Cautare in site
x inchide
tiramisu cu lamaie si capsuni-2

Tiramisu cu lamaie si capsuni

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 30.04.2015
Rating
4.9
(129)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(129)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 comentarii la Tiramisu cu lamaie si capsuni

  1. ZW spune:

    Buna…
    cu al 5alea punct de la ingrediente, si anume „1 lingurita extrect de vanilie”, cu asta ce tra’ sa fac?
    Unde si cand vine folosit la reteta?

  2. Amalia spune:

    Dna Laura, va admir pentru ceea ce reusiti sa creati in bucatarie. Sunteti o profesionista remarcabila! Am decis sa fac aceasta reteta de tiramisu, intrucat este vara si am simtit nevoia de ceva racoros dar si pentru ca am vrut sa imi impresionez socrii cu ceva mai deosebit decat cu clasicul tiramisu cu cafea. In primul rand…. Doamne.. am descoperit lemon curd-ul…. Efectiv nu ma puteam opri din lins castronul ? este un gust dumnezeiesc acolo! Intreg tiramisu a fost o adevarata incantare fizica si emotionala. Imi place ca lamaia taie din dulcele acela gretos iar aromele se echilibreaza. Un dulce-acrisor e binevenit oricand in locul unui dulce total.
    Va multumesc, Dna Laura, nu doar pentru ca datorita Dvs mi-am mai imbogatit palmaresul retetelor dar si pentru ca relatia cu mama soacra s-a imbunatatit subit! ?

    • Mă bucur din suflet că a ieșit pe placul dumneavoastră și v-ați impresionat și familia! Lemon curd-ul e minunat, îl puteți folosi și la alte deserturi, toate devin mai bune, cu el :).

  3. Alexandra M spune:

    Am pregătit această minunăție în weekend și a făcut senzație! Toată lumea a cerut câte două porții! Mulțumesc pentru această rețetă senzațională!

  4. Service GSM spune:

    Da, intr-adevar ai niste retete minunate, le incerc mereu cu cea mai mare placere

  5. Reparatii Telefoane spune:

    Arata extrem de bine, si in acelasi mod si delicioasa

  6. Roxana spune:

    Am facut acest tiramisu inca nu l-am gustat este la frigider dar nu am reusit sa inteleg unde se pune extractu de vanilie…..va multumesc sper ca sa fir la fel de gustos si daca de data asta nu am pus extractu de vanilie.

  7. Diana spune:

    Draga Laura, multumesc pentru toate retetele minunate pe care le impartasesti cu noi si te rog sa ma ajuti cu un sfat, cu ce putem inlocui capsunele? Vreau sa fac aceasta prajitura de ziua fiicei noastre, in Octombrie si vreau sa iasa totul perfect pentru prima ei aniversare. Multumim!

    • Laura Laurentiu spune:

      In luna octombrie poate mai gasesti niste piersici bune. Cu siguranta vei gasi mere, poti sa faci cu bucatele de mar caramelizate si sigur va fi foarte bun.

  8. vaperz spune:

    Multumesc pentru reteta. Tiramisu este prajitura mea preferata. Cu lamaie nu am mancat dar merita incercat ! O zi buna.

  9. Beni spune:

    Tentanta reteta si complet diferita de clasicul tiramisu. Am tot cautat extract de vanilie si nu am gasit, de unde il pot cumpara? sa nu mai folosesc esenta de vanilie

    • Laura Laurentiu spune:

      Eu imi pregatesc singura extractul de vanilie. Pun intr-o sticla de culoare inchisa 10 pastai de vanilie si le acopar cu vodka. Pun dop si le tin in camara vreo 3 luni, agitand sticla de cate ori amintesc. Dupa 3 luni, lichidul e colorat si foarte parfumat. Poti incerca aici, au uneori extract si au si pasta de vanilie, e foarte concentrata si aromata: http://www.pastaidevanilie.ro.

      • Beni spune:

        multumesc de sfat

      • Laura Laurentiu spune:

        Cu multa placere. :)

      • Cocco spune:

        Ciao !!! As vrea sa stiu daca pastaile de vaniglie le tai pe lungime in asa fel incat alcoolul sa ajunga direct la seminte si de cat sa fie sticla, mai exact, cat alcool necesita cele 10 pastai, daca poate fi inlocuita vodka si cu ce si, as mai vrea sa stiu daca merita tot acest efort , vazand ca o pastaie costa minim 2 euro. Raspunsul sta in cantitatea de alcool. O sa fac cat de curand micii dupa reteta ta , poate nu strica sa diversificam, incercand si altceva , :) bye !!!!!!!!!!!!!!

      • Laura Laurentiu spune:

        Vodka sau alt alcool de buna calitate, dar fara aroma prea puternica. De fapt, de aceea am ales vodka, pentru ca aroma nu e prea pregnanta. Nu cred ca intra mult alcool in sticla, sa zicem 250 ml, restul constand in pastaile de vanilie. Si da, poti gasi esente de vanilie mai ieftine, dar toate sunt chimice, pe cand aceasta e 100% naturala.

  10. Razvan spune:

    Excelenta reteta, iese atat de placut aromata crema aia, nu e deloc prea dulce si e foarte proaspata. L-am incercat in weekend si imi pare rau ca nu am apucat sa fac poze, data viitoare. Multumesc!

    • Laura Laurentiu spune:

      Ma bucur foarte mult ca ati incercat reteta si v-a reusit! Sa va fie de bine, va mai astept cu vesti la fel de bune :).