Salata cu piept de pui
Salata cu piept de pui, verdeturi si radacinoase, reteta pas cu pas. Cum se face o salata cu piept de pui usoara si gustoasa. Reteta de salata cu pui si legume.
Va-ntrebati, probabil, ce-am patit de-am dat-o pe salate… nu mare lucru, decat ca ma cam strang blugii si macar cateodata, o salata cu legume proaspete dar si c-un pic de carnita (ca nu se poate altfel) n-are ce strica. Cu siguranta ca multi dintre cei care ma citesc au propria reteta de salata cu piept de pui, insa cu tot dragul v-o ofer si pe-a mea. Salata mea va oferi vreodata cuiva inspiratiune… asa, pentru un brunch cu putine calorii, ca despre gust, dau asigurari ca nu va avea nimeni a se plange.
Ingrediente Salata cu piept de pui
(pentru 3-4 persoane)
- 250 de grame de salata verde sau asortata dupa preferinta fiecaruia (radicchio, ruccola, iceberg etc.)
- 300 de grame de piept de pui
- 150 de grame de morcov ras
- 150 de grame de telina rasa
- 150 de grame de mar ras
- 1 lamaie
- 40 de ml. de ulei de masline extravirgin
- 50 -60 de ml. de iaurt
- 50 de grame de parmezan razuit
- 1 catel de usturoi
- cateva rosioare cherry (sau o rosie mare taiata in felii)
- optional: felii de toast sau crutoane, parmezan razuit pentru presarat
- sare si piper dupa gust
Cum pregatim pieptul de pui pentru salata
Am pregatit, ca pentru snitel, trei felii de piept de pui, pentru cei trei meseni. Sotul si domnisoara au vrut in salata lor snitel de pui, asa ca pe-ale lor le-am tavalit in faina, ou si pesmet si le-am prajit. Felia mea de piept de pui a fost pregatita la aburi. Ideea e ca se poate folosi pentru aceasta salata pieptul de pui gatit in orice fel va place mai mult. Nu conteaza daca e facut la gratar, la abur, snitel sau chiar fiert. Salata asta e o buna solutie de folosire a carnii de pasare fiarta pentru supa.
Preparare Salata cu piept de pui usoara si gustoasa
Marul, telina si morcovul ras se amesteca cu zeama de la 1/2 de lamaie.
Se adauga peste legumele rase iaurtul si daca se doreste un strop de sare si se amesteca bine.
Se pregateste un dressing mixand la robot usturoiul, parmezanul razuit si uleiul de masline. Dupa ce se omogenizeaza bine, devenind ca o pasta, se dilueaza cu zeama de lamaie ramasa (o jumatate).
Se impart verdeturile rupte in bucati in boluri potrivite pentru salata si se stropesc cu jumatate din dressingul cu parmezan si usturoi.
Deasupra de verdeturi se aseaza un strat din radacinoasele razuite, impartindu-le in mod egal intre cele 3 boluri. Se pune deasupra pieptul de pui (gatit dupa cum va place, ori fiert, ori fript, ori snitel) taiat in felii si rosioarele si se stropeste cu dressingul ramas. Cam atat! Dupa preferinta, se poate manca salata cu felii de toast prajite.
Mai jos, salatele sotului si fiica-mii, cele cu snitel:
Salata cu piept de pui se pregateste foarte rapid si e chiar gustoasa.
Lasă un răspuns