Beef Wellington
Muschi de vita – Beef – Wellington, clasic si mereu in actualitate
Reteta de ”beef wellington” este o reteta clasica, regasita in majoritatea meniurilor cu pretentii. Chiar daca pare greu de realizat si la prima impresie ti se pare ca doar un chef ar reusi sa o duca la sfarsit cu succes, nu este chiar asa. Cu ceva indemanare si multa pasiune pentru gatit, va puteti surprinde familia sau musafirii, cu o combinatie perfecta intre aspect si gust, bucurandu-va atat de carnea suculenta si rozalie cat si de imbinarea delicioasa a aromei de ciuperci si texturii crocante a foietajului.
Ingrediente Beef Wellington
- 750g muschi – file – de vita
- 400g palarii de ciuperci champignon
- 10 felii sunca de Parma
- 500g aluat foietaj
- 2 galbenusuri
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1-2 linguri mustar clasic
- sare si piper
- optional, 1/2 lingurita cimbru proaspat, tocat
Preparare Beef Wellington
1. Caleste ciupercile la foc mare, amestecand mereu, pana se evapora lichidul. Toaca ciupercile cu un blender pana obtii o pasta. Distribuie pasta obtinuta intr-un strat uniform, pe o suprafata plana, pentru a se raci mai repede, asezoneaza cu sare, piper si, optional, putin cimbru tocat.
2. Muschiul de vita se scoate din frigider cu 1 ora inaintea inceperii prepararii si se curata cu un cutit bine ascutit de orice urma de membrana de la suprafata.
3. Se incinge la foc iute o tigaie. Se asezoneaza carnea cu sare si piper, nu prea mult, pentru ca si sunca de parma e sarata. Se adauga uleiul de masline si apoi se frige muschiuletul intreg, zvantat bine in prealabil pe suprafata cu un servet de hartie absorbanta de bucatarie. Se lasa cate 30 sec-1 min pe fiecare parte, doar cat se sigileaza (va prinde o crusta, care sa mentina sucurile in interior). Se scoate carnea, se lasa la racit si apoi se unge cu mustar.
3. Intinde pe planul de lucru o folie alimentara si aranjeaza feliile de sunca putin suprapuse. Intinde, peste ele, pasta de ciuperci si aseaza muschiul la mijloc.
Mai multe idei de preparate cu carne de vita:
4. Ruleaza, cat mai strans, rasucind capetele foliei. Lasa la rece 15-20min.
5. Intinde aluatul, pe o suprafata pudrata cu faina, in forma dreptunghiulara. Scoate ruloul din folia alimentara si aseaza-l pe mijlocul aluatului. Ruleaza aluatul in jurul ruloului de carne, taind surplusul. Aseaza ruloul in tava cu partea, unde se unesc capetele aluatului, in jos. Da la frigider pana se incinge cuptorul.
6. Cresteaza aluatul cu varful unui cutit, unge-l cu galbenus si introdu-l in cuptorul preincalzit la 200*C sau treapta 6 la gaz.
7. Coace 20min, apoi scade temperatura la 180°C/4 la gaz si mai coace 30 min.
8. Scoate din cuptor si lasa sa se odihneasca 10-15 min. Serveste feliat, acompaniat de o garnitura, pe care o las la alegerea dumneavoastra. Pofta mare!
Lasă un răspuns