Galantina de pui
Pentru că vine 8 Martie, pentru că vă plac rețetele cu pui așa cum îmi plac și mie, pentru că galantina – puiul ăsta dezosat și umplut – e una dintre cele mai bune rețete din câte știu, astăzi vă propun o nouă rețetă video, Galantina de Pui. Galantina este un preparat frantuzesc din carne dezosata si umpluta, de regula preparat din pasare sau peste. Evident, noi vom povesti azi despre galantina de pui. In mod traditional, acest preparat se serveste rece, imbracat in aspic.
Așadar, dacă v-ați gândit cumva să organizați un bufet rece cu ocazia Zilei Femeilor, aceasta galantina va fi vedetă printre celelalte aperitive. Ca o abatere de la regula, eu va spun ca la fel de bun este și dacă îl veți servi călduț (nu fierbinte), acompaniat de garnitura preferată. Darul meu de Ziua Femeilor nu este oferit de către mine singură, ci ”am complotat” din nou, cu aceleași rezultate delicioase, împreună cu prietenul meu Deliciosul de Vaslui de la compania Safir.
Deși v-am obișnuit doar cu poza finală, nu m-am putut abține să nu vă tentez cu această secțiune care, deși e pozată la lumina becului, rămâne mult, mult prea relevantă :P.
Ingrediente galantină de pui
- 1 pui mare de 1,5 – 2 kg
- 800 piept de pui
- 1 ceapă de mărime medie (80-100 gr)
- 4 căței de usturoi
- 100-150 grame roșii deshidratate
- 4 linguri pesmet
- 1 ou
- 200 grame șuncă fin feliată
- 3-4 frunze de țelină
- 2 linguri de sos worchester
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de rase de paprika
- sare și piper
Mod de preparare galantina de pui
Indicațiile de pregatire pentru galantina vă invit să le urmăriți în filmulețul de mai jos, care, sper eu, o să vă spulbere în final orice teamă și neclaritate aspra procedeului dezosării unui pui.
Datorită faptului că procedeul este unul destul de laborios, filmulețul are o durată destul de mare (15 minute și ceva) – sper să aveți răbdare să-l urmăriți până la final :) – iar ceea ce nu a mai încăput la montaj vă spun acum: poftă bună!
Lasă un răspuns