Chec -Supercalifragilistic- in 5 minute!
Deci, daca va intreaba soacra, sotul sau oricine „Draga,ai facut si tu o prajitur-acolo pentru pranz?” puteti raspunde senine, ca in bancul ala cu Bula: „Da, doua cani!”. Iata aceasta minune tehnologiei moderne – checul in 5 minute cu coacere cu tot, copt in cuptorul cu microunde:Ingrediente pentru 2 cani de ceai de chec:
- 8 linguri rase de faina
- 8 linguri rase de zahar
- 2 linguri de cacao neagra
- cate 1/2 lingurita de praf de copt / fiecare cana
- 6 linguri de lapte
- 6 linguri de ulei
- 2 cani goale de ceai
Ca sa nu aud intrebari de genul „Cat de rasa e lingura rasa?” uitati-o aici si pe ea:
In fiecare cana puneti 4 linguri de faina (de-alea rase, ca aia de mai sus), 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar (la fel de rase si frezate) si cate 1/2 lingurita de praf de copt ca in poza urmatoare:
Amestecati cu vigoare ingredientele uscate:
Adaugati oul:Amestecati din nou, de data asta chiar va folositi toata priceperea, pana cand maglavaisul e uniform. Adaugati pe rand 3 linguri de ulei si 3 linguri de lapte, amestecand din nou – gata:
Cana merge la cuptorul cu microunde setat la 850 de wati pentru exact 4 minute – am postat mai devreme reteta pe culinar si fetele au facut-o deja, merge si la 700 de wati si timpul de coacere e tot de 4 minute. Dupa trecerea timpului regulamentar nu se mai admite nici o prelungire, extragem cana cu grija, ca e fierbinte, si introducem pe urmatoarea cana pregatita la fel. Rezultat:
O lasam sa se raceasca 1-2 minute si extragem checul din cana, iese foarte usor, e prins doar la buza canii, putin, trecem o lama de cutit de jur imprejur si:
De aici incolo, fiecare dupa cum il taie capul: tai felii, pudrezi cu zahar praf si o halesti la fel de repede cum ai preparat-o, ungi cu gem, cu nutella etc.Pe mine m-a chinuit putin talentul, asa ca, pana a fost a doua cana la MO am taiat-o pe prima in felii, iat-o in poza cu a doua cana – nu e aceeasi, una e cu girafa alta cu elefant!
Feliile le-am uns cu ceva gem de caise:Si le-am finisat cu niste ciocolata topita, alba si neagra, pe care am taiat-o in bucati mici, am pus-o pe fiecare in punga ei pe care am azvarlit-o tot in microunde, pret de 1 minut si jumatate, si ca sa fie si mai smechere le-am mai si pus in cosuletele de hartie de la muffins:
Pana la urma sunt chiar frumusele, nu? Tineti cont, insa, checul in cana nu e o prajitura de preparat si tinut de azi pe maine, e ca sa iti satisfaci pofta de ceva dulce imediat. Ca orice produs de panificatie sau patiserie ce a trecut prin microunde, se va intari dupa catva timp asa ca… gata, au trecut cele 4 minute? Mai asteptati 1-2 minute sa se raceasca si pofta buna!
Alte retete de chec: Chec simplu marmorat * Chec cu cocos si crema de vanilie * Chec pufos cu vin si scortisoara
Lasă un răspuns