Inghetata de kiwi
Cred ca aceasta inghetata de kiwi e cea mai racoritoare inghetata pe care am gustat-o vreodata, cu o nota de prospetime surprinzatoare:
Ingrediente Inghetata de kiwi:
- 4 kiwi mari, bine coapte
- 250 de ml. smantana pentru frisca
- 250 de ml. de iaurt gras (sana cu 3,5%)
- 6 linguri de zahar
- 1 lingura de extract de vanilie
Preparare Inghetata de kiwi:
Cele 4 kiwi se decojesc si se zdrobesc cu robotul sau furculita:
Smantana pentru frisca impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara, pe foc mic. Se infierbanta amestecandu-se continuu pana ce se dizolva zaharul complet. Odata zaharul dizolvat, se ia de pe foc si se adauga extractul de vanilie si se da deoparte, sa se raceasca complet:
Smantana pentru frisca indulcita, complet rece, se amesteca bine cu iaurtul:
Se adauga piureul de kiwi:
Compozitia se omogenizeaza si se toarna in aparatul de inghetata, al carui recipient a stat la congelator cel putin 12 ore inaintea prepararii inghetatei:
Cand inghetata devine cremoasa, se scoate din aparat (dupa aproximativ 15 minute) si se toarna intr-un recipient cu capac, in care se pastreaza, la congelator, pana la momentul in care va fi consumata:
E foarte fresh, gustoasa si fructata:
Lasă un răspuns