Cautare in site
x inchide

Chec cu vin rosu si scortisoara

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 26.03.2011
5
(3)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

5 / 5. Voturi 3

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

75 − = 68

42 comentarii la Chec cu vin rosu si scortisoara

  1. Rebeca spune:

    Acum am vazut ca am comentat si atunci cand l-am gatit,pe 15 februarie 2013 ce tareeeee ♥

  2. Rebeca spune:

    Am facut prima oara acest chec acu vreo 3 ani cred,apoi am uitat de el,in sera asta asa deodata m-a lovit o pofta de checul asta si l-am refacut ♥ a iesit o bunatate pufoasa,deoarece alaptez am inlocuit vinul din glazura cu zeama de lamaie dar am fost neinspirata sa pun glazura prea repede si s-a insiropat putin,checul fiind prea cald :D am vrut sa fac deliciosul sos de caramel sarat dar poftele nu s-au potrivit cu lipsa smantanei din frigider :)) deci probabil il voi pudra cu zahar maine :) si sa va mai spun ca am facut totul de mana? sunt tare mandra ca m-au tinut muchii sa fac albusul cu telul :)) Felicitari si pentru aniversarea blogului si multumesc pentru delicioasele retete care ni le prezentati. ♥

  3. […] adăugat în această combinație și-un strop de vin bun, roșu (am folosit pentru blat rețeta de chec cu vin roșu și scorțișoară, unul din cel mai bune checuri din câte am gustat vreodată). Așa a apărut tortul pe care vi-l […]

  4. Rebeca Balan spune:

    suuuuuuuuuuuuuper bun a iesi :) multumesc pt reteta asta minunata si pufoasa :)

  5. Rebeca Balan spune:

    E in cuptor ,sa vedem cum iese ,cert e ca bucataria e placut parfumata deja :)

  6. anonim spune:

    DIANA SI EU AM UN CUPTOR NEVENTELAT –IL PUN LA 180 de grade –IL LAS 15 min si dupa aceea pun tava PUN TAVA LA MIJLOC SI 30 MIN.-NU DESCHID –MAI PRECIS –CUPTORUL ARE GEAM SI ATUNCI CIND ESTE FRUMOS rumenit –este gata.– –Am si unul profii ,ventilat –este grozav pui gradele –si acolo in 20 min este gata :AM SI O CARTE IN CARE IMI SPUNE DE LA CE GRADE SA PUN PT CHECURI DE LA 160 –pina la 18o –in mijloc

  7. gabriela spune:

    Absolut delicioasa combinatie!Multumesc pentru reteta!Am pus si eu tot merisoare in compozitie,iar jumatate am amestecat-o cu cateva linguri de cacao!Absolut toate retetele sunt deosebite si foarte pe gustul meu!Felicitari!

  8. eu spune:

    foarte buna reteta, multumim.am incercat o si , desi nu mi s a copt prea bine (cred ca am dat focu’cam mare), a fost f bun la gust.am pus merisoare, ca si fructe uscate, iar in locul glazurii, am topit niste ciocolata si am amestecat o cu un pic de frisca lichida.abia astept sambata sa incerc rulada cu capsuni:d

  9. Rosu Andreea Laura spune:

    Atunci cand am vazut reteta acestui chec care imbina scortisoara cu vinul am zis ca trebuie neaparat incercat…mai ales ca sotul meu este fan scortisoara ….zis si facut…..pregatit ingrediente, sutit unt de la mama soacra, matrasit vin de colectie si spor la treaba….toate bune si frumoase pana cand am realizat ca ceva nu e in regula…untul meu nu se facea crema precum in poza Laurei…citesc eu mai cu atentie de data asta ca sa realizez ca eu nu separasem galbenusurile de albusuri si normal nu avea cum sa iasa ca in poza….imi era mila si de oua si de unt sa le arunc si sa o iau de la capat…asa ca am continuat cu prepararea retei , singura modificare fiind adaugarea unui plic de praf de copt in loc de acea jumatate de lingurita…..pe scurt…..a iesit ceva de VIS…..am fost laudata de sot, socru si cel mai important de mama soacra (ea e mai zgarcita cu laudele de obicei)….sunt o novice in ale gatitului dar retetele tale draga Laura le voi mai incerca cu siguranta…Pupici si spor la bucatarit…

    • lauralaurentiu spune:

      :)) Adica ai facut checul exact ca soacra mea, cu ouale intregi si cu un plic de praf de copt, modificarea mea a constat in adaugarea albusurilor la sfarsit si micsorarea cantitatii de praf de copt. Bravo, te-ai descurcat de minune, in bucatarie trebuie sa ne adaptam si cu mici ajustari sa salvam ingredientele, chiar daca descoperim ca am gresit undeva :)! Sa va fie de bine si ma bucur mult ca in final a fost o reusita!

      2012/6/1 Disqus

  10. Daniela spune:

    Arata foarte bine, si cred ca si gustul este grozav .As fi curioasa daca se poate pune in forme de briose ,acum in prag de sarbatoare .

  11. Rodica-mureszan spune:

    in sfirsit, am reusit azi sa fac acest chec, intradevar deosebit, nu am avut in casa decit ciocolata si stafide, dar a iesit grozav, probabil prea dulce pentru gustul meu, dar este o reteta mai aparte….mi-au iesit 2 tavi si a crescut f. frumos…multumim draga Laura pentru aceste retete minunate

    • Anonim spune:

      Rodica draga, ma bucur mult ca apreciezi aceasta reteta pe care si eu o consider foarte buna. Poti sa mai reduci cantitatea de zahar, eu probabil am folosit un vin mai sec, mi s-a parut bine echilibrat. Sa va fie de bine!

  12. Iuliag87 spune:

    neaparat o sa incerc si eu checul asta in weekend! imi pare rau ca nu pot vedea insa fotografiile, eram foarte curioasa de cum poate sa arate minunatia asta. banuiesc ca la fel de bine pe cat suna…
    spor in toate! :)

  13. Gabi spune:

    L-am facut si eu zilele trecute. Intr-adevar e deosebit de aromat si gustos! Il voi mai face cu siguranta. Merge perfect in zilele acestea intunecate si ploioase de toamna datorita aromei de scortisoara si vin. Delicios. 

    • Anonim spune:

      Gabi draga, ma bucur mult ca ti-a placut, categoric e un chec foarte bun, aromat si pufos si foarte potrivit in zilele astea. sa va fie de bine!

  14. Diana spune:

    Tocmai am gustat checul! E delicios, si cu siguranta cel mai bun chec pe care l-am facut/mancat vreodata. Am folosit ciocolata amaruie, nuci, si fructe uscate (cirese, caise, stafide, ceva fructe de padure). Eu am forme de chec mici, si mi-au iesit intr-adevar doua. Daca aveti o forma mare, folositi-o pe aceea, pentru simplul motiv ca arata mai frumos (checul va fi mai inalt, gen checul din imagine). Cu siguranta o reteta pe care o voi repeta! Mersi!

    • Anonim spune:

      Diana draga, ma bucur din tot sufletul, sa iti fie de bine! Si mie mi s-a parut la fel, cel mai bun pe care l-am gustat vreodata :).

  15. Ema spune:

    Am facut reteta aceasta. A iesit foarte bun la gust, imi plac aromele combinate; nu stiu de ce nu a crescut..poate imi dati un indiciu..oare e prea putin praful de copt? Eu am urmat indeaproape reteta, albusurile poate sa zic ca nu s-au batut o suma foarte tare. Oare asta sa fie motivul?

    • Anonim spune:

      Albusurile trebuie sa fie foarte, foarte bine batute iar atunci cand amesteci compozitia sa bagi spatula pe marginea vasului pana la fundul acestuia, sub albusuri, si sa ridici compozitia spre suprafata, apoi intorci putin vasul si repeti pana cand se omogenizeaza. Nu se amesteca circular in niciun caz, nici cu mixerul. Daca albusurile sunt batute foarte bine si se lucreaza corect aluatul, mai ca nici nu ar fi nevoie de praful ala de copt.
      2011/10/23 Disqus

  16. Petronela spune:

    Pentru un blog de exceptie mi-am permis sa va ofer un mic premiu in semn de apreciere.
    Daca va face placere sa-l ridicati de la mine de pe blog.Cu prietenie va doresc o saptamana placuta, Petronela.

  17. Andres spune:

    Superb checul, Laura! Am vazut ca ai folosit vin Chianti, deci trebuie sa fie cat de rosu vinul ca sa aiba asa oculoare frumoasa. O sa il incerc si eu, cred ca chiar maine.

    • Anonim spune:

      Andres, daca l-ai icnercat, te astept cu impresii. Intr-adevar, checul iese intr-o nuanta frumoasa de rozaliu de la un vin ca si Chianti, probabil ca un zaibar oltenesc i-ar da o culoare mai vie :).

  18. Foarte frumos a crescut checul, sunt curioasa cat e de pronuntata aroma de vin?

PUBLICITATE
PUBLICITATE