Parfait de avocado
Parfait de avocado, un desert delicat si sanatos
Ca orice produs de o calitate indoielnica, si seringa mea de decorat si-a dat duhul, dupa nu prea multe utilizari. Dar, din fericire pentru mine, nu e totul pierdut. Piesele sale sunt toate demontabile, asa ca, in momentul in care am ajuns la corpul ei cilindric, mintea mea s-a luminat brusc: seringa n-a murit de tot, ea se reinventeaza! Tubul acesta de tabla poate fi foarte usor folosit la crearea unui alt tip de deserturi, asa ca l-am pastrat.
Tineam minte ca vazusem mai demult pe internet o poza cu o inghetata superba prezentata in forma cilindrica, asa ca acum aveam „obiectul munii”, cum s-ar spune. Nu mai ramanea decat sa gasesc reteta potrivita. Si a venit si ideea, sub forma unui foarte simplu si delicios parfait de avocado, pe care l-am asortat cu coacaze, pentru contrastul de culori, dar si pentru gustul lor acrisor.
02:00 minute00:0002:00 minute1redus
Ingrediente Mousse de avocado
- 1 avocado
- zeama de la 1/2 lamaie
- 30 de grame de miere de albine (sau sirop de artar, agave, orice fel de indulcitor)
- 2-3 fire menta verde
- 2 grame gelatina
- 25 ml apa
Preparare Mousse de avocado
1. Se rup frunzulitele de menta si se aseaza in vasul robotului. Se adauga zeama de lamaie. Se mixeaza 30 secunde, pana cand menta se marunteste si isi elibereaza aroma. Se strecoara cu grija printr-o sita deasa, sau un tifon.
2. Zeama obtinuta se toarna din nou in vasul blenderului. Se adauga mierea si pulpa de avocado. Se mixeaza totul cca 30 sec., pana se obtine o pasta fina si delicata.
3. Se pune gelatina la hidratat, dupa care se topeste pe baie de aburi. Se toarna gelatina topita peste pasta de avocado si se omogenizeaza bine.
4. Cilindrul ales se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza in picioare, pe o farfurie.
5. Se umple cilindrul cu pasta de avocado de mai sus si se introduce in congelator (daca pasta este congelata, se poate manipula mai usor).
6. Dupa ce pasta de avocado a inghetat, se scoate cu grija din tub, se indeparteaza hartie de copt. Ruloul obtinut se aseaza pe farfurie si se introduce in frigider, sa se dezghete lent.
Se serveste decorat cu coacaze.
Pofta buna!
Lasă un răspuns