Cautare in site
x inchide
Advertising
Placinta rapida cu mere si cereale

Placinta rapida cu mere si cereale

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 15.01.2011
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising
O reteta de placinta cu mere foarte simpla, foarte usor de facut, nici nu stiu cum sa o numesc, placinta, baton de cereale? Am facut aceste batoane de cereale cu mere intr-o joaca, am gasit reteta pe internet si am probat-o (eh, am mai modificat cate ceva!) mai mult din curiozitate, dar rezultatul… e cel putin interesant:

placinta rapida cu mere, reteta placinta rapida cu mere

Advertising

Ingrediente Placinta rapida cu mere si cereale

  • 150 de grame de fulgi de ovaz
  • 170 de grame de zahar brun
  • 250 de grame de faina
  • 180 de grame de unt
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 mere mari (sau 3 mai mici) dintr-un soi acrisor (eu am folosit granny smith)
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 120 de grame de zahar
  • 1,1/2 linguri de amidon alimentar
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 130 de ml. de apa
  • optional: ceva nuci, 1-2 linguri de fulgi de porumb, stafide etc.

Preparare Placinta rapida cu mere si cereale

Intr-un bol se amesteca faina, sarea, praful de copt, zaharul brun si fulgii de ovaz. Daca folositi 1-2 linguri de nuci sau alte adausuri optionale, acum e momentul sa le adaugati si pe ele (eu am pus in plus niste fulgi de porumb, ca sa fie mai crocant amestecul).

Advertising
Advertising
batoane de cereale cu mere 1
Se amesteca bine de tot ingredientele uscate, apoi se rad deasupra, prin razatoarea cu gauri mari, 150 de grame de unt rece.
batoane de cereale cu mere 2
Se incorporeaza untul in ingredientele uscate cu furculita sau cu ajutorul unui cutit de patiserie, pana cand amestecul capata un aspect nisipos. Da, va arata uscat, insa asa trebuie sa fie, sa nu fiti tentati sa adaugati unt in plus sau lichide.
batoane de cereale cu mere 3
Ceva mai mult de jumatate din acest amestec (sa zicem 60 %) se toarna intr-o tava nu prea mare (eu am folosit forma mea de silicon de 25/20 de cm.) si se preseaza bine de tot intr-un strat compact.
batoane de cereale cu mere 4
Merele se curata de coaja si de casuta semintelor, se taie in felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie. Se aseaza feliile de mere intr-un strat uniform deasupra stratului de la baza, apoi se presara cu scortisoara.
batoane de cereale cu mere 5
Se amesteca intr-o craticioara zaharul (120 de grame, eu zic ca merge chiar si mai putin) cu amidonul. Se adauga apa rece, se omogenizeaza foarte bine sa nu ramana cocoloase si se pune craticioara pe foc, amestecand continuu pana cand fierbe si se ingroasa. Se adauga la aceasta compozitie esenta de vanilie si untul ramas (30 de grame), apoi se toarna deasupra merelor.
batoane de cereale cu mere 6
Deasupra se distribuie restul amestecului de faina si cereale si se preseaza usor (cat e posibil, ca sa nu se deranjeze stratul de umplutura).
batoane de cereale cu mere 7
Tava se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru 45 – 50 de minute, pana cand deasupra prinde o crusta usor rumenita.
batoane de cereale cu mere 8
Se lasa sa se raceasca in tava complet, apoi se taie in patrate/dreptunghiuri dupa plac. Eu am lasat-o cam 2 ore, dupa aceea am taiat-o, prima impresie nu a fost stralucita, cu toate ca avea un gust bun de placinta cu mere, mi s-a parut prea sfaramicios blatul de cereale. A doua zi insa a devenit perfecta, asa ca am pozat-o azi dis-de-dimineata cu hotararea ca merita sa v-o arat si voua.
batoane de cereale cu mere 9
Sursa retetei aici.
Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 comentarii la Placinta rapida cu mere si cereale

  1. Dan b says:

    Foarte buna!!!

  2. In momentul asta placinta se afla in cuptor :) Problema mea este alta…
    Nu am curaj sa o scot din cuptor :)) A depasit cu 20 de min timpul dar abia acum a inceput sa se rumeneasca :( Mi-e teama sa nu se arda merele din interior. Mentionez ca am un cuptor electric si am folosit programul de baking la 180grade. Poate “gandeste” mai greu :) Revin cu o poza cand e gata :D

  3. Guest says:

    In momentul asta placinta se afla in cuptor :) Problema mea este alta…
    Nu am curaj sa o scot din cuptor :)) A depasit cu 20 de min timpul dar abia acum a inceput sa se rumeneasca :( Mi-e teama sa nu se arda merele din interior. Mentionez ca am un cuptor electric si am folosit programul de baking la 180grade. Poate “gandeste” mai greu :) Revin cu o poza cand e gata :D

  4. Anda says:

    Am facut-o acum, insa am inlocuit zaharul cu miere si am cumbinat merele cu prune. Mi s-a desfacut un pic (cred ca trebuia sa pun mai mult unt).
    Daca vrea cineva sa o faca de post poate pune ulei in loc de unt (asa am facut crumble).
    Excelenta.

  5. Dvirginica says:

    Am reusit sa fac aceasta reteta si pot spune ca este cea mai buna placinta pe care am putut sa o mananc pana acum. Desi gatesc destul de bine si in fiecare zi, sotul meu nu mi-a adresat nici un cuvant de lauda pana acum, cand a mancat din aceasta placinta care a reusit sa il faca sa spuna ca este delicioasa!

    • lauralaurentiu says:

      Asa-i ca e buna :))? Pare surprinzator, pentru cat de usor se face si cat de putina manopera implica, dar e chiar foarte gustoasa. Ma bucur, sa va fie de bine!

      2012/6/4 Disqus

  6. Raluca Octavia says:

    Si uite asa imi aduc aminte si de niste fursecuri cu lamaie, de sarbatori…

  7. pansy says:

    e chiar o prajitura zic eu !

    • Anonymous says:

      Pansy… ar fi, sigur ca da. Blatul e ceva mai compact, aduce cu batoanele
      de cereale, iar in reteta din care m-am inspirat se numeau “apple bars”, nu
      “apple pie” sau “shortcake”. Gustul e de placinta cu mere, toata ziua. :)

  8. Mihaela says:

    Pot sa intreb ceva care nu are legatura cu reteta asta? Am incercat de multe ori sa fac eclere. Ies ele intr-un fel, dar nu de 10. Ai cumva vreo reteta extra?

    • Anonymous says:

      Mihaela, poti sa intrebi orice, de ce nu, numai ca nici eu nu sunt in
      posesia tuturor raspunsurilor. :) La ecler are o mare influenta cuptorul,
      trebuie sa fie foarte incins cand bagi tava si sa apoi sa reduci focul cand
      incep sa se rumeneasca, pentru a se usca in interior. Asa stiu eu, dar nu am
      idee ce anume nu iti iese tie. Uite, mi-ai dat o idee, ar trebui sa fac
      niste ecleruri sa le postez pe blog.

  9. Georgica says:

    Mi se par interesante, arata foarte bine in poze si dupa lista ingredidientelor cred ca si gustul e bun. Imi place ca au cereale integrale. Oare merg facute si cu altfel de fructe?

    • Anonymous says:

      Nu stiu, probabil ca ar merge cu pere, de exemplu. Si pentru mine e prima
      data cand le fac. Am incercat o reteta gasita pe internet (ai linkul la
      finalul postarii) si mi-a reusit, nu e reteta mea ca sa am cine stie ce
      experienta cu ea. :)

      • Raluca Octavia says:

        Ma tot uit la reteta asta, si imi vin in minte momente dintr-o iarna geroasa, 2 noaptea, cand, impreuna cu sotul, mancam si ne minunam de spiralele cu mere!
        Chiar si cele arse, caramelizate, erau delicioase!!!
        Astept eclerele si toate celelalte,ca sa am un an delicios !

      • Anonymous says:

        Draga mea, sa stii ca au fost bune si astea ;). Nu spectaculoase, ca spiralele cu mere, dar bune, asa ca s-au terminat :)), bineinteles. Trebuie sa ma apuc si de eclere, de ce nu? dar pe maine am in plan niste biscuiti/fursecuri foarte faini! :)

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE