Pulpe de pui la cuptor cu cartofi și roșii cherry – rețetă simplă
Aceste pulpe de pui la cuptor, cu roșii și cartofi, sunt una din acele mâncăruri necomplicate, care nu necesită mare efort de preparare, dar în jurul cărora familia se adună la masă cu plăcere și care sunt atât de simple și gustoase. Până la urmă, ce contează mai mult decât senzația de confort a unei mese simple, cu ingrediente de sezon, aromele familiare și bucuria ochilor care zăbovesc încântați pe coloritul vesel al caserolei de pe masă?
Înainte să vă prezint rețeta, vă sugerez alte câteva rețete cu pulpe de pui, numai bune de împărțit cu familia:
- pulpe de pui la cuptor, împănate cu usturoi
- delicioasele pulpe de pui marinate în iaurt și apoi gătite la cuptor
- sau puteți încerca pulpele de pui la capac
În tava pe care o vedeți în poza de mai sus e prânzul nostru de ieri, despre care mă grăbesc acum să povestesc, și pe care l-am desăvârșit alăturându-i un sos tzatziki, răcoritor și aromat. Hai să vă povestesc cum am procedat.
Ingrediente Pulpe de pui la cuptor, cu roșii și cartofi
- 1-1,2 kg. pulpe inferioare de pui (merg și superioare, socotiți 1-2 de persoană)
- 1 kg de cartofi (cam 250 de grame de persoană)
- 400 de grame de roșii cherry
- 50 de grame de ceapă fin feliată în peștișori
- 3 crenguțe de busuioc
- 3 căței de usturoi
- 60 de m. de ulei de măsline
- sare și piper
- opțional, 1/2 linguriță de oregano uscat
Pulpe de pui la cuptor, cu roșii și cartofi, pregătirea inițială a cartofilor si pulpelor
În poza de mai jos puteți vedea ingredientele pregătite, înainte să mă apuc de gătit. Dacă se pregătesc toate la îndemână, cântărite/spălate/curățate, treaba va merge repede și ușor. Eu am folosit cartofi pentru copt, ceapă roșie (e bună și cea obișnuită) și pulpe de pui inferioare de la Fragedo.
1. Se curăță cartofii, se spală bine în câteva ape reci, se taie în bucăți potrivite (cuburi cam de 4 cm) și se pun la fiert în apă rece cu sare. Din momentul în care încep să fiarbă, îi ținem pe foc 7-8 minute, apoi îi scurgem de apă, vrem să fie ușor frăgeziți, nu complet fierți. Se pornește cuptorul și se fixează la 190 de grade Celsius.
2. Pulpele de pui se șterg bine cu șervete de hârtie de bucătărie, se condimentează cu sare, piper și, opțional, cu oregano.
Pulpe de pui la cuptor, cu roșii și cartofi – preparare
3. Usturoiul se feliază, frunzele de busuioc se desprind de pe codițe și se pun într-un mojar, împreună cu 1 praf generos de sare grunjoasă. Se zdrobesc bine usturoiul și frunzele de busuioc apoi se adaugă peste ele uleiul de măsline.
4. Se pun cartofii fierți într-o tavă termorezistentă, se asezonează cu sare și piper (dacă nu sunt destul de sărați de la apa în care au fiert), se adaugă ceapa peștișori și 2/3 din uleiul aromat pregătit la punctul 3. Se amestecă bine, să se repartizeze uniform uleiul.
5. În tavă, deasupra cartofilor, se aranjează pulpele de pui condimentate și roșiile cherry. Stropim totul cu restul de ulei cu busuioc și usturoi.
Gătirea la cuptor
6. Se dă tava la cuptorul preîncins la 190 de grade Celsius, la o înălțime medie. Se vor coace pulpele (și tot ceea ce e pe lângă ele, evident) timp de 1 oră. După 30 de minute, pulpele de pui se întorc, ca să se rumenească uniform. În final, pulpele trebuie să fie rumene și cu pielița crocantă. Roșioarele vor fi incredibil de dulci iar cartofii vor absorbi toate aromele, completând perfect mâncarea. Putem înviora mâncarea, la final, cu câteva frunze proaspete de busuioc. Vă promit un prânz care va mirosi a vară și a binele de-acasă.
Poftă mare!
Lasă un răspuns