Cautare in site
x inchide
chifle pentru hamburgeri reteta pas cu pas laura laurentiu

Chifle pentru hamburgeri, pljeskavica sau sandviciuri

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 09.02.2009
4.6
(50)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 50

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21 comentarii la Chifle pentru hamburgeri, pljeskavica sau sandviciuri

  1. Reparatii Telefoane spune:

    Mai bune decat cele cumparate!

  2. lavy spune:

    le-am pus acum la cuptor sa creasca..dar am facut din faina 000 si mi-a iesit destul de mult aluat..imi incap 6 in tava de la cuptor..6 destul de mari…oare o sa se faca?

  3. Lavy spune:

    cum adica supa cu ulei.? ca nu inteleg….

  4. Lavy spune:

    cum adica supa cu ulei.? ca nu inteleg….

  5. Daniela spune:

    Programul de la masina de paine doar framanta sau si dospeste aluatul?

    • lauralaurentiu spune:

      Eu am folosit un program scurt, doar pentru framantare. Se poate framanta la fel de bine si la mana, cam 10-15 minute.

  6. Alice spune:

    le-am facut si eu,nu numai o data,sunt preferatele mele de pana acum,pt ca mie imi place painea moale,cu coaja nu foarte crocanta,si eu le dau cateodata si cu galbenus de ou amestecat cu lapte,sa prinda o rumenire mai intensa.Foarte bune,multumesc pentru reteta,si o sa o postez si eu la mine,cu link-ul de rigoare.
    Te pup.

    • lauralaurentiu spune:

      Alice, ma bucur ca iti plac aceste chifle. Si eu le fac deseori, adica oridecate ori vreau sa fac niste sandvisuri mai speciale, nu doar pentru pljeskavica sau hamburger. Aceste chifle merg tare bine si cu un snitel la mijloc si ceva salata, cu o felie de branza si una de sunca etc. Asa cum zici, au coaja fina si sunt placut de mancat, ideale pt. pachetel. :)

      2012/3/4 Disqus

  7. Diana spune:

    Si eu le-am incercat. Sunt preferatele mele. Eu le-am lasat mai mult sa creasca ca sa semene oarecum cu cele stil fast-food.Incercati cu incredere.

  8. laura laurentiu spune:

    Ala, ma bucur ca le-ai incercat, sunt foarte faine, sunt umflate atat cat sa poti musca din chifla daca ii mai si o chiftea la mijloc. Recipientul cu apa introdus in cuptor are rolul de a crea umiditatea ce stimuleaza cresterea aluatului, evident merge si fara ;).

  9. Ala Oancea spune:

    Am facut chiflele ! Nu le-am mai lasat in cuptor cu recipietul cu apa, dar mi-a placut mult cum au iesit. Au un gust foarte bun, si mi-a placut ca nu s-au umflat prea tare. Multumesc de reteta !

  10. laura laurentiu spune:

    Ma bucur, draga mea. :)) Asa e, „pleshkavitza” noastra sarbo-banateana nu are nimic de-a face cu un hamburger, dar pana la Bucuresti e cale lunga, unii chiar nu vor sa vada si sa accepte. Ca sa vezi ce potriveala – eu am facut chiflele aseara si am pregatit carnea (numai vita – asa o prefer si eu) si azi vreau sa frig cateva „pleshkavitze”, probabil ca maine le voi posta si pe blog. Incearca si chiflele, asa cum tu insati ai spus undeva „chifla de la pleshkavitza e unica” ;)

  11. Sandi spune:

    Am facut carnea si a iesit super..fara chifle de data asta, pana se mai duc din sunci..Eu am facut compozitia numai cu carne de vita si am fost incantata de rezultat..Abia astept sa fac reteta in intregime ca asa e adevarata „pleshcavitza” care e cu totul altceva decat un hamburger..

  12. laura laurentiu spune:

    Nu sunt deloc greu de facut, Edith, dimpotriva, arunci aluatul in frigider si uiti de el pana iti termini toate treburile. Iti recomand, daca vrei sa le ai mai crescute, sa le lasi 1 ora la temperatura bucatariei, dupa ce le-ai format, apoi sa le introduci in cuptorul deja preincins. Te pup si te ami astept prin cuina mea!

  13. Edith spune:

    Foarte faine chiflele, poate ma incumet sa le icnerc si eu ca nu par asa grele :P