
Prajitura Kinder pingui






La cererea unei fete de pe culinar.ro, am tradus reteta de prajitura kinder pingui de pe un forum culinar sarbesc. Ciocolata reprezinta intotdeauna o tentatie irezistibila pentru fiica mea si marturisesc ca in timp ce lucram la traducerea retetei, m-a intrigat si pe mine. Am facut prajitura kinder chiar a doua zi si am postat reteta cu imagini pe forumul culinar.ro, iar pana in momentul de fata a ramas cea mai de succes postare a mea. Au facut aceasta reteta de prajitura kinder pingui fete (vorbitoare de limba romana) de pe cinci continente, a aparut pe zeci si sute de bloguri si cred ca pe toate forumurile culinare. Aceasta reteta de kinder pinguin seamana mult la gust si textura cu prajitura cu acelasi nume din comert, e foarte indragita de copii dar si de cei mari si cred ca asta explica succesul ei.
ALTE PRĂJITURI DELICIOASE CARE TE-AR PUTEA INTERESA
- Rețeta originală a prăjiturii ”Păcatul dulce”
- Rețeta originală a prăjiturii Lulu
- Rețeta originală a prăjiturii ”Frumoasa Adormită”
Ingrediente Prajitura Kinder Pingui:
- 10 oua
- 200 grame zahar
- 2 pachetele de zahar vanilat
- 5 linguri pline cu gris
- 5 linguri pline de faina
- 5 linguri pline de cacao amara
- 5 linguri de miere (de salcam)
- 1,5 pac. de praf de copt
- 1 praf de sare
- 50 ml lapte
- 270 ml ulei
Glazura 1 (peste crema):
- 120 grame ciocolata de menaj
- 70 de grame de unt
- 1 lingura de apa
- 2 linguri de ulei
Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii):
- 220 de grame de ciocolata de menaj
- 100 grame de unt
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura de apa
- 1 lingura zahar praf
Crema:
- 700 mililitri de smantana pentru frisca + 3 linguri de zahar pudra)
- 1 pachetel de gelatina instant (se gaseste si in Romania, la magazinele Real) sau 2 pachetele de intaritor de frisca
- 3 linguri de lapte (de preferinta lapte condensat)
- 2 linguri de miere
- 1 lingura de extract de vanilie
Preparare Prajitura Kinder Pingui – blatul
1. Pentru blat, mai intai se separa ouale (poza 1). Se bat cu mixerul cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat, cateva minute, pe viteza cea mai mare, pana amestecul devine o crema densa (poza 2).
Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, separat (poza 3). Se adauga faina, praful de copt, cacao si grisul, bine amestecate in prealabil, la crema de galbenusuri. Se amesteca usor, se adauga treptat laptele si uleiul (poza 4) si se adauga mierea (poza 5). Compozitia se amesteca usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare, cu miscari de jos in sus, pe verticala, astfel incat sa se pastreze compozitia cat mai aerata (poza 6).
2. Compozitia finala este destul de lichida. Se imparte compozitia in doua tavi identice, acoperite cu hartie de copt, care se coc in cuptorul cu ventilatie la 165 grade timp 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Blaturile coapte se lasa sa se raceasca fara a indeparta hartia.
Preparare glazura si crema pentru prajitura kinder pingui
1. Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe, apoi se da de o parte sa se racoreasca.
2. Pentru prepararea cremei, se mixeaza smantana pentru frisca (foarte rece) pe viteza mare pana se intareste pe jumatate. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza in continuare pana sta băţ. Atentie, daca smantana pentru frisca e calda sau daca se mixeaza mai mult decat trebuie (pana se intareste bine si atat) exista pericolul sa se taie. Se adauga „Instant želatinu Fix” – adica gelatina instant fix, sau, varianta a doua – 2 pachetele de intaritor de frisca. Se adauga laptele (in cazul meu lapte condensat), mierea, extractul de vanilie si mixam iara bine. Rezulta o crema spumoasa si consistenta.
Asamblare
1. Intre timp foile pentru prajitura kinder pingui s-au racorit, asadar trecem la asamblare. Pe una dintre foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed, cu lama lunga. Peste crema se pune glazura 1 inainte preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura.
2. Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate. Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.
3. Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, se apasa usor pe toata suprafata hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi se indeparteaza hartia.
4. Suprafata prajiturii se glazureaza cu glazura 2 pregatita inainte si pastrata la temperatura camerei si se da din nou la congelator cateva minute, doar pana la intarirea acesteia.
Prajitura Kinder pingui asamblata se pastreaza cateva ore la frigider, apoi se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte. Eu am portionat-o in 36 de bucati, dar se pot face si portii mai mici, pentru ca pe cat e de buna pe atat de multe calorii are. E mult mai buna a doua zi.
Pofta mare! Aici sursa.
Lasă un răspuns