
Banane in pijama cu sos de ciocolata





Un desert cu banane a carui preparare nu are ce dura mai mult de 25 de minute dar care e atat de gustos si, cu putina grija, atat de aratos ca va da gata toti pretentiosii! Vorbesc, evident, despre aceste banane in pijama servite cu un sos de ciocolata aromatizat cu coaja de portocala si rom. Bineinteles, daca faceti desertul pentru copii, e mai bine sa renuntati la rom. :P.
UN MOD DE RECICLARE PENTRU BANANE PREA COAPTE E REȚETA DE BANANA BREAD, CLICK PE POZA DE MAI JOS CA S-O ACCESAȚI!
Ideea acestui desert nu prea dulce, dar plin de arome, e de a aduce laolalta pe o farfurie bananele aromate, textura crocanta a invelisului, sosul de ciocolata aromat si prospetimea fructelor de padure. Mai pui cupa de inghetata si o frunzulita de menta si, na, ziceti voi daca nu-i perfect. :))
Ingrediente Banane In Pijama Cu Sos De Ciocolata
- 2 banane mari
- 3-4 linguri de pesmet
- 1-2 linguri de faina
- 1 ou
- ulei vegetal (floarea soarelui, rapita, seminte de struguri) din abundenta, pentru prajit
- 80 de grame de ciocolata cu 70-80% cacao
- 120 de ml. de smantana pentru frisca (se poate folosi 1/2 smantana si 1/2 lapte)
- 1 lingurita de coaja fin razuita de portocala
- 1-2 linguri de rom bun
- optional: 40 de grame de biscuiti, 25 de grame de unt, inghetata de vanilie, fructe de padure si frunzulite de menta
Preparare Banane In Pijama Cu Sos De Ciocolata
1. Biscuitii de pe lista ingredientelor sunt la pozitia „optional”, dar daca doriti sa ii folositi, incepeti prin a topi untul intr-o craticioara, adaugati biscuitii zdrobiti si amestecati-i pe foc mic 2 minute, apoi ii lasati deoparte sa se raceasca.
2. Separat, incalziti smantana pentru frisca intr-o craticioara pana e fierbinte, adaugati ciocolata rupta in bucati mici (cat mai egale) si coaja de portocala. Amestecati pana ce ciocolata se topeste complet, la final adaugati romul. Sosul obtinut se trece prin sita si se pastreaza caldut (atat cat sa fie fluid).
3. Se pregatesc faina si pesmetul in doua castronele diferite iar oul se bate cu furculita cat sa se lichefieze.
4. Se decojesc bananele, se indeparteaza capetele si se portioneaza fiecare banana in 3, asa incat segmentele obtinute sa poata fi asezate vertical.
5. Se dau bananele prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet, ca pentru snitel.
6. Se toarna ulei intr-o tigaie cu fundul gros, atata cat sa formeze un strat de 4-5 cm. adancime. Se incinge uleiul la 170 de grade, temperatura potrivita pentru prajit, ca sa se rumeneasca alimentele frumos si uleiul sa nu inceapa sa fumege, acesta e si motivul pentru care v-am recomandat o tigaie cu fundul gros, pentru ca aceasta se va incinge mai greu, dar odata incinsa, se reduce focul al mediu si va pastra caldura constanta.
7. Bananele impanate se prajesc in ulei incins – nu se adauga in in niciun caz bananele in tigaie inainte ca uleiul sa fie bine incins – doar pana devin aurii (2-3 minute) si se scot imediat pe servetele de bucatarie absorbante.
8. Desertul se monteaza imediat, adaugand in farfurii sosul de ciocolata si bananele prajite, dupa preferinta adaugandu-se inghetata de vanilie, fructe proaspete etc.
Eu m-am jucat putin cu sosul de ciocolata, creand un suport aderent pentru decorul de fructe de padure si pentru biscuitii crocanti. La final am adaugat bananele si inghetata. Un desert atat de simplu, dar felul in care e pus in farfurie dovedeste, cred eu, ca imi pasa cu adevarat de cei pe care ii servesc. :)
Lasă un răspuns