Cheesecake cu iaurt și mere caramelizate – la pahar – rețetă de desert rapid
Cheesecake cu iaurt și mere caramelizate – la pahar – rețetă de desert rapid, delicios și elegant. Cum să pregătești un desert la pahar în doar 20 de minute, rețetă explicată detaliat. Rețete de deserturi rapide.
Cui nu-i place un desert bun? Dar cui nu-i place un cheesecake bun, mai ales unul delicat, nu prea dulce, răcoritor și aromat? Desertul pe care l-am pregătit azi e unul dintre cele mai bune din câte am făcut în ultima vreme, chiar dacă l-am făcut în doar 20 de minute. În cazul acestui desert la pahar, am constatat un paradox, gustul și textura acestuia sunt invers proporționale cu volumul de muncă depusă! Mai e și elegant, pe deasupra, și de sezon, că doar e cu mere iar toamna nu există deserturi mai potrivite ca cele cu mere!
Față de compoziția clasică de cheesecake la rece, care conține cremă de brânză și frișcă, această cremă delicată, pe care am pus-o în pahare, e mai săracă în calorii. Am fost destul de inspirată să înlocuiesc jumătate din crema de brânză cu iaurt stragghisto cu doar 2% grăsime. A ieșit o cremă minunată, fermă și foarte gustoasă. Vă invit să descoperiți rețeta în cele ce urmează.
Ingrediente Cheesecake cu iaurt și mere caramelizate – la pahar
- 150 de grame de cremă de brânză (Philadelphia sau similar)
- 150 de grame de iaurt grecesc stragghisto, cu 2% grăsime
- 150 de grame de smântână pentru frișcă, neîndulcită, cu 30% grăsime
- 60 de grame de zahăr brun, pudră
- 1 plic de zahăr vanilat bourbon sau 1 linguriță de extract de vanilie
- 80 de grame de biscuiți digestivi, zdrobiți
- 20 de grame de unt topit
mere caramelizate:
- 4 mere mici (400 de grame au avut, împreună)
- 60 de grame de zahăr brun
- 1 linguriță de scorțișoară
- 20 de grame de unt
Mod de preparare Cheesecake cu iaurt și mere caramelizate – la pahar – rețetă de desert rapid
1. Pentru început, mi-am pus toate ingredientele la îndemână. Merele sunt spălate și zvântate, celelalte ingrediente cântărite. În cazul în care nu găsiți zahăr brun pudră, îl puteți obține foarte ușor, măcinând zahăr brun cristal, în râșnița de cafea. O alternativă ar fi să folosiți zahăr pudră obișnuit.
Pregătirea merelor
2. Am curățat merele de coajă, le-am tăiat în sferturi și le-am eliminat căsuța semințelor. Odată curățate, am tăiat merele în cubulețe de aproximativ 1 cm.
3. Într-o tigaie, am pus merele, 60 de grame de zahăr brun și scorțișoara. Am pus tigaia pe foc mediu, am amestecat de câteva ori, așteptând să se formeze un sirop brun, care clocotește.
4. Odată format siropul, care face deja bulbuci în jurul bucățelelor de măr, am adăugat untul. Am amestecat și am gătit totul împreună, să se înmoaie puțin merele.
5. După 8-9 minute, timp în care am amestecat din când în când, merele au un aspect translucid. S-au înmuiat puțin dar încă au textură iar siropul din jur s-a îngroșat. E exact ceea ce am dorit să obțin, așa că am dat tigaia deoparte și am lăsat merele caramelizate să se răcească.
Pregătirea cremei
6. Încă în timp ce merele se caramelizau pe foc mediu, m-am apucat de crema pentru desert. Peste crema de brânză, cântărită într-un castron, am adăugat iaurtul stragghisto cu 2% grăsime.
7. Am adăugat zahărul brun pudră și 1 plic de zahăr vanilat Bourbon. Acesta poate fi înlocuit cu 1 linguriță de extract de vanilie.
8. Am amestecat energic cu spatula, până când toate ingredientele pentru cremă s-au omogenizat. Ceea ce am obținut a fost o cremă destul de densă, lucioasă și plastică.
9. Separat, într-un castron mare, am cântărit smântâna pentru frișcă, proaspăt scoasă de la frigider. E esențial ca smântâna pentru frișcă să fie foarte rece, altfel existând riscul să se separe (să se taie). Am mixat cu mixerul la viteză mare până când smântâna pentru frișcă s-a întărit și a crescut în volum.
10. Am adăugat frișca bătută peste crema din castron și am omogenizat cele două compoziții prin împăturiri succesive, cu o spatulă flexibilă. Nu am amestecat circular, am lucrat cât de delicat posibil, ca să obțin o cremă aerată.
11. În timp ce am încorporat frișca bătută, crema pentru acest cheesecake cu iaurt și mere caramelizate la pahar a crescut în volum și a devenit foarte spumoasă, aerată. După omogenizare, am transferat crema într-un poș de unică folosință și am lăsat-o deoparte, până la asamblarea desertului.
Observație: dacă nu doriți să asamblați desertul imediat, crema se poate da la frigider (în castronul înfoliat sau în poș). Se păstrează la rece, până înaintea montării.
Asamblarea desertului
12. Peste biscuiții digestivi sfărâmați, puși într-un castron, am adăugat untul topit. Am amestecat rapid, să se impregneze untul în biscuiți.
13. Am distribuit jumătate din cantitatea de biscuiți, în mod egal, împărțind-o în patru pahare.
14. Am turnat deasupra acestui prim strat de biscuiți jumătate din cremă, am presărat restul de biscuiți am apoi am completat cu restul de cremă.
15. În final, am împărțit în mod egal merele caramelizate, cu tot cu siropul lor delicios. În momentul în care se adaugă merele și siropul în pahare, acestea trebuie să fie deja răcite complet, până la temperatura camerei.
Servire
Am înfoliat fiecare pahar în parte cu film alimentar și le-am dat la frigider. Acest cheesecake cu iaurt și mere caramelizate la pahar e gustos și imediat ce este montat dar după ce stă la frigider măcar o oră, e chiar delicios.
E un desert răcoritor, ușor de făcut, cu un gust și o textură excelente, care ridică mult presiunea de pe umerii noștri, atunci când primim musafiri sau pregătim o masă elaborată. La fel de nimerit e și când avem poftă rapid de ceva dulce și bun, fără să stăm prea mult timp prin bucătărie!
MAI MULTE DESERTURI RAPIDE GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
ALTĂ REȚETĂ DE CHEESECAKE LA PAHAR GĂSIȚI CU UN CLICK PE URMĂTOAREA IMAGINE
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns