Cautare in site
x inchide
prajitura pacatul dulce reteta originala prajitura pacatul dulce reteta laura laurentiu

Prăjitura Păcatul Dulce™

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 12.05.2009
Rating
4.9
(129)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(129)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

131 comentarii la Prăjitura Păcatul Dulce™

  1. Cristina spune:

    Am făcut prăjitură! Este extraordinară, cu mențiunea că eu am pus doar 250 grame unt și mai puțin zahar în cremă, iar în loc de vișine am folosit zmeură! Mulțumesc mult pt rețetă!
    Când vreau să fac o prăjitură bună și care să și reușească, întru pe site-ul dvs. (cu un pic mai puțin zahăr, aproape de fiecare dată – dar asta ține de gust) 👍❤️👍

  2. Elena Segarceanu spune:

    Buna seara,
    Se pot pune mure congelate in loc de visine?
    Mulțumesc frumos!

  3. Camy spune:

    Buna seara.blaturile se coc de obicei cu sau fara ventilatie?exeptand acesta cu nuca si albusuri care se coace cu ventilatie.multumesc

  4. bajan amina spune:

    Este prajitura preferata a tututor cunoscutilor mei. O solicita permanent. Va multumesc pt aceasta reteta si multe altele pe care le am incercat de la dvs.Toate au fost exceptionale.

  5. Miha spune:

    Bună, Laura! Spune-mi, te rog, până se coace primul blat, cealaltă jumătate de compoziție nu se lasă? Trebuie ținută la frigider? ?

    • Eu nu o țin la frigider. De altfel, dacă ai un cuptor cu ventilație, poți să le coci pe ambele în același timp, eventual doar inversezi poziția în cuptor în a doua partea a duratei de gătire.

  6. manu spune:

    ce cuptor aveti electric sau c=obisnuit

  7. Georgiana spune:

    blatul mie mi-a ieșit foarte subțire deși am cântărit toate Ingredientele și am folosit o tava ceva mai mică decât cea din rețeta! Crema s-a întărit foarte tare și este ceva cam multă; practic mănânci un pic de blat și foarte mult unt și jeleu!
    Nu știu dacă o sa o mai fac eventual ii voi face un alt blat! Oricum ideea este lăudabilă!

  8. O prajitura de sarbatoare ! Multumesc pentru reteta minunata :)

  9. Catalina Bobonete spune:

    Bună ziua,
    Am făcut aceasta prajitura în urma cu aproximativ o luna. Am încercat însă cu căpșuni în loc de vișine și a iesit tare buna.
    Acum as vrea sa fac un tort pentru ziua băiatului meu,și as vrea sa va întreb ceva.
    Ce părere aveți dacă as pune intre straturile de crema un strat de dulceață de cireșe amare? Ma gândeam sa le bag la mixer și sa le fac o pasta,eventual sa o amestec cu amidon și gelatina. Sau fără amidon,numai cu gelatina.
    Blatul vreau sa.l fac unul normal de vanilie pt a putea sa.l tai în trei,și sa .l insiropez cu un sirop din apa și zahar cu un lichior de fructe,eventual.
    Aștept un sfat de la dv.
    Cu mulțumiri,
    Catalina

  10. Ane spune:

    Bună! Vreau sa fac si eu prajitura aceasta si voiam sa te intreb unde e mai bine sa o pastrez pentru ca „pacatuim” peste doua zile :) Te intreb pentru ca stiu ca bezeaua se păstrează cel mai bine intr-un loc uscat, nu la frigider! Mulțumesc!

    • Ane, se poate păstra la frigider prăjitura, e totuși o prăjitură cu cremă, urmărim să protejăm crema de alterare, nu să păstrăm bezeaua uscată. Aș recomanda, totuși, ca prăjitura să fie preparată mai aproape de momentul degustării.

  11. Elisa spune:

    De Craciun o sa fac o prajitura sau un tort de la tine, Laura: dobos tort sau aceasta prajitura, o sa vad eu, doar is banatana si io, asa ca Sarbatori fericite si gustoase ca la mama acasa!

  12. Alina spune:

    Arata foarte bine. Acum am inceput sa o fac. Sper sa iasa la fel de gustoasa.
    In crema de lapte nu s-ar putea adauga galbenusurile frecate cu zahar?
    O zi buna!

  13. Guest spune:

    Arata foarte bine prajitura.Bravo.Dar am si eu o intrebare.Amidonul se poate inlocui si cu altceva.Eu sunt in Italia,si nu stiu daca ei au asa ceva.Va multumesc.

    • lauralaurentiu spune:

      Buna, Crina, nu cred sa nu fie in Italia amidon alimentar de porumb. Se numeste maizena in italiana. Daca totusi nu-l gasesti, inlocuieste-l cu faina, numai ca jeleul nu va mai fi la fel de fin si transparent.

  14. Mihaela spune:

    Am incercat si eu reteta.Arata foarte bine prajitura dar din pacate nu a fost pe gustul meu. Mi s-a parut prea dulce mai ales crema cu 220 de gr de zahar , si mi s-a parut prea mult unt in crema.Cred ca se poate face o crema cu cele 8 galbenusuri care raman de la blat in asa fel incat sa nu fie atat de grasa din cauza untului.

  15. silvia spune:

    tava ce masura are?

  16. Mihaela Jurji spune:

    am facut si eu prajitura! si spre surprinderea mea mi-a iesit :p eu sunt o stangace in ale prajiturilor dar si pt k ai explicat f bine reteta mi-a iesit grozav, exact ca in poza! multumesc!

  17. Mihaela Jurji spune:

    am facut si eu prajitura! si spre surprinderea mea mi-a iesit :p eu sunt o stangace in ale prajiturilor dar si pt k ai explicat f bine reteta mi-a iesit grozav, exact ca in poza! multumesc!

  18. Mihaela Jurji spune:

    am facut si eu prajitura! si spre surprinderea mea mi-a iesit :p eu sunt o stangace in ale prajiturilor dar si pt k ai explicat f bine reteta mi-a iesit grozav, exact ca in poza! multumesc!

  19. Mihaela Jurji spune:

    am facut si eu prajitura! si spre surprinderea mea mi-a iesit :p eu sunt o stangace in ale prajiturilor dar si pt k ai explicat f bine reteta mi-a iesit grozav, exact ca in poza! multumesc!

  20. Mihaela Jurji spune:

    am facut si eu prajitura! si spre surprinderea mea mi-a iesit :p eu sunt o stangace in ale prajiturilor dar si pt k ai explicat f bine reteta mi-a iesit grozav, exact ca in poza! multumesc!

  21. Mihaela Jurji spune:

    am facut si eu prajitura! si spre surprinderea mea mi-a iesit :p eu sunt o stangace in ale prajiturilor dar si pt k ai explicat f bine reteta mi-a iesit grozav, exact ca in poza! multumesc!

  22. Mariana spune:

    Buna seara…am incercat azi aceasta prajitura are un gust extraordinar..totusi crema a iesit un pic cam moale…oare care o fi fost motivul??

  23. Diana spune:

    Buna Laura,uite acum fac si eu praji asta buna insa cred ce s-a taiat crema de unt. Cum o repar? Ai vreo idee? Merci, Diana

  24. nelly spune:

    glazura perfecta:3linguri ulei incalzit la microunde(intr-o cana)si 200gr ciocolata bucati se amesteca bine si se toarna peste foi,apoi faci la fel cu cea alba dar la jumate cantitatile ,pui cea alba intr-o punga o tai la colt putin si trasezi linii orizontal peste glazura maro,apoi cu cutitul tragi usor linii vartical peste cele albe,in jos o tura si intre ele tragi inapoi in sus cu cutitul si se vor face frumoasele imbinari.spor la treaba

  25. Auraclaudia spune:

    Laura, as vrea sa incerc si eu aceasta prajitura,doar ca aici unde sunt eu nu sunt visine,nici macar in compot,pot folosi capsuni?multumesc arata foarte apetisant 

  26. Alina_2violeta spune:

    ce as putea folofi in loc de amidon?cineva mi-a spus ca pot folosi faina,dar nu iese la fel de buna prajitura….este vre-o diferenta?mersi!

    • lauralaurentiu spune:

      Se poate folosi faina, doar ca jeleul va arata mai tulbure. Cred ca la orice sueprmarket se gaseste preparatul gustin, amidon din porumb pentru prajituri de la dr. oetker. E 100% eficient si neutru ca si gust.

      2012/4/10 Disqus

  27. Kovacs7adina spune:

    aveti niste retete fenomenale :)

  28. Lari Costea spune:

    absolut …………..minunat de dulce si de frumos !!!!
    arata superb!!!!
    daca toate arata asa,am sa mor de pofta!!!!!

  29. Arata foarte apetisanta, Yummy,yummy……Abia astept sa o fac si eu..(o savurez de pe acum in gandul meu)…..Draga Laura poti sa imi spui, te rog, ce dimensiuni au  tavile?

  30. Maria spune:

    Laura, eu fac blatul asta de ani de zile fara amidon alimentar din 10 albusuri, 300g zahar, 300g nuca macinata. Cu galbenusurile ( la care mai adaug un ou intreg) fac o crema fiarta impreuna cu 300g zahar, 2 linguri de cacao, un plic de zahar vanilat, iar cand e aproape rece pun 250g unt frecat spuma. Pun crema si peste nu numai in mijloc si balotez cu nuca macinata. Incearca si varianta asta si sa-mi spui daca iti place. Noua ne place foarte mult. Ma gandesc sa pun si eu jejeu de visine sa mai schimb ceva. Pupici!

    • Anonim spune:

      Fara indoiala ca si varianta ta e foarte buna si mi se pare foarte asemanatoare cu reteta pe care am postat-o de prajitura sumegi. Mama mai face ceva asemanator, foi de bezea cu nuca si crema din galbenusurile fierte si unt, aromatizata cu ness. Pe deasupra pune nuca macinata. Am uitat cum ii zice ea prajiturii, dar e buna, buna de tot! Te pup!

      2012/2/14 Disqus

  31. Maraoravita spune:

    LAURA ….ce pacat …minunat ….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  32. cam complicat pt un devorator de dulciuri mai bine „cersesc „si eu cateva bucati de prajitura :)) off iar inghit in sec:))

  33. Iuliana Ion1 spune:

    buna ziua! Sunt iuliana si citesc incantata TOT ce este aici.Daca mai este nevoie voi cauta in caietul mamei o reteta extrem de simpla pt. glazura alba. reuseste garantat. o avem de la cineva din banat, iar cand ne-a oferit-o ne-am minunat de cat de banala era.

  34. diana_dinca2003 spune:

    sunt la dieta si moooor cand vad retetele astea

  35. mariana spune:

    Doamne cat de bine arata…am sa o fac si eu pentru Rusalii…tin o dieta si alerg in fiecare seara de doua saptamani ,am slabit 4 kg ,dar pentru asa ceva merita sa intrerup o saptamana.Trebuie sa-mi iasa si sa pot manca si eu macar o bucatica …sau doua…:”>

  36. Rodica Cenean spune:

     Doamne, ca-mi „ploua in gura” numai cand citesc aceasta reteta.
    E un adevarat „PACAT” !!!
    Am sa o prepar cat mai repede. Spor la treaba !!!

  37. Raluca Lazar spune:

    Galbenusurile unde se pun? Ramanem cu 8! Am mai facut prajitura si e minunata!!!! De aceea m-am hotarat sa o fac din nou si o voi face mereu! Multumesc!

    • Anonim spune:

      Eu stiu? Poti sa faci cu galbenusurile un cozonac, de exemplu, sau poti sa
      adaugi o parte (sau chiar pe toate) la crema, frecate cu zaharul, dar iti va
      rezulta crema galbena. In general eu pregatesc prajitura asta la anumite
      ocazii festive, cand mai fac si altele in care pot incorpora galbenusurile
      sau din albusurile pastrate in congelator, ramase de pe la maioneze,
      cozonaci etc.

      • Claudia spune:

        Am facut si eu aceasta prajitura. A iesit dementiala…Sotul meu nu se mai putea opri din mancat…dar nu m-am indurat sa irosesc galbenusurile si le-am pus in crema…mi-a iesit f moale… eu crred ca din aceasta cauza…s-a taiat f greu si nu era asa aspectoasa, dar gustul….. Am de gand sa nu ma las si o repet de Craciun, dar respect reteta! Claudia din Cluj

  38. Claudiabob spune:

    Pe toata perioada coacerii blaturilor se tine usa cuptorului deschis??? Mersi! Din poze pare o prajitura dementiala…imi lasa gura apa…sper sa o si pot taia pe platou pt. Paste…

    • Anonim spune:

      Claudia draga, prajitura este, asa cum ai spus, dementiala. In privinta
      coacerii blaturilor, eu cand am facut prajitura asta aveam un cuptor simplu,
      cu gaz, asa ca l-am fixat la 150 de grade (care nu prea erau atatea cate ar
      fi trebuit, nu aveam posibilitatea sa masor exact temperatura) si am pus o
      lingura de lemn in usa cuptorului, impiedicand sa se inchida complet. Eu zic
      ca daca vei coace blaturile la un cuptor electric la 140 de grade ventilat
      nu mai trebuie sa tii usa deschisa. Mult succes!

  39. criss spune:

    laura cu capsuni se poate face aici in spania nu se gasesc visine:))pupici

  40. Cristianabusuioc spune:

    prajitura mi se pare f buna,faina nu poate inlocui amidonul,eu fac prajituri numai cu faina .

  41. Ofelia101 spune:

    Draga Laura,multumesc pentru retetele atit de reusite cu care ne rasfeti. Secretul glazurii de ciocolata alba este sa incalzesti mai intii smintina(la microunde este cel mai usor) si apoi sa adaugi ciocolata.Amesteca cu grija dupa ce a inceput sa se topeasca,ca sa nu incorporezi prea mult aer.Sper ca aceste amanunte te vor ajuta.
    De asemenea,daca vrei o decoratie foarte fina din ciocolata cu lapte,in loc de seringa de ornat,foloseste un con facut din hirtie pergament,pe care il tai la virf.Cu cit tai mai putin,cu atit mai fin va fi firul de ciocolata.In plus,ai mai mult control cind folosesti conul de hirtie.

    Ofelia

  42. wow,wow,wow!am reusit-o!e de vis…..deci da ca ai inventat asa o minunatie esti un geniu!ne-a placut atat de mult….multumim!

  43. imi place aceasta modalitate de a posta comentarii,e mult mai simplu.thanks!

    • Anonim spune:

      De aceea am si optat pentru formularul acesta de comentarii, le da vizitatorilor posibilitatea de a se loga de pe mai multe retetele si poti sa dai raspunsuri direct unui comentariu anume, eu zic ca e foarte fain. :) Ma bucur ca iti place.

  44. Geta Blidar spune:

    buna! am cumparat capsuni congelati caci mie teama ca ale mele visine conservate cu zahar doar sau intarit putin si nu cred ca iese jeleul cu ele. oare pot inlocui nuca cu cu cea de cocos,sotul meu nu are voie nuca.multumesc pt raspunsul rapid!ma apuc acum de treaba….

    • Anonim spune:

      Geta, cred ca se poate inlocui cu nuca de cocos nuca, de ce nu? Sper sa fie o reusita, eu nu am incercat prajitura asta nici cu capsuni, nici cu cocos, dar logica ar zice ca nu are de ce sa nu reuseasca. Iti doresc mult succes.

  45. lauralaurentiu spune:

    Geta, sigur ca sunt bune, de ce nu? Poti folosi si sucul visinelor in loc de apa. Succes!

  46. geta spune:

    buna Laura!as vrea sa fac maine prajitura asta dar nu am decat visine conservate la borcan.oare sunt bune?multumesc!o zi binecuvantata sa av

  47. lauralaurentiu spune:

    Elena-Raluca, ma bucur mult ca iti este pe plac, cred ca e foarte placuta combinatia cu fructe de padure. Sigur ca da, glazura nu e obligatorie si intr-adevar, e chestie de noroc sa nimeresti o ciocolata alba care sa se comporte bine. Sa va fie de bine prajitura si iti multumesc de aprecieri!

  48. Elena Raluca spune:

    Astazi am incercat acest …"pacat". Nu am gasit visine si le-am inlocuit cu fructe de padure. Rezultatul a fost super fresh. M-am temut sa incerc glazura de ciocolata alba (nu stiu daca nu se crapa)si am acoperit-o cu un start subtire de crema si nuca macinata.
    O praji de nota 10+!

  49. Kakina spune:

    Am descoperit de curand o reteta perfecta pentru glazura:100g. ciocolata cu lapte amestecata cu 3 linguri lapte ,un cub de unt,2 linguri de zahar se fierb pe foc pana se ingroasa.Se acopera prajitura cand aceasta glazura este calduta.

  50. Paula spune:

    Multumesc pt explicatie eram eu tare nedumerita cu amoniul si amidonul,aici gasesc oriunde maizena si chiar indica pe cutie ca se foloseste in foarte multe retete cu blaturi(inlocuieste total sau partial faina)si se foloseste si in sosuri sau creme de toate tipurile pt ca nu altereaza gustul si da consistenta dorita.Data viitoare o sa o folosesc in bezea, dar asa cum am facut-o acuma cu amoniu intradevar la cuptor a crescut frumos dar la final cand s-a uscat a mai scazut,au iesit cam asa ca ale tale desi la cuptorul meu le-am tinut mai bine de o ora ca sa se usuce ( e asa mai lent el).
    Fug repede la bucatarie ca urmeaza cozonacul tau impletit ca numai la el visez de o sapt, iar maine bunatatea de ciorba de burta care am mai facut-o in vara si … nebunie… o oala mare s-a mancat in aceasi zi( si suntem numai eu si sotul in casa) asa ca iti poti imagina…
    Sarbatorile astea sunt tare harnicutza si e numai "vina" ta ;) ca ma faci sa salivez cu retetele si cu pozele pe care le faci si cum sunt o pofticioasa nu ma las pana nu imi ies.
    Sarbatori Fericite va doresc la toata familia!

  51. lauralaurentiu spune:

    Paula draga, ma bucur mult ca a iesit buna, desi, intr-adevar, ai avut ceva peripetii. Sa stii ca amoniul alimentar nu e amidon (maizena da, ala e amidonul). Amoniul alimentar este bicarbonatul de amoniu, un agent de afanare, adica un praf folosit pentru cresterea aluaturilor. Folosirea acestui praf da rezultate minunate in anumite aluaturi care contin faina, implicit… amidon, insa bezeaua ta e cert ca nu a continut asa ceva :). Nu-i bai, important e ca ti-a iesit prajitura buna, sunt convinsa ca gustul a fost acelasi si poate foile mai aerate, s-au umflat, au crescut mai mult? Asta numai din cauza bicarbonatului de amoniu putea fi. Sa mai pacatuiesti dulce de multe ori, draga mea! :)

  52. Paula spune:

    Buna Laura,sunt "noua" pe blogul tau in sensul ca e prima data cand iti scriu, desi te am la favoriti de cateva luni de zile si am facut deja diferite retete care mi-au iesit extraordinar de gustoase.Vroiam sa te felicit pt aceasta reteta pe care tocmai am facut-o si nu am cuvinte sa o descriu.Am avut ceva probleme cu amidonul( am pus un pliculet de Dr Oetker de amoniu alimentar in bezea – presupun ca e acelasi lucru)si in crema de lapte am pus almidon de porumb(Maizena aici unde sunt eu in Spania)si a iesit totul delicios! O s-o repet ori de cate ori am pofta sa pacatuiesc atat de dulce!
    Va multumesc frumos!

  53. Anonymous spune:

    Foarte bine arata si cred ca si buna ,am s-a o incerc miine.Tot ce faci tu vad ca i-ti iese bine ,urmaresc cu drag retetele tale si i-mi aduc aminte de zilele frumoase de acasa. CRACIUN FERICIT LA TOATA FAMILIA . LUIZA CALIN MADRID

  54. Mihaela spune:

    Un om exceptional e si generos. Faptul ca impartasiti cu noi, arata asta cu prisosinta. Crema cu glazura de ciocolata , cu nuca, cu visinele, cu jeleul… . Ce bine ca nu radeti pe seama altora, scriind retete cu 1/2 de ou, 33 g unt, un varf lingurita faina si 7 g cacao, din care iese un tort care se taie in 3.

  55. cristina spune:

    am facut si eu astazi aceasta minune de prajitura…intr-adevar gustoasa…iti multumesc din suflet pentru reteta…a iesit fenomenala…iti doresc multa sanatate si sa ne bucuri in continuare ochii si simturile cu priceperea ta…o zi placuta :*

  56. laura laurentiu spune:

    Ramona draga, in primul rand, la multi ani voinicului Radu, sa creasca mare-mare si sa va faca multe bucurii! Ma bucur mult ca ai incercat prajitura asta, dupa gustul meu, e cea mai buna din cate am facut vreodata. M-am amuzat cand ti-am citit peripetiile, am si eu un talent deosebit sa ma var in tot felul de incurcaturi! :)) Cred ca rezultatul a fost cu atat mai apreciat :) . Sa va fie de bine!

  57. Anonymous spune:

    Stimata Doamna, am "Pacatuit dulce" de ziua fiului meu Radu, care a implinit 2 ani. A iesit ceva de nu am cuvinte. Am impresionat pe toata lumea. Am avut si aventuri si tot nu m-am lasat. S-a taiat crema de unt, m-am dus sa cumpar alte ingrediente, nu am putut plati cu cardul , m-am intors acasa sa iau bani si in sfarsit am terminat-o. Ceva e VIS.De Paste o voi repeta. Sunt curioasa daca voi mai avea surprize. Ar mai fi o problema nu am cutit electric.Dar imi place prea mult ca sa renunt. Dar am uitat sa va spun ca nu este singura reteta de la dv-stra pe care am incercat-o. Am incercat Mucenicii, Cornurile de brutar, Placinta banateana de la sat si au iesit minunatii. Multumesc Doamna pentru ce impartasiti cu noi. A, dar nu m-am prezentat, sunt mama a doi baieti, din Tg. Mures si ma numesc Ramona Va imbratisez cu drag.

  58. laura laurentiu spune:

    Talita – no, I don’t want to kill anybody! :)) I only want to tempt you with a piece of cake! :))

  59. laura laurentiu spune:

    Bucatar maniac – las’ ca nici tu nu te lasi mai prejos! :P

  60. laura laurentiu spune:

    Lacrima – in engleza amidonul se numeste „starch”. Sa ceri „corn strach” – amidon din porumb, coaguleaza mai bine dacat cel de grau sau din cartofi.

  61. laura laurentiu spune:

    Anztu’ – multumesc de aprecieri! te mai astept cu drag, pe mine, una, nebunia nu ma paraseste usor :P !

  62. DAVELLA si MARIO spune:

    Buna Laura! Superba combinatia acestei prajituri si te felicit pentru rabdare si creativitate. Iti ofer cu admiratie si mult drag „PREMIUL DE CREATIVITATE” pe care te invit sa-l ridici de pe blogul meu. O saptamana buna si spor la „nebunii culinare”!

  63. Bucataras spune:

    Salut, Laura. Da-mi si mie un mail pe bucataras@yahoo.com pentru ca vreau sa fac un interviu cu tine pls/ Sint intrebari frumoase. Am inaugurat cu Teo rubrica „Interviurile bucataras”. N-am reusit sa gasesc mailul in profilul tau, mercic

  64. Talita spune:

    Oh, Laura!! You wanna trying to kill all of us???
    This looks so yummy! I’m almost biting my screen!

  65. bucatar maniac spune:

    Laura, numai minunatii stii sa faci!

  66. Lacrima spune:

    draga Laura minunata prajitura dar cand am vazut ca e cu amidon imi pare rau aici nam folosit niciodata nu stiu cum se numeste in engleza poate o fac in viitor. pupici de la Lacrima

  67. Antzu' spune:

    eeee laura, mai vreau sa te apuce asa o nebunie:)))daca faci asa bunatati noi nu ne suparam:)))..

  68. laura laurentiu spune:

    Laurici drag, iti multumesc de vizita, ma bucur mult ca iti place prajitura – sa stii ca a fost ne-bu-ni-e! Te pup!

  69. LauraAdamache spune:

    Vai mai Laura ce imi faci tu mie??? Eu ador prajiturile cu crema si a ta arata DIVIN!!! Un nume mai perfect ca asta nu exista!! Magnifica prajiturica draga mea!! Pupicei!!

  70. laura laurentiu spune:

    Raluca Octavia – de metempsihoza imi amintesc si eu, de aialalta…cum ii zisesi? palingeneza…hm, greu, dom’le, greu de tot! Mai, eu nu stiu ce-oi fi fost, daca m-am reincarnat sau ma voi reincarna, dar stiu sigur ca in aceasta viata pe care o am ii dau carnii destule, atat cat sa prospere si sa sporeasca – sa cam prea sporeasca, as zice! =)) ca o fi pacat, ca n-o fi? Cine stie, dar ce bine-mi pica pacatul lacomiei …o, Doamne! Da’ gata, am zis, de saptamana viitoare ma las (si uite cum am mai comis un pacat, al minciunii :))).

  71. laura laurentiu spune:

    Nana – hai ca sunt curioasa de impresile tale! Te pup!

  72. laura laurentiu spune:

    Alison – multumesc mult si te mai astept, draga mea!

  73. laura laurentiu spune:

    Ninia, abia astept impresiile tale – e mai migaloasa prajitura dar merita tot efortul!

  74. laura laurentiu spune:

    Marcelas S. -ti multumesc mult pentru vizita si aprecieri si te mai astept!

  75. Raluca Octavia spune:

    Stii ca omul are mai multe reincarnari.(Ha,Ha,mi-am adus aminte de doua chestii de demult, de la filosofie,legate de raincarnare:metempsihoza si palingeneza!!! Cata chinuiala,mai bine ne filosofa despre lucruri importante: ciorbita, supica, coltunasi, praji, torturi…Astea conteaza dupa!!!!!).
    Cred ca tu ai avut mai multe reincarnari,ai fost si Prajitura, si Somon in crusta…si maestru bucatar francez Cordon Bleu (asta pentru ca stii istoria denumirii si nu-ti bagi limba dupa dinti ca sa pronunti Gordon).

  76. nana spune:

    asta da praji „păcătoasă”. te felicit . am sa cad în ispita păcatului şi sigur o să o încerc.

  77. alison spune:

    duuuulce de tot „pacatul” tau,felicitari!

  78. diamond spune:

    mi-nu-na-ta prajitura… eu sunt la regim de o saptamana! salivez la bunatatea asta!

  79. Ninia spune:

    Doamneeee ce mi-ai facut ! M-au luat poftele in noapte :p deci se va pune in aplicare urgent :) multzam mult ! bravo super reteta !

  80. Marcela S. spune:

    F. buna prajiturica. Arata minunat. O saptamana placuta in continuare. Pupici.

  81. laura laurentiu spune:

    Doru, iti pumnii si abia astept sa vii cu impresii!

  82. laura laurentiu spune:

    Raluca-Octavia – m-ai facut sa rad cu hohote! :)) asa zici, „trece muntii si se ia”? :)) In acest caz, draga mea, probabil ca pe maine dimineata, avand noaptea drept sfatuitor, o sa vii deja cu impresii depsre aceasta „prajitura irezistibila si tentanta ca mine” :P. hai sa iti spun ceva: fratele meu mi-a spus intr-o zi „Eu cred ca in alta viata am fost un bucatar englez” , iar eu i-am raspuns „Da? Eu cred ca in alta viata am fost un tort!” – asa ca…

  83. Doru spune:

    Laura, cred că băieţii mei vor aprecia această „plăcintă” :))… duminică. Ţine-mi pumnii.

  84. Raluca Octavia spune:

    Nu e nici o nebunie, sau daca e,trece muntii si se ia.Stii cum e sa manance doi oameni o tava intreaga de spirale cu mere la 2 noaptea?
    Si doar n-o sa-ti vina ideile ziua, „noaptea e un sfetnic bun”.
    Si da, praji e la fel de „tentanta si irezistibila ca si tine”.VEzi cate sensuri are limba romana?

  85. laura laurentiu spune:

    Antzu’ – este ca m-am tzacanit? :))) Altfel cum sa-l numesti pe omul pe care-l apuca, in prag de seara, sa comita asemenea nebunie? :P

  86. Antzu' spune:

    mama mia:)))Ce-ai facut aici?mmmmmmm….deja simt gustul acelor combinatii nebune..:DD::D:D