Fursecuri Mini Linzer – rețetă cu imagini
Fursecuri Mini Linzer rețetă pas cu pas cu imagini ajutătoare. Învață să faci cele mai delicioase fursecuri Mini Linzer, fragede și aromate, ușor de făcut, minunate la ceai sau cafea!
Rețeta de Linzer Torte (în traducere tartă Linzer, tartă provenind din orașul Linz) este una dintre cele mai vechi rețete de dulciuri din câte au rămas consemnate în scris până în zilele noastre. Prima consemnare se pare că a fost în Codex 35/31 al arhivei Abației Admont, tocmai 1653. Un anumit domn Johann Konrad Vogel (1796 – 1883) a fost cel care a început să producă pe scară largă această prăjitură și a făcut-o faimoasă în lume. Interesant este că, după atâta vreme, prăjitura Linzer, într-o formă sau alta, încă face deliciul oamenilor de pretutindeni. Zic într-o formă sau alta, pentru că azi vreau să vă propun aceeași prăjitură fragedă, dar sub forma acestor fursecuri Mini Linzer care au devenit din ce în ce mai populare.
Și aș zice că e chiar firesc ca în zilele noastre popularitatea fursecurilor Mini Linzer să o depășească pe cea a clasicei tarte. Sunt așa de drăgălașe, sunt gata porționate și sunt perfecte, absolut perfecte lângă ceai sau cafea! Nu trebuie să uităm, totuși, că ceea ce dă caracterul aluatului pentru linzer, fie că e tarta clasică, fie că sunt aceste fursecuri fragede și aromate, este faptul că în compoziția aluatului avem unt, făină și migdale fin măcinate. Pentru că nu din orice aluat fraged cu gem iese un Linzer. Mai jos aveți rețeta, pas cu pas.
Ingrediente fursecuri Mini Linzer
- 200 de grame de făină
- 200 de grame de unt rece cu 82% grăsime
- 100 de grame de migdale măcinate fin (puteți măcina fulgi de migdale sau migdale albe întregi în râșnița de cafea)
- 1 ou mare + 1-2 linguri de apă rece ca gheața, doar dacă e nevoie
- 100 de grame de zahăr pudră
- coaja rasă de la 1 lămâie bio, doar partea galbenă
- 1 plic de zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 150 de grame de gem de zmeură sau alt gem frumos colorat, aromat, de preferință acrișor
- zahăr pudră pentru finisat
- în plus: făină pentru presărat planul de lucru
Fursecuri Mini Linzer – mod de preparare
Aluatul – pâte brisée cu migdale
1. Vom începe prepararea amestecând într-un castron migdalele măcinate, coaja de lămâie răzuită fin, sarea, zahărul vanilat, făina și zahărul pudră.
2. Adăugăm untul rece, în bucățele, și prelucrăm totul cu robotul până obținem o consistență nisipoasă. Dacă nu avem robot, merge și cu un procesor de alimente (cu lamă pentru tocat) sau, în lipsa și a acestuia, mărunțim untul cu răbdare, cu furculița și-l amestecăm rapid cu ingredientele uscate cu vârful degetelor.
3. Adăugăm gălbenușul și pe rând câte 1 lingură de apă rece, doar cât e nevoie să se lege aluatul cât de cât, să se formeze niște bulgărași. Nu facem un aluat prea umed. Așternem pe planul de lucru o bucată mare de folie alimentară și răsturnăm toți bulgărașii de aluat pe aceasta. Îi presăm la un loc și dăm o formă aproximativ dreptunghiulară. Dăm aluatul la frigider pentru minimum 30 de minute.
Modelarea fursecurilor
4. După trecerea timpului obligatoriu de odihnă, în care se creează niște legături în aluatul de linzer, acesta se scoate din frigider și se așează pe planul de lucru. Așteptăm să revină la o temperatură la care să devină maleabil, apoi presărăm planul de lucru cu făină și întindem aluatul cu sucitorul într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3-4 mm. Pornim cuptorul și-l fixăm la 170°C.
5. Eu am decupat fursecurile cu o formă rotundă cu diametrul de 6 cm. În funcție de mărime, vor rezulta mai multe sau mai puține fursecuri mini Linzer. Pentru un număr de 40 de fursecuri, vom avea nevoie de 40 de cercuri pline și de 40 de bucăți în formă de inel. Marginile rezultate de la decupat le scuturăm de făină, le adunăm la un loc și le întindem din nou, decupând alte fursecuri.
Error 403: The request cannot be completed because you have exceeded your quota..
Domain code: youtube.quota
Reason code: quotaExceeded
Error: No videos found.
Make sure this is a valid channel ID and that the channel has videos available on youtube.com.
6. Pentru cele în formă de inel, am folosit un alt decupator, cu același diametru de 6 cm și cu mijlocul în formă de stea. Acesta a avut marginile ondulate, dar chiar nu a fost o problemă, au ieșit fain.
7. Aranjăm în tăvi baza fursecurilor, cercurile pline. Am folosit două tăvi așternute cu hârtie de copt.
8. În mijlocul fiecărui cerc de aluat de linzer, punem câte ½ de linguriță de gem de zmeură (sau alt gem, după preferință). Nu e nevoie de mai mult, pentru că poate curge în timpul coacerii, pătând fursecurile.
9. Acoperim cu inelele de aluat decupate pentru partea superioară și presăm ușor marginile. Ale noastre fursecuri mini Linzer sunt gata de cuptor!
Coacerea
10. Fursecurile mini Linzer se coc în cuptorul preîncins la 170°C static sau 160°C ventilat, la o înălțime medie, timp de 24-25 de minute. Cât timp o tavă e în cuptor, cealaltă tavă cu fursecuri se păstrează la răcoare, de exemplu în cămară. Fursecurile trebuie să fie bine coapte, dar să nu se rumenească puternic, doar să se coloreze ușor în brun-auriu pe margini.
În final, ale noastre fursecuri mini Linzer se așează pe un grătar pentru prăjituri, să se răcească bine. După ce sunt reci, se pudrează cu zahăr pudră, încercând să protejăm mijlocul, ca să rămână vizibilă culoarea gemului.
Se păstrează perfect într-o cutie închisă etanș, într-un loc răcoros (o cămară rece), până la două săptămâni, devenind tot mai fragede, parcă. Să vă fie de folos!
Mai multe rețete de fursecuri diverse găsești cu un click pe poza de mai jos!
Lasă un răspuns