Mascote cu mousse de fragute
Nu as putea concepe viata fara mici tratatii dulci, asa ca incerc sa mi le ofer cat de des pot. Sunt o mare iubitoare de ciocolata si o caut in special pe cea neagra. Cu cat masa de cacao continuta este mai mare, cu atat este mai bine pentru mine. De cele mai multe ori deserturile mele cele mai apreciate contin ciocolata aceasta amaruie (unii ar spune chiar aspra), deci nici acum nu am facut exceptie. Avand in vedere ca nu am dispus de mult timp, mi-am dorit sa folosesc noua mea ciocolata intr-un desert fin, delicat, rapid si simplu. Si cum tocmai ma intorsesem dintr-un periplu prin gradina (care s-a soldat cu un cosulet plin cu fragute parfumate din cale-afara), m-am hotarat pe loc sa trec la treaba si sa pregatesc aceste mici surprize. Eu nu le-am facut foarte dulci, dar voi le puteti adapta dupa gustul propriu. Si daca nu va place ciocolata neagra, o puteti inlocui cu cea preferata.
00:3000:0500:35 6redus
Ingrediente Mascote cu mousse de fragute
- 300 grame ciocolata neagra (eu am folosit ciocolata cu masa mare de cacao)
- 250 ml frisca naturala
- 50 grame fragute
- 5 grame gelatina
- 30 ml apa plata
- zahar pudra dupa gust (eu am folosit 50 grame zahar pudra vanilat)
Preparare Mascote cu mousse de fragute
- Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe baie de aburi.
- Cu 2/3 din ciocolata topita se tapeteaza 6 forme de briose (restul de ciocolata topita se pastreaza la cald, aceasta reprezinta capacele mascotelor).
- Se aseaza un gratar peste un platou/vas care sa permita gratarului sa stea fix.
- Formele de briose imbracate in ciocolata se aseaza pe acest grata cu gura in jos (acest procedeu ajuta la imbracarea cat mai uniforma a peretilor formelor).
- Vasul cu tot cu grata si formele astfel asezate se dau la rece pentru 10 minute.
- Intre timp se hidrateaza gelatina in apa.
- Se bate frisca, dupa care se adauga zaharul pudra si fragutele si se mai mixeaza 30 sec. pentru omogenizare.
- Gelatina se topeste pe baie de aburi, dar fara sa fiarba, atfel isi pierde capacitatea elasticitatea. Se lasa 5 min. la racorit.
- Gelatina lichida se toarna in fir subtire in frisca, amestecand usor cu spatula pentru omogenizare.
- Se scot de la rece formele de briose imbracate cu ciocolata si se umplu cu crema obtinuta.
11. Formele astfel umplute se introduc in congelator pentru 5 min.
12. Dupa scurgerea timpului si intarirea cremei de fragute, se toarna cu grija ciocolata topita, astfel incat mascotele sa fie inchise complet in ciocolata.
13. Se reintroduc mascotele la congelator pentru 5 min.
14. Dupa ce mascotele s-au intarit, se scot cu grija din forme (eu am folosit forme din silicon, deci a fost foarte usor) si se aseaza pe grata.
15. Se decoreaza cu restul de ciocolata topita (eu am turnat-o intr-o pungulita careia i-am taiat un varf micut). Mascotele fiind reci, ciocolata se intareste imediat.
16. Mascotele astfel obtinute se pastreaza la rece pana in momentul servirii, cand se pot aseza pe hartiute speciale si decora dupa plac.
Pofta buna!
Mai multe retete de Adnia puteti gasi pe blogul ei personal retetelemeledragi.com.
Lasă un răspuns