Cautare in site
x inchide
Advertising
Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute!

Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute!

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 16.03.2009
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Deci, daca va intreaba soacra, sotul sau oricine “Draga,ai facut si tu o prajitur-acolo pentru pranz?” puteti raspunde senine, ca in bancul ala cu Bula: “Da, doua cani!”. Iata aceasta minune tehnologiei moderne – checul in 5 minute cu coacere cu tot, copt in cuptorul cu microunde:Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute!Ingrediente pentru 2 cani de ceai de chec:Preparare Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute! 1

  • 8 linguri rase de faina
  • 8 linguri rase de zahar
  • 2 linguri de cacao neagra
  • cate 1/2 lingurita de praf de copt / fiecare cana
  • 6 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • 2 cani goale de ceai

Ca sa nu aud intrebari de genul “Cat de rasa e lingura rasa?” uitati-o aici si pe ea:

Preparare Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute! 2

In fiecare cana puneti 4 linguri de faina (de-alea rase, ca aia de mai sus), 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar (la fel de rase si frezate) si cate 1/2 lingurita de praf de copt ca in poza urmatoare:

Preparare Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute! 3

Advertising

Amestecati cu vigoare ingredientele uscate:

Preparare Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute! 4

Adaugati oul:Preparare Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute! 5Amestecati din nou, de data asta chiar va folositi toata priceperea, pana cand maglavaisul e uniform. Adaugati pe rand 3 linguri de ulei si 3 linguri de lapte, amestecand din nou – gata:

Preparare Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute! 6

Cana merge la cuptorul cu microunde setat la 850 de wati pentru exact 4 minute – am postat mai devreme reteta pe culinar si fetele au facut-o deja, merge si la 700 de wati si timpul de coacere e tot de 4 minute. Dupa trecerea timpului regulamentar nu se mai admite nici o prelungire, extragem cana cu grija, ca e fierbinte, si introducem pe urmatoarea cana pregatita la fel. Rezultat:

Advertising

Preparare Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute! 7

O lasam sa se raceasca 1-2 minute si extragem checul din cana, iese foarte usor, e prins doar la buza canii, putin, trecem o lama de cutit de jur imprejur si:

Preparare Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute! 8

De aici incolo, fiecare dupa cum il taie capul: tai felii, pudrezi cu zahar praf si o halesti la fel de repede cum ai preparat-o, ungi cu gem, cu nutella etc.Pe mine m-a chinuit putin talentul, asa ca, pana a fost a doua cana la MO am taiat-o pe prima in felii, iat-o in poza cu a doua cana – nu e aceeasi, una e cu girafa alta cu elefant!

Advertising

Preparare Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute! 9

Feliile le-am uns cu ceva gem de caise:Preparare Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute! 10Si le-am finisat cu niste ciocolata topita, alba si neagra, pe care am taiat-o in bucati mici, am pus-o pe fiecare in punga ei pe care am azvarlit-o tot in microunde, pret de 1 minut si jumatate, si ca sa fie si mai smechere le-am mai si pus in cosuletele de hartie de la muffins:Preparare Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute! 11

Pana la urma sunt chiar frumusele, nu? Tineti cont, insa, checul in cana nu e o prajitura de preparat si tinut de azi pe maine, e ca sa iti satisfaci pofta de ceva dulce imediat. Ca orice produs de panificatie sau patiserie ce a trecut prin microunde, se va intari dupa catva timp asa ca… gata, au trecut cele 4 minute? Mai asteptati 1-2 minute sa se raceasca si pofta buna!

Alte retete de chec: Chec simplu marmorat * Chec cu cocos si crema de vanilie * Chec pufos cu vin si scortisoara

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 comentarii la Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute!

  1. Iuliana says:

    Checul in cana este minunat… Asta dupa 1 luna de regim incercand sa evit colicile bebelusui meu… M am bucurat enorm sa gasesc o reteta pe care o pot face printre picaturi ca sa ma pot bucura de ceva dulce facut in casa.

  2. Denisa says:

    a iesit foarte bun
    le-am bagat la microunde, automat s-a facut in 6-7 minute si le-am mancat in masina in drum spre munca.
    Foarte tare reteta!

  3. cristina mantaluta says:

    Dar numai de cit la850 de vati sa fie cuptorul cu microunde

  4. alex says:

    Buna ! am o intrebare:
    prajitura se poate face si fara ou ca nu am in acest moment prin casa.
    Multumesc

    • lauralaurentiu says:

      Nu, nu se poate, este oricum o prajitura foarte simpla, nu recomanda ca putinele ingrediente pe care le contine sa fie si acelea eliminate.

  5. alex says:

    Buna ! am o intrebare:
    prajitura se poate face si fara ou ca nu am in acest moment prin casa.
    Multumesc

  6. Diana says:

    Bunaa…
    Desi am 13 ani,am reusit sa fac acest chec!

    A iesit super!!
    Multumesc pentru aceasta reteta!:)
    Tineti-o tot asa!

  7. Crazy_alinutza93 says:

    super!

  8. Mihaela_tatar2006 says:

    am terminat de facut mini checul.a iesit super si am si terminat de facut toata mancarea,fara sa ma chinui si in foarte foarte putin timp.masa de pranz este gata .pofta buna la toti si felicitari pentru retete.

  9. Mihaela_tatar2006 says:

    am sa le fac si eu acum,sper sa iasa,chiar cautam ceva rapid caci nu prea am timp.felicitari pentru reteta

  10. si eu l-am facut acum…a iesit suuuuuuper tare :P am facut o glazura si am pus si o lingura de inghetata langa si e delicios :> 

  11. Iulia Iuli says:

    chiar acum 15 ninute am terminat checul si este super  bravo
     

  12. Anna22fuchsia says:

    Checul arata super si voi incerca sa-l fac si eu acum, am pus intr-un vas rotund termorezistent cantitatile cat pentru 3 cani …. si o sa vad ce va iesi :) O singura remarca am la reteta….cand ai listat ingredientele ai uitat sa treci si cele 2 oua si era cat pe ce sa le uit si eu, noroc ca m-am uitat mai jos, la cum se face si am vazut oul dintr-o cana :D

  13. valy says:

    am gasit reteta la laura sava, dar am intrat si aici. Am facut si eu acest senzational desert! multumesc si astept alte ingenioase retete!

    • Anonymous says:

      Valy, ma bucur mult ca ai reusit sa ajungi pana la originea acestei retete, descoperind cu acest prilej site-ul meu. Sunt sigura ca vei gasi si alte retete pe placul tau, te mai astept cu drag. :)

  14. valy says:

    super tare! 

  15. lauralaurentiu says:

    sa-ti fie de bine, daiana, am vazut ca ti-a iesit frumos, fain ca ai impartit compozitia in trei boluri micute. :)

  16. Anonymous says:

    Salutare,

    Vad ca toata lumea e tare priceputa pe aici! Eu sunt din pacate un dezastru, ard oale, cratiti si tigai, mancare si tot ce se poate arde prin bucatarie. :( (si credeti-ma ca tot incerc, nu ma las). Si citind reteta asta de chec la cana mi s-a parut foarte "safe" de facut :))
    Pot sa spun foarte FOARTE fericita ca e prima chestie pe care am facut-o si a iesit cum trebuie…..incep sa imi recastig increderea in mine, e grozava ideea asta!!!
    Daca mai ai idei pentru "nepricepute" ca mine te rogggg sa nu eziti!!

    Georgi

  17. lauralaurentiu says:

    Ale – multe fete care au luat reteta de aici l-au facut in castronel termorezistent. Eu l-am facut inclusiv sub forma de blat de tort, uite-aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/03/fluturi-albi-in-zmeuris.html. Ma bucur ca ti-a reusit painea impletita, sa iti fie de bine!

  18. Ale says:

    Cred ca ar iesi foarte bine si daca l-ai face intr-un castronel termorezistent, nu ar mai da pe afara. O sa incerc maine, daca nu fac varianta in cana.
    Astazi am facut paine impletita a iesit la fel ca cele de la brutarie.

  19. laura laurentiu says:

    ann – sa iti fie de bine, ma bucur mult ca ti-a iesit!

  20. laura laurentiu says:

    Carmen – sper ca ti-a reusit si esti multumita!

  21. Anonymous says:

    nu stiu cum ti-a venit asa minune de idee, dar a iesit super cana mea cu chec, multumesc! -ann

  22. carmen says:

    Vai ce idee tare!Super!Eu nu folosesc microundele mai deloc,il sterg de praf degeaba…Da o sa incerc reteta ta,iar daca iese,numai din asta fac cand se anunta musafiri pe ultima suta de metrii!Merci mult!

  23. laura laurentiu says:

    Sa iti fie de bine ;)

  24. Anonymous says:

    Va multumesc!
    E numai bun la cafea dimineata:)

  25. laura laurentiu says:

    Melianda, ti-am vizitat blogul, sincere felicitari pentru tot ce faci acolo. Ma bucur mult ca ti-a placut “supercalifragilisticul” meu.

  26. Melianda says:

    Laura am incercat acest chec, este o minunatie, iti multumesc pentru retetele minunate pe care le pregatesti.
    Mi-am permis si am postat reteta la mine pe blog, te invit sa vezi cum mi-a iesit.
    Pupici si o duminica placuta…p.s si eu sunt tot din Banat.

  27. laura laurentiu says:

    Leo Flori – exact asa: Bula doua cani de gratar, noi, o cana-doua de desert =))

  28. laura laurentiu says:

    Sefa Pofticioasa – incearc-o nu ai de pierdut aproape nimica, daca iti faci doar o cana! E buna, sa stii, doar ca nu o poti determina sa creasca uniform, o ia razna in microunde! :))

  29. laura laurentiu says:

    Edith – nu e pe masura fineturilor pe care le pregatesti tu, dar cand ai pofta de ceva dulce si esti la anaghie e foarte potrivita! Ii arunci un topping in cap si gata, ai si gatit-o!

  30. laura laurentiu says:

    Daaa, Davella, uite, TU mi-ai dat o idee super! pai eu as putea avea o prajitura proaspata la fiecare mic dejun! Te pup!

  31. laura laurentiu says:

    Bucataria Paradis – exact asta e ideea- ceva dulce cand nu ai nimic pregatit, nici nu apauca sa iti fie pofta bine ca e si gata!

  32. laura laurentiu says:

    Elisa, ia pupicii inapoi!

  33. LeoFlori says:

    Super tare ideea! Imi place mult cum ai inceput, cu bancul. Ce sa ne muncim atata? Ia o cana de desert!

  34. Pofticioasa Sefa says:

    Mai repede de atat nu cred ca se poate! Arata bine, sunt sigura ca e la fel de bun ca o prajitura facuta la cuptor :)
    Asa cum zicea si Davella, trebuie aplicata reteta ta!

  35. Edith says:

    Foarte faina ideea! Doar suntem in secolul vitezei ;))
    Felicitari!

  36. Ina says:

    Wow… Am crezut prima data ca ai facut sufle’ de ciocoloata! Laura esti super hi-tech cu ideea asta ;)

  37. DAVELLA says:

    Minunea minunilor! Esti o maestra Laura! Cu alte cuvinte, in timp ce iti bei cafeaua dimineata, prajiturica hocus-pocus este gata! Super, trebuie aplicata ideea ta! Te pup, Davella.

  38. Bucataria-Paradis says:

    Metoda mai usoara ca cea a Pocalinei.Multumesc,si cind am chef de ceva dulce,asta va fi a mea.te pup.

  39. Elisa says:

    Doamne,dar cate idei mai ai!!Te pup.

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE