
Cheesecake la pahar cu Oreo&Philadelphia – rapid și delicios






Cheesecake la pahar – cea mai rapidă și delicioasă rețetă, lista de ingrediente, modul de preparare, număr de calorii/porție. Cum să faci un cheesecake rapid și aspectuos la pahar, ideal când primești oaspeți anunțați în ultimul moment.
V-am dezvăluit de curând, atunci când am publicat rețeta de cheesecake clasic cu blat din oreo powder, părerea mea că există un cheesecake pentru fiecare ocazie. Acel cheesecake copt, al cărui timp total de preparare, setare și răcire este de opt ore, este menit să fie pus în practică atunci când avem suficient timp pentru așa ceva. Rețeta de azi, cea de cheesecake la pahar cu portocale, este, în schimb, foarte rapidă. Atât de rapidă încât eu l-am terminat în 15 minute. Țineți cont că în acest răstimp m-am mai și oprit din treabă să fac poze! Fără coacere, fără bătăi de cap, fără ouă. Rezultatul este un desert răcoritor și spumos, un cheesecake la pahar cu o textură foarte delicată. Nu conține niciun fel de stabilizatori (nici gelatină, nici amidon sau făină) iar contrastul dintre crema spumoasă și aromată și stratul crocant de biscuiți este încântător.
Ingredientele pe care le-am folosit sunt dintre cele mai simpe și accesibile, de foarte bună calitate. Am folosit Oreo crumbs, un sortiment special creat pentru a fi inclus în deserturi. Pentru că cineva s-a gândit că nu e nevoie să dezlipim biscuiții Oreo și să îndepărtăm crema pentru a ne bucura de textura și gustul lor într-un cheesecake. Am folosit și crema de brânză Philadelphia Original, cremoasă și catifelată, ideală pentru cheesecake. Ca topping și aromă pentru cremă, am ales portocalele. Suntem în sezonul rece și e vremea lor, dar la fel de bine putem folosi zmeură, de exemplu, sau alte fructe, după preferință.
Ingrediente cheesecake la pahar
- 200 de grame de cremă de brânză cu 61% Philadelphia Original
- 80 de grame de Oreo crumbs
- 70 de grame de zahăr pudră vanilat
- 2 portocale mici – 130-150 gr./bucată – cu coaja netratată
- 200 ml. smântână pentru frișcă, foarte rece
Mod de preparare cheesecake la pahar
Pregătirea segmentelor de portocală
1. Spălăm portocalele cu apă călduță, apoi le zvântăm bine. Opțional, răzuim printr-o sită foarte fină coaja intens colorată de la suprafața unei jumătăți de portocală și o păstrăm deoparte. Facem asta doar dacă dorim aroma de coajă de portocală în al nostru cheesecake la pahar! Cu un cuțit bine ascuțit, decojim portocalele ca pe un măr, pătrunzând sub pielița albă care învelește pulpa fructului.
2. Deasupra unei farfurii adânci, facem tăieturi drepte, cu un cuțit bine ascuțit, razant pe lângă pielițele care despart feliile de portocală. Trebuie să obținem felii din pulpă iar pielițele să rămână atașate unele de celelalte. Colectăm atât segmentele de portocală – acele felii curate, fără pieliță – cât și sucul, în farfuria adâncă. La final, stoarcem bine pielițele deasupra farfuriei, să nu pierdem niciun pic de suc.
3. Strecurăm segmentele de portocală printr-o sită iar sucul îl colectăm separat. Mie mi-au rezultat 55 ml de suc.
Observație: dacă să folosiți pentru cheesecake-ul la pahar pe care-l pregătiți un alt fel de topping (de exemplu de căpșuni), evident nu vă interesează pașii de la 1-3. Folosiți cam 250 de grame de fructe la alegere. Curățați fructele, mărunțiți-le (dacă e nevoie), păstrați o parte pentru topping iar restul amestecați-le cu crema gata preparată.
Prepararea cremei de brânză cu frișcă
4. Puneți într-un castron încăpător smântâna pentru frișcă foarte rece și crema de brânză Philadelphia Original. Dacă ați optat pentru un cheesecake la pahar care să conțină și aroma de coajă de portocală, adăugați acum și coaja mărunțită. Atenție, e foarte important ca atât crema de brânză cât și smântâna pentru frișcă să fie bine răcite, de la frigider.
5. Adăugăm zahărul pudră vanilat și amestecămușor până când nu mai vedem urme de zahăr uscat. Începem să mixăm cu mixerul la viteză mare până când compoziția din castron crește în volum și începe să formeze valuri line la suprafață (cam 2-3 minute). În acest moment ne oprim din mixat și adăugăm zeama de portocală rezultată la punctul 3. În cazul care pregătim acest cheesecake la pahar cu alte fructe (zmeură, căpșuni, coacăze), sărim peste acest pas.
7. Mixăm în continuare crema încă 1-2 minute, până când se întărește (formează creste clare la suprafață) și se ține de paletele mixerului. Dacă folosim diverse alte fructe, adăugăm acum ½ din fructele mărunțite în crema de brânză și le încorporăm ușor, cu o spatulă.
Asamblarea cheesecake-ului
8. Pentru asamblarea unui cheesecake la pahar avem nevoie, evident de… pahare. Eu am ales aceste pahare de martini, cu volumul de 200 ml fiecare. Pentru început, am pus în fiecare pahar câte 1 lingură bună (10 grame) de Oreo crumbs.
9. Crema de brânză o putem adăuga în pahare și cu lingura, eu am preferat, totuși, să o transfer într-un poș de unică folosință căruia i-am decupat o deschizătură largă. Cu poșul, am distribuit un prim strat de cremă în fiecare pahar, cam până la jumătatea înălțimii acestuia.
10. Deasupra acestui prim strat de cremă, am adăugat încă un strat de Oreo crumble, păstrând deoparte cam 1 lingură rasă din aceste firmituri crocante, pentru decor.
11. Am distribuit restul de cremă de brânză deasupra celui de-al doilea strat de Oreo și… gata, desertul meu, cheesecake la pahar, e aproape gata de servire! Putem să-i adăugăm decorul (segmentele de portocală sau fructele preferate) și să-l servim imediat sau, dacă așa este mai convenabil pentru noi, să înfoliem fiecare pahar în parte și să-l dăm la frigider pentru câteva ore, înaintea servirii.
12. Chiar înainte de a-l oferi la masă, adăugăm pe fiecare cheesecake la pahar topping-ul de portocale (sau fructe la alegere) și presărăm firmiturile de Oreo păstrate. Opțional, putem adăuga și câte o frunzuliță de mentă proaspătă.
Savurăm gustul de cheesecake într-o variantă delicată și plină de prospețime. Cine-ar zice că l-am făcut în doar 15 minute? Să vă fie de folos!
MAI MULTE REȚETE DE DESERTURI RAPIDE GĂSEȘTI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Lasă un răspuns