
Napolitana cu ciocolata si orez expandat





Napolitanele sunt niste dulciuri foarte agreate, dintr-o multime de motive: sunt usor de facut, foarte rapide, nu necesita aptitudini speciale, se pastreaza vreme indelungata si, mai ales, sunt foarte bune. Asa ca pachetul de foi de napolitana e un ingredient pe care e bine sa il ai la indemana intotdeauna, sunt atatea feluri de creme si umpluturi pe care le poti face incat sigur fiecare va putea sa adapteze acest desert atat de versatil gusturilor sale. Eu fac napolitane cu crema caramel, cu crema de rahat, crema de ciocolata si, dupa o idee de la Miha care a facut o prajitura cu un blat ce mi-a trezit imaginatia, iata ca am descoperit si aceasta varianta de napolitana cu ciocolata si orez expandat, nemaipomenit de gustoasa si cand te gandesti ca timpul de preparare e de 1 minut… nu ca iti vine sa te apuci de pregatirea retetei imediat? E unul dintre deserturile la pregatirea carora pot fi implicati copiii, foarte usor de facut si care le vor face multa placere.
01:0000:0101:0124 portiifoarte usor
Ingrediente Napolitana:
- 2 foi de napolitana de 25×28 cm. (sau chiar foaia intreaga, caz in care umplutura nu va fi atata de groasa)
- 400 de grame de lapte condensat
- 250 de grame de ciocolata amaruie (eu am folosit 200 de grame de ciocolata amaruie + un biet iepure parasit de la paste)
- 1 lingura esenta de vanilie
- 100 de grame de orez expandat simplu
Cantariti laptele condensat intr-un castron termorezistent si adaugati ciocolata rupta in bucati.
Incalziti 30 de secunde la cuptorul cu microunde setat la maximum, amestecati, incalziti inca 30 de secunde si amestecati pana se dizolva ciocolata complet (sau asezati castronul pe baie de aburi, amestecand constant pana se dizolva ciocolata, caz in care va dura nu 1 minut, ci… 5 :P).
Adaugati orezul expandat in ciocolata lichida, amestecati rapid pana se incorporeaza si rasturnati pe una din foile de napolitana. Neteziti umplutura rapid, intr-un strat de grosime uniforma.
Acoperiti imediat cu cea de-a 2-a foaie de napolitana si asezati deasupra o greutate care sa preseze bine napolitana.
Lasati sa se preseze bine timp de 1 ora, eventual dupa trecerea acestui timp, se mai poate da napolitana la frigider 30 de minute inainte de a o taia in portii dupa plac.
Se poate pastra 2-3 saptamani intr-o cutie bine inchisa, la loc racoros, dar asa ceva e foarte putin probabil sa se intample, de obicei dispare la fel de repede cum se pregateste!
Lasă un răspuns