Burgeri de pui
Un burger de pui bun, fraged si suculent, intr-o chifla gustoasa, aprinde imaginatia atat a celor foarte tineri dar si a celor aflati la a doua tinerete :P, asa incat dupa lungi, interminabile cereri am purces la a-mi ferici familionul cu niste deliciosi burgeri de pui. Un burger e ceva mai mult decat o chiftea, trebuie sa contina obligatoriu carne de foarte buna calitate, ar fi bine sa nu contina nici ou, nici faina sau pesmet, practic, carnea din burger se va lega datorita propriei texturi. Si daca acest sandvis delicios contine un burger 100% de casa, facut din carne slaba, fript pe gratar, daca restul ingredientelor sunt proaspete si de buna calitate, de ce nu ar fi chiar una dintre cele mai sanatoase mancaruri posibile? Pentru noi, burgerii de pui au fost o cina placuta si lejera, savurata la televizor, in timp de urmaream concursul masculin pe echipe din cadrul competitiei de gimnastica de la olimpiada, incantati atat de gustul sandvisurilor proaspete cat si de faptul ca uite, China a intrat in finala de pe pozitia a 6-a si a terminat campioana, de ce nu ar face si fetele noastre acelasi lucru si cu asta chiar sper ca atrag universul si ca gimnastele noastre vor deveni azi campioane olimpice! Le tin pumnii si… le dedic reteta de burger de pui :P. Ce vis frumos, tare mi-ar fi drag sa le hranesc o data pe fetele astea minunate :)!
Reteta aceasta este una dintre sugestiile Deliciosului de Vaslui, marca a companiei Safir care produce si comercializeaza carne de pui.03:2000:1203:326 portiiusorPentru lista ingredientelor si modul de preparare va invit sa urmariti filmuletul de mai jos (setati calitatea la 1080p HD).
Sumar retete: burger de pui: 600 gr. piept de pui, 2 cepe verzi, 1 morcov, 1 catel de usturoi, 1/4 ardei rosu (sau ardei iute dupa gust), 1/2 nucsoara, 1 lingurita rasa piper, 1 lingurita de sare; se macina la masina de carne pieptul de pui si se framanta cu morcovul ras, ceapa tocata, catelul de usturoi zdrobit, nucosara rasa, sare si piper. Se infoliaza pasta si se da la frigider pt. minim 3 ore, apoi se modeleaza burgeri care se frig la gratar 5-6 minute pe fiecare parte. Variatiuni: 1. se renunta la nucsoara si se adauga 2 linguri sos teryiaki si coriandru (frunze) tocate; 2. se adauga 1 lingurita rasa de coriandru praf, 1 vf. cutit chimen praf si 2 linguri sos soia; 3. se adauga in pasta 2-3 linguri de parmezan razuit fin si ardei iute dupa gust, alaturi de cateva frunze de busuioc tocate; 4. se caleste ceapa in 1 lingura ulei de masline pana se inmoaie si se adauga la carne alaturi de 2 linguri de sos worcester. Se servesc in chifle taiate in jumatate, cu salata verde, rosii, ceapa, mustar si ketchup.
Reteta de chifle, am facut 1/2 de portie si nu le-am mai uns cu lapte si nici nu le-am presarat cu seminte, e optiunea fiecaruia sa o faca sau nu.
O alta reteta de chifle pentru hamburgeri, foarte pufoase si fine.
Lasă un răspuns