Piept de pui la gratar umplut cu branza de capra
Un gratar de pui, daca e bine facut, fraged si suculent, poate fi cea mai buna dintre fripturi. Cu atat mai mult un piept de pui la gratar umplut cu branza de capra.
Si cum vara s-a hotarat sa-si intre in drepturi, pare-se ca de data asta nu mai e cale de intoarcere, Deliciosul de Vaslui s-a gandit sa va propuna o reteta buna, usor de facut si cu rezultate spectaculoase, din carne de pui: piept de pui la gratar, umplut cu branza de capra si busuioc.
Aromat, gustos, fraged si suculent, ce mai, o friptura spectaculoasa, cu putine grasimi si calorii, ce sa ne dorim mai mult? Ca de obicei, cei care ma ajuta de fiecare data cand e vorba sa va ofer ceva gustos si sanatos sunt partenerii mei, compania Safir din Vaslui.
Ingrediente piept de pui la gratar umplut cu branza de capra
- 175-200 de grame piept de pui/persoana
marinada pregatita din
- 1 lingura cepsoara
- 4-5 crengute de cimbru proaspat
- 1 catel usturoi
- sare, piper
- 30 de ml. ulei de masline
- 1 lingurita cu varf de mustar
- 80-100 ml. suc de portocale proaspat stors
umplutura
- 1-2 fire ceapa verde tocata
- 2-3 crengute busuioc proaspat tocate
- 180-200 gr. branza de capra maruntita
Mod de preparare pe scurt
Se amesteca ingredientele pentru marinada si se adauga pieptul de pui portionat, a.i. sa fie acoperit pe toate partile. Se acopera si se da la frigider timp de 2-4 ore.
Se pregateste umplutura, amestecand 1-2 fire ceapa verde tocata, 2-3 crengute busuioc proaspat tocate si 180-200 gr. branza de capra maruntita.
Dupa trecerea timpului de marinare, se scurge bine carnea, se zvanta cu un servet si se formeaza pachetele repartizand umplutura pe carne si fixand cu scobitori.
Se unge cu putin ulei de masline si se aseaza pe gratarul incins. Se frige 4-5 minute pe fiecare parte. Se intoarce o singura data, dupa 5 minute. Se reduce focul la mediu si se continua frigerea pana la trecerea timpului de gatire.
In ultimele minute se unge carnea in mod repetat cu marinada pastrata. Se scoate de pe gratar si se pastreaza acoperita timp de 5-6 minute inainte de servire. Se serveste cu garnitura preferata, eu am pregatit dovlecei la gratar.
Piept de pui la gratar umplut cu branza de capra- reteta video
Pentru modul de preparare detaliat, va invit sa urmariti filmuletul de mai jos (pentru a viziona la calitate maxima, setati 720p HD).
Lasă un răspuns