
Rulada cu crema de branza si zmeura





Rulada cu crema de branza si zmeura, un desert aromat si fara pic de zahar!
Vara aceasta am mancat pentru prima data zmeura din gradina noastra cu toate ca locuim la casa din 2011. Odata cu casa au intrat in posesia noastra cativa pomi fructiferi, cateva tufe de coacaze negre, o tufa de mure si cateva tufe de zmeura. Nu am mancat zmeura pana anul acesta nu pentru ca tufa noastra nu ar fi avut productie ci pentru ca nu a avut sansa sa dea roade. Cand sotul meu cosea iarba (pur si simplu iarba, nu o pot numi gazon), nimic nu rezista in calea lui. Pe rand, i-au cazut victima tarhonul, leusteanul, menta si alte plante aromatice, zmeura, florile si tot ce ajungea in calea coasei lui motorizate. Eeee, dar anul trecut s-a schimbat situatia, am semanat gazon iar eu mi-am delimitat frumos gradina cu flori, gradina de legume si plante aromatice precum si zona unde creste tufa de zmeura si uite asa anul acesta am mancat zmeura dulce si aromata din propria gradina.
Si pentru ca tufa noastra de zmeura a avut o productie bogata nu am putut sa nu profit de acest lucru asa ca am pregatit un desert 100% natural, usor si racoros, perfect pentru zilele calduroase de vara si numai bun de impartit cu toata familia.
00:1500:1400:2916redus
Ingrediente Rulada cu crema de branza si zmeura
pentru o tava cu L=39 cm si l=28 cm
Blat:
- 4 oua
- 100g faina integrala de grau
- 3 linguri miere
- 10g cacao
Crema:
- 400g branza proaspata de vaci
- 200ml smantana pentru frisca
- 3 linguri miere
- 250 g zmeura
- ½ lingurita coaja de lamaie
- ½ lingurita vanilie macinata sau semintele de la o pastaie de vanilie
Preparare Rulada cu crema de branza si zmeura
1. Am pus o hartie de copt intr-o tava si am uns-o cu putin unt. Am separat albusurile de galbenus. Am batut cu mixerul, la viteza maxima, galbenusurile cu 3 linguri de miere pana au devenit cremoase si s-au albit putin. Am incorporat faina data prin sita in galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma. Am pus jumatate din albusuri peste compozitia de galbenusuri, miere si faina. Am amestecat totul usor cu o spatula iar apoi am adaugat si restul de albusuri si am incorporat usor, sa ramana compozitia aerata.
2. In tava deja pregatita, cu ajutorul spatulei, am pus 60% din compozitie in patru randuri. In compozitia ramasa am adaugat cacao si am incorporat-o usor. Compozitia obtinuta am asezat-o printre randurile deja existente in tava. Cu varful spatulei curate am trecut usor prin randurile din tava, pe lungime, de sus in jos, de jos in sus si tot asa pana la capat si am obtinut astfel un model.
3. Am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 C/treapta 4 pentru 15 minute.
4. Pana ce blatul meu a stat la cuptor, m-am ocupat de crema. Am pus branza de vaci intr-un castron. Trebuie sa fie o branza usor moale, nu o branza uscata. Am maruntit-o bine cu ajutorul unei furculite si am pus peste ea mierea, coaja de lamaie si vanilia. Am amestecat bine.
Intr-un castron separat am batut smantana pentru frisca, bine racita in prelabil la frigider, pana am obtinut o frisca pufoasa. Am pus frisca peste branza si am incorporat-o usor cu ajutorul spatulei. Am acoperit castronul si l-am pus in frigider.
5. Am spalat bine, dar cu grija zmeura, ca doar stim toti ce fructe delicate si sensibile sunt si am lasat-o sa stea intr-un strecurator.
Am probat blatul cu o scobitoare si l-am scos din cuptor. L-am lasat sa se raceasca 3 minute iar apoi l-am scos din tava si l-am intors invers pe un tocator. Am dezlipit cu grija hartia de copt, l-am rulat pe lungime, usor sa nu se rupa, cu modelul in exterior si l-am invelit intr-un prosop curat.
Dupa ce s-a racit complet blatul, l-am desfacut usor, am intins cu spatula crema de branza pe toata suprafata blatului, apoi am asezat zmeura peste crema de branza si am rulat blatul.
6. Cand am rulat rulada, o mica parte din crema a iesit afara, dar a fost perfect mai ales ca pofticiosii, eu si sotul meu, asteptam la cotitura :)). Si uite asa mi-am amintit de perioada copilariei cand abia asteptam sa puna mama prajitura in camara si eu si sora mea mergeam si mancam de pe marginea tavii crema ce iesea dintre foi.
Am pus rulada pe o tava, am acoperit-o cu o folie alimentara si am pus-o la frigider pentru o ora. Seara, dupa ce s-a facut liniste si puiutul nostru visa deja, ne-am bucurat impreuna cu sotul meu de cate o bucata de rulada aromata si racoroasa iar a 2-a zi am impartit-o si cu restul familiei.
Bucurie in bucatarie iti urez!
Mai multe retete de Patricia puteti gasi pe blogul ei patriciamutiu.ro/.
Lasă un răspuns