Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Sos tartar

Sos tartar

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 27.01.2016
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
PUBLICITATE

Sos tartar, perfect pentru fructe de mare, cașcaval pane sau alte preparate cu crustă de pesmet

Unul din sosurile clasice pe bază de maioneză este acest  sos tartar. Este sosul alături de care se servesc deseori inelele de calamar sau peștele în crustă de aluat crocant dar deseori îl întâlnim alături de cașcavalul pane, căruia îi dă o notă picantă și o savoare deosebită.

Rareori veți găsi un sos mai simplu și mai rapid de făcut, dar dacă veți echilibra bine aromele, rareori veți găsi și unul mai gustos.

sos tartar retetecalamamaro

Ce-i drept, fiind un sos pe bază de maioneză, e destul de bogat în calorii, dar cum nu îl consumăm în fiecare zi, câteodată parcă merităm să ne răsfățăm. O variantă mult mai săracă în grăsimi (dar și în calorii) se poate pregăti înlocuind 1/2 din cantitatea de maioneză cu iaurt gras.

Ei bine, hai să vă spun cum e cu rețeta, că oricum va dura mai mult să o citiți decât să o pregătiți.
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 200 ml.
Grad de dificultate: redusă

Ingrediente Sos Tartar

  • 125 de grame de maioneză (sau 1/2 maioneză, 1/2 iaurt gras)
  • 30 de grame de șalotă (sau ceapă verde, chiar și ceapă roșie) tocată fin
  • 40 de grame de castraveciori în oțet, tocați fin
  • 15 grame (o linguriță) de capere în oțet, clătite în apă rece și scurse bine
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 1 lingură bună de pătrunjel verde tocat
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • sare și piper

Preparare Sos Tartar

1. Pregătiți toate ingredientele dinainte, o bună organizare va scurta cu mult timpul de lucru.

Ultima rețetă publicată

sos tartar ingrediente

2. Puneți într-un castronel maioneza, șalota fin tocată, castraveciorii tocați, muștarul, pătrunjelul și caperele pe care în prealabil le tocați puțin (nu prea mărunt) cu cuțitul. Adăugați treptat zeama de lămâie, amestecând și gustând des, potrivindu-se aciditatea după gustul fiecăruia.

sos tartar preparare 1

3. În final, se potrivește gustul cu sare și piper și este gata de servit, însă țineți cont, dacă îl veți păstra 1 oră la frigider înaintea servirii va fi încă și mai bun la gust. Poftă mare!

sos tartar preparare 2

Aici rețeta de OUĂ UMPLUTE CU SOS TARTAR (click pe poză):

oua-umplute-in-sos-tartar-reteta-video-pas-cu-pas-reteta-oua-umplute-retetecalamama-©Laura-Laurentiu

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 comentarii la Sos tartar

  1. Muresan Dani spune:

    L-am încercat și eu. Nu are nicio treaba cu sosul tartar adevărat.

    Dacă ați încercat undeva acest sos și incercati sa îl reproduceti acasă, căutați alta rețeta.

    • OK, deci o rețetă făcută după Larrousse Gastronomique, ediția supravegheată de Robuchon, respectată ca la carte, „nu are nicio treabă cu sosul tartar adevărat”. Așa e, dacă acel sos „adevărat” e cel de la cârciuma din colț și așteptările noastre sunt să semene cu acela :).

  2. Geografu spune:

    Eșalotă, nu șalotă. In rest, mulțumesc!

  3. Florin spune:

    Extrem De Bun ! :D

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE