Cautare in site
x inchide

Praline de ciocolata – Would you be my valentine?

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 13.02.2011
4.4
(7)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.4 / 5. Voturi 7

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 comentarii la Praline de ciocolata – Would you be my valentine?

  1. Zarcovia spune:

     geniale! :D

  2. Ersilia spune:

    Te pup Laura, de mult am vazut eu minunatiile astea, si tare as vrea sa le fac maine..o sa-ti spun ce-o iesi!! Am facut bomboanele tale fondante de post si -au iesit super,mai putin coronita  de deasupra  !! Am o mare rugaminte la tine..stiu ca numai tu poti…..tare as manca bomboane cum erau o data.he.hee demultisor, cele ce se numeau „Vinga„ !!!

  3. Ankna spune:

    So, in afara de scrie in reteta ca ne e necesar sa le preparam, ne mai trebuie:
    1. Forme de silicon/ de cuburi pt gheata.
    2. manusi din cauciuc pt manipularea pralinelor. Altminteri vor ramane amprentele pe ele.
    3. UNTul este ABSOLUT NECESAR. El este cel care da luciu pralinelor, odata scoase din forme.
    Multumim pt reteta! Extrem de rafinata!

  4. Mimi Mimi spune:

    ce frumoase sunt!!!!

  5. Amy19ro spune:

    merg facute cu ciocolata de casa? sunt la fel de gustoase?

    • Anonim spune:

      Amy19ro, nu pot fi facute cu ciocolata de casa, cel putin nu in aceasta
      forma, pentru ca ciocolata de casa nu se topeste si nu ai cum s-o torni in
      forme. Ceea ce poti este sa presezi ciocolata de casa inca maleabila,
      calduta, in ce froma anume vrei tu, sa o lasi sa se solidifice si sa ai
      ciocolata de casa in forma de inimioare, cutiute, frunze, ma rog, ce forme
      ai tu, dar nu ai cum sa faci din ea praline umplute.

  6. Mihaela spune:

    Arata la fel ca cele cumparate si la gust sunt sigura ca sunt si mai bune. Imi pare rau ca nu am vazut mai devreme reteta, asa nu cred ca mai am timp astazi sa caut forme, ca astea imi lipsesc, pacat….:( putea fi o surpriza placuta

    • Anonim spune:

      Mihaela draga, vor mai fi ocazii. Sau le poti crea tu :). Ca sa mancam o
      bomboana de ciocolata nu trebuie sa scrie nimic special in calendar.

      2011/2/14 Disqus

  7. Carmen spune:

    CE BUNACIUNE!!! Abia astept sa le fac maine dimineata devreme.Am tot ce-mi trebuie,chiar vroiam sa fac trufe dar asa sunt mult mai aspectoase.Iar forme am de la cuburile de gheata .Procesul tehnologic e grozav.Nu am cuvinte de multumire.Esti plina de idei,pe langa indemanare,iar de gustul artistic,ce mai…decor cu finete.Felicitari,felicitari

    • Anonim spune:

      Carmen draga, te astept cu impresii. Asa-i ca e usor? Iti spun, de cand am pus ciocolata la topit si pana am scos pralinele din forma nu a trecut mai mult de o ora :).

  8. Bianca Ms 76 spune:

    Super frumoase pralinele!!!Ati muncit ceva la ele dar rezultatul e minunat.
    Felicitari

  9. wow cat de bine arata!felicitari pt rabdarea cu care le-ai preqatit!

  10. Veleasca spune:

    Imbietoare! iar decorul de exceptie ;)

  11. Boabe De Cafea spune:

    Sunt tare dragute! :)

    • Anonim spune:

      Ma bucur ca iti plac, sunt si bune la gust :).

      • Vera_cj spune:

        laura, nu am inteles unde se pune visinata…

      • Anonim spune:

        Vera draga, in crema se pune. Poti sa pui orice fel de lichior iti place sau poti sa nu pui deloc.

      • Laura spune:

        Laura draga, spui la inceputul retetei ca poate se lucreaza mai bine cu ciocolata amaruie. Eu am incercat si dupa ce am scos-o de la congelator, nu s-a mai inmuiat pe baia de aburi, era foarte greu de lucrat cu ea. Crezi ca poate continutul ridicat de cacao provoaca reactia asta?