foarte cruzi se pot lăsa întregi sau se pot tăia pe lungime, în sferturi etc)
- 30 de grame țelină tăiată cubulețe
- 1 ardei roșu de mărime medie tăiat cubulețe (un kapia am folosit eu)
- 350 de grame de roșii proaspete opărite și curățate de coajă sau 2-3 roșii din conservă+3-4 linguri de bulion
- 1 lingură de ulei vegetal
- opțional: 1 litru de supă de pui sau de legume
- verdeața preferată (eu am folosit pătrunjel verde, se poate folosi mărar dacă preferați)
- opțional: 1 lingură de amidon de porumb
- 1 foaie de dafin
- sare și piper
Câteva precizări:
Înainte de a trece la pașii de preparare (foarte simpli, de altfel) vreau să fac câteva precizări:
- supa: orice mâncare a cărei bază lichidă va fi o supă de carne (sau chiar de legume) va avea o altă calitate decât una în care nu se adaugă decât apă. Supa ține de grija și dragostea de care ziceam în introducere. Așadar, se poate face și cu apă, va fi bună mâncarea dar cu supă va fi și mai bună.
- dacă folosiți morcovi foarte tineri vă recomand să îi blanșați 2 minute în apă clocotită apoi să îi treceți în apă cu gheață, adăugându-i în mâncare abia la final. Dacă folosiți morcovi maturi, îi tăiați în cuburi potrivite și îi puneți în mâncare deodată cu ceapa.
- fasolea verde congelată este deja blanșată. Dacă folosiți păstăi proaspete vă recomand să le supuneți aceluiași procedeu de șoc termic (blanșare) pe care l-am recomandat și pentru morcovei, cu scopul de a păstra culoarea frumoasă a acesteia.
Mod de preparare Mâncare de fasole verde păstăi cu carne de porc:
1. Într-o tigaie adâncă și largă sau într-o cratiță se incinge uleiul și se rumenește rapid carnea pe toate părțile.
2. Se scoate carnea rumenită într-un castron și se păstrează la cald. În grăsimea rămasă în tigaie se adaugă ceapa, țelina, ardeiul, 2 dintre cățeii de usturoi. Adăugați acum și morcovii cuburi, dacă folosiți din cei maturi. Se presară un praf de sare și se reduce focul. Se călesc legumele până ce încep să se înmoaie. Se adaugă deasupra lor carnea, cu tot cu zeama pe care a lăsat-o în castron (imaginea din stânga). Se adaugă foaia de dafin și supa fierbinte (sau apa). Se acoperă cu capacul, se reduce focul la minimum și se fierbe la foc mic până când carnea se frăgezește. La nevoie, se mai adaugă câte puțină apă fierbinte.
3. După ce carnea s-a frăgezit, se scoate pe un tocător și se lasă să se răcorească înainte de dezosare. Evident, dacă folosiți carnea fără os nu mai trebuie să faceți asta. În lichidul rămas se adaugă fasolea verde. În cazul în care folosiți morcovi tineri blanșați, acum e momentul să îi adăugați și pe ei în mâncarea de fasole verde păstăi. Doar dacă e absolut necesar, se mai adaugă apă fierbinte.
După ce mâncarea dă în clocot, se adaugă și roșiile tăiate în cuburi (imaginea de mai sus, dreapta). Se lasă să fiarbă la foc potrivit, fără capac, până când fasolea verde s-a frăgezit fără să fie extrem de fiartă și să să se terciuiască. Atunci se adaugă sare și piper după gust și cel de-a 3-lea cățel de usturoi zdrobit. Se adaugă carnea dezosată tăiată în cuburi și se mai dă totul într-un clocot. Dacă doriți un sos mai gros, se poate adăuga și 1 lingură rasă de amidon de porumb desfăcut în 2-3 linguri de apă rece.
Pentru această rețetă, se poate folosi conserva de fasole păstăi la borcan.
Servire
4. Presărăm a noastră mâncare de fasole verde păstăi cu verdeață și o servim caldă. Eu am făcut și-un pic de mămăligă în care am încorporat un strop de unt și am aranjat mâncarea deasupra acesteia. A fost minunat, mămăliga a absorbit sosul atât de gustos al mâncării.
Cum se apropie ora prânzului, dacă vă apucați acum veți termina exact la cel mai potrivit timp pentru a vă bucura de această mâncare de fasole verde cu carne împreună cu cei dragi. Poftă mare și spor la treabă!
Lasă un răspuns