Cautare in site
x inchide
Advertising
Cheesecake clasic cu Oreo, pregătit la cuptor

Cheesecake clasic cu Oreo, pregătit la cuptor

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 16.11.2020
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Cheesecake clasic cu Oreo – la cuptor, lista de ingrediente, modul de preparare, număr de calorii/porție. Află cum se face și cum să eviți să crape un cheesecake copt la cuptor.

Ador cheesecake-ul, mai ales în varianta sa clasică. Un cheesecake copt ajută la dezvoltarea unor arome pe care nu le vom găsi în variantele fără coacere, desigur, foarte bune și acelea, mai ales când suntem în criză de timp. Până la urmă, există un cheesecake perfect pentru oricare ocazie! Dacă avem un oarecare răgaz, însă, merită să încercăm și acest clasic. De fapt, nu e deloc greu de făcut. Pentru un cheesecake clasic reușit, care nu crapă la cuptor, care are o textură perfectă și cremoasă, trebuie să depunem extrem de puțin efort. În schimb, trebuie să cunoaștem foarte bine niște reguli care vor fi expuse detaliat în articolul care urmează. Vă las o felie virtuală din al meu cheesecake clasic cu Oreo, convinsă fiind că veți dori, apoi, să încercați rețeta.

cheesecake clasic copt reteta cheesecake la cuptor reteta laura laurentiu

E cremos și stabil și nu conține pic de făină sau amidon. Folosind nimic în plus față de ingrediente simple dar foarte bine alese și de calitate foarte bună, obținem un cheesecake clasic reușit. E o rețetă de tradiție americană iar pentru varianta pe care  o veți descoperi în cele ce urmează, m-am ghidat după o rețetă de pe unul dintre cele mai cunoscute bloguri americane, Sally’s Baking Addiction.

Rețeta lui Sally am adaptat-o gusturilor mele, evident. Primul lucru pe care l-am ajustat a fost că am mai redus din zahăr. Apoi, pentru că nouă ne place mult combinația de cheesecake cu Oreo, am înlocuit blatul din biscuiți graham cu zahăr cu un blat din Oreo powder, cu zahăr brun. M-am ținut, însă, strict de recomandarea de a folosi crema de brânză Philadephia cu 61% grăsime, fără îndoială cea mai potrivită pentru un cheesecake clasic. Știți voi, calitatea cere calitate, iar Philadelphia Original este cremoasă și catifelată, așa cum va ieși și cheesecake-ul nostru!

ingrediente

Ingrediente cheesecake clasic cu oreo, pregătit la cuptor

blat:

  • 175 de grame de Oreo powder
  • 80 de grame de unt topit, nu fierbinte (unt cu 80% grăsime)
  • 50 de grame de zahăr brun

compoziția de cheesecake:

  • 1 kg. cremă de brânză Philadelphia Original
  • 300 de grame de smântână cu 25% grăsime (smântână acrișoară)
  • 4 ouă de mărime medie (55 grame/bucată)
  • 200 de grame de zahăr pudră vanilat
  • 1 păstaie de vanilie
  • opțional, coaja rasă de la 1 lămâie sau 1 portocală (doar partea intens colorată, de la suprafață)

Mod de preparare cheesecake clasic cu Oreo, pregătit la cuptor

Blatul din Oreo powder

Cred că celor mai mulți dintre noi le plac biscuiții Oreo, iar când e vorba despre cei mici, n-are rost să mai vorbim! Pur și simplu îi adoră! Dacă, până nu demult, pregătirea unui blat din îndrăgiții biscuiți Oreo ar fi presupus să-i dezlipim și să îndepărtăm crema, produsul Oreo powder a fost creat special pentru a fi inclus în deserturi.

1. Pornim cuptorul și-l fixăm la 175°C. Cântărim 175 de grame de Oreo powder într-un castron încăpător. Adăugăm untul topit și amestecăm bine cu o spatulă.

oreo powder cu unt

2. Trebuie să amestecăm până avem siguranța că untul topit a ajuns pe fiecare firmitură de Oreo powder. În final, compoziția pentru blatul nostru de cheesecake trebuie să aibă textura și aspectul nisipului umed.

Advertising

blat din biscuiti oreo cu unt

3. Răsturnăm compoziția pentru blatul din biscuiți Oreo într-o formă detașabilă, non-aderentă, cu diametrul de 24-26cm. Toleranța de dimensiune este destul de mare, țineți cont că în forma de 24 de cm acest cheesecake clasic va ieși mai înalt iar ceea ce vedeți în imagini este un cheesecake asamblat într-o formă de 26 cm. Nu este nevoie să ungem forma, compoziția conține destulă grăsime. Presăm compoziția într-un strat uniform, ridicând-o de jur împrejur de 2-3 cm. O măsură pentru ingrediente sau un alt recipient cu fund perfect plat ne poate fi de ajutor ca să obținem un strat compact și uniform.

Dăm forma la cuptorul preîncins la 175°C, la o înălțime medie, pentru 10 minute. Scoatem forma din cuptor și o lăsăm deoparte, să se răcească blatul de biscuiți, până pregătim compoziția pentru cheesecake. Cât e fierbinte, blatul de biscuiți este fragil, dar după ce se răcește devine ferm și compact.

presare blat din oreo powder cu unt

Prepararea compoziției pentru cheesecake clasic

4. Până blatul se răcorește, punem într-un castron mare crema de brânză Philadelphia Original. Este foarte important să folosim crema de brânză simplă, fără arome, cea inscripționată pe capac cu mențiunea ”original”. Aceasta conține 61% grăsime și este sortimentul potrivit pentru prepararea unui cheesecake clasic.

crema de branza philadelphia

5. Adăugăm zahărul pudră vanilat, coaja de citrice (dacă folosim) și semințele răzuite de vanilie. Amestecăm totul cu o spatulă, fără să insistăm prea mult, până nu mai vedem zahăr uscat și compoziția pare cât de cât omogenă.

crema de branza amestecata cu zahar pudra si vanilie

6. Mixăm crema de brânză cu zahărul și aromele timp de 2 minute, la viteză mare, până când obținem o compoziție omogenă și cremoasă.

crema de branza mixata cu zaharul

7. Adăugăm smântâna și amestecăm cu mixerul până se omogenizează. Începem acum să adăugăm ouăle, câte unul o dată. După fiecare ou mixăm scurt cu mixerul la viteză mică și adăugăm următorul ou abia când precedentul este încorporat în compoziția pentru cheesecake.

Advertising

Atenție, evităm să mixăm mai mult decât este necesar! O compoziție de cheesecake mixată exagerat va crăpa inestetic în timpul coacerii!

adaugarea oualor

8. Ne oprim, așadar, din mixat, deîndată ce ouăle sunt încorporate și, eventual, mai omogenizăm un pic compoziția pentru cheesecake cu spatula, dacă observăm urme de gălbenuș neomogenizat.

crema gata de turnat in forma

Asamblarea și coacerea

9. Pentru că un cheesecake clasic se coace în bain-marie, pregătim un vas cu 1,5 litri de apă fierbinte. Învelim forma în folie de aluminiu, pe care o ridicăm în sus, asigurându-ne astfel că apa fiartă nu va pătrunde în forma detașabilă, în timpul coacerii. Turnăm toată compoziția pregătită la punctul 8 în formă, peste blatul deja răcorit, și o nivelăm cât mai bine.

netezire in forma

10. Așezăm cu grijă forma într-o tavă destul de adâncă să încapă în jurul acesteia și apa fiartă. Turnăm apa fiartă în jurul formei. Coacerea în bain-marie este foarte importantă pentru un cheesecake clasic. Practic, apa care înconjoară forma nu va permite marginilor să se gătească înainte ca mijlocul să fie și el pătruns. Vom obține, astfel, un cheesecake delicat, cu textură uniformă și cremoasă în tot volumul său.

Totodată, coacerea în bain-marie scade probabilitatea ca cheesecake-ul să crape.

bain-marie

11. Manipulând tava cu grijă, dăm cheesecake-ul la copt în cuptorul preîncins la 175°C, la o înălțime medie. Un cheesecake clasic trebuie copt timp de 55-65 de minute, până când marginile sunt ferme iar mijlocul e ușor tremurător, o consistență ca de budincă. În forma de 24cm, coacerea va dura ceva mai mult decât în forma de 26cm, stratul de cheesecake fiind mai gros. După 30 de minute, verificați nu cumva să se rumenească deasupra, caz în care trebuie să-l acoperiți lejer cu folie de aluminiu sau cu o coală de hârtie de copt, umezită.

la cuptor

12. După ce cheesecake-ul este gătit așa cum am descris la punctul anterior, oprim cuptorul și, cu ușa întredeschisă, lăsăm cheesecake-ul să se răcească în interiorul acestuia, timp de 1 oră. După 1 oră, îl scoatem din cuptor și-l lăsăm în continuare la temperatura camerei, până se răcește complet. Dăm cheesecake-ul la frigider pentru minimum 4 ore, preferabil peste noapte, înainte de a-l scoate din formă.

cheesecake copt si racit

Advertising

Decor și servire

13. Trecem cu o lamă de jur împrejur de cheesecake, pentru a-l desprinde de partea detașabilă a formei. Îndepărtăm inelul detașabil și transferăm cheesecake-ul pe platoul de servire. După părerea mea, arată foarte bine și așa, simplu iar combinația de cheesecake clasic cu blat de Oreo e deja delicioasă. Evident, puteți adăuga mai multă aromă, personalizând cheesecake-ul după gustul vostru.

cheesecake clasic cu oreo scos din forma

Propuneri de garnitură:

  • o glazură de ciocolată aplicată pe toată suprafața unui cheesecake clasic cu oreo
  • este nu doar un adaos delicios, dar în același timp poate masca eventualele imperfecțiuni (dacă se întâmplă totuși să crape, dacă s-a rumenit neuniform etc)
  • o garnitură de fructe proaspete, colorate, e deasemenea perfectă
  • un sos de caramel sărat e o altă posibilă abordare delicioasă

Eu am ales să decorez cheesecake-ul meu în două moduri diferite. Dacă vă amintiți, am procedat astfel și la rețeta mea de mini cheesecake și au avut mare, mare succes. În primul rând, am porționat cheesecake-ul, cât mai exact și egal posibil.

cheesecake clasic cu oreo portionat

14. Jumătate dintre felii le-am lăsat simple, adăugând doar un mic decor de ciocolată albă și neagră. Celelalte șase felii le-am decorat cu un jeleu de zmeură (am dat prin sită 2 linguri de gem de zmeură).

decor diferit suprafata cheesecake clasic cu oreo

15. Am amestecat feliile, alternându-le pe cele simple cu cele cu jeleu de zmeură. Pe cele cu zmeură le-am decorat și cu câte un fruct de zmeură și frunzulițe de mentă proaspătă.

cheesecake cu oreo si philadelphia

Am servit foarte rece și ne-am bucurat de aromele desăvârșite! Să vă fie de folos!

Mai multe rețete de cheesecake găsiți cu un click pe poza de mai jos. 

cheesecake fara coacere cu ciocolata alba si zmeura-1

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 comentarii la Cheesecake clasic cu Oreo, pregătit la cuptor

  1. Dumitrache Angi spune:

    Buna seara, puteti sa-mi spuneti ,va rog, de unde cumpărați Oreo powder? Multumesc

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE