Rulada din piept de curcan la slowcooker
Rulada din piept de curcan este inca un deliciu de curand fabricat la slowcooker, pe care nu contenesc a ma felicita ca mi l-am cumparat, o mancare delicioasa, combinatia de carne de pasare si mere despre care cred ca cei care ma citesc mai demult au observat deja ca imi place la nebunie. Reteta de rulada din piept de curcan (in aceasta forma) a fost o inspiratie de moment, dar una stralucita, as zice, pentru ca rezultatul a fost nemaipomenit de fraged si de gustos si chiar si destul de aratos, as zice eu, ramane sa va exprimati si voi.Ingrediente:
(pentru 4 persoane)
- 4 bucati de piept de curcan ca pentru snitel (600-700 de grame)
- 3 mere rosii, tari (eu am folosit ionatan)
- 800 de grame de cartofi
- 250 de grame de carne tocata de porc
- 1, 1/2 ceapa
- 1 morcov marisor
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de pesmet
- 1 lingurita de paprika dulce
- 2 linguri de stafide
- 1 bucata de telina (ceva mai mica decat 1 ou de gaina)
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 linguri de faina
- 500 de ml. de supa de pui
- 1-2 ramuri de rozmarin
- sare si piper dupa gust
- verdeata (patrunjel verde si/sau telina) pentru umplutura si presarat
Preparare:
Specific de la inceput ca mancarea se poate face la fel de bine intr-o cratita, sub capac, fierband-o la foc foarte mic.Feliile de piept de curcan se bat cu ciocanul ca pentru snitel si se condimenteaza cu sare si piper.
Se toaca marunt 1/2 de ceapa, se zdrobeste unul dintre cateii de usturoi, deasemenea se toaca aproximativ 1 lingura de verdeata (eu am folosit frunze de telina). Carnea tocata se framanta bine cu ceapa si usuturoiul maruntit, verdeata, pesmetul, paprika dulce, stafidele, sare si piper dupa gust.
Umplutura se imparte in 4 si se distribuie deasupra feliilor de carne pregatite ca pentru snitel si condimentate.
Se ruleaza feliile de carne inchizand umplutura inauntru si se fixeaza cu scobitori.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Se tavalesc ruladele prin faina si se prajesc rapid in ulei pe toate partile, cat sa se rumeneasca.
Imediat ce s-au rumenit, ruladele se scot deoparte.Se taie 1 ceapa in 8, morcovul se curata si se taie in bucati marisoare, la fel telina. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in 4 sau in 2, depinde de marime. Merele se curata de coaja si de casuta semintelor si se feliaza in cate 8 felii.In slowcooker se pune ceapa si catelul de usturoi ramas, apoi se adauga ruladele rumenite.
Se adauga morcovii si telina, apoi cartofii si in final merele si ramuri de rozmarin dupa gust.
Se toarna supa fierbinte deasupra ruladelor si legumelor din slowcooker.
Se fixeaza slowcookerul la pozitia high (cea mai fierbinte) si se gateste timp de 4 -4,1/2 ore, panca cand carnea este bine fragezita.
Cu ajutorul unei spumiere (lingura cu gauri) se scot ruladele, cartofii si feliile de mere care s-au pastrat intregi pe un platou si se acopera ca sa se pastreze calde.Legumele si merele ramase in slowcooker se scot si ele si se paseaza cu ajutorul blenderului (sau prin sita, etc.), obtinand in pireu fin care se dilueaza cu supa din vas pana la obtinerea consistentei unui sos potrivit, care se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Se scot scobitorile din rulade si se servesc calde alaturi de cartofi, feliile de mar pastrate si sos, totul presarat cu verdeata.
Aici aveti o sectiune si asigurarile mele ca merita sa incercati reteta, a iesit ceva bun de sa te lingi pe degete.
Lasă un răspuns