Cautare in site
x inchide
tort-frankfurter-kranz-retetecalamama-reteta-tort-pas-cu-pas.png

Tort Frankfurter Kranz

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 26.03.2009
4.6
(5)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.6 / 5. Voturi 5

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

29 comentarii la Tort Frankfurter Kranz

  1. Tetcu_dana spune:

    azi o sa il prepar,dar mama l-a facut de vre-o 2 ori si nu a apucat a 2-a zi  deci……………delicios

  2. Mariana spune:

    Blogul e foarte reusit. Felicitari!  Cred ca te intereseaza citeva informatii suplimentare.Tortul dupa care te-ai inspirat se numeste „Frankfurter Kranz”  nu Frankfurter Krone si este o specialitate din Frankfurt am Main. Tortul se poate face in diferite variatiuni. Numai ca daca se acopera cu crocant deci fara nuci-migdale conform legii germane nu se mai poate numi Frankfurter Kranz ci Krokantkranz. Iti doresc mult succes la copletarea Blogului si-ti apreciez munca laborioasa. Ai facut un lucru excelent.
    Salutari din Viena.

  3. Carmen spune:

    apreciez tot ceea ce faci si iti urmaresc mereu retetele ;totusi (si este parerea mea) ocolesc si nu imi place folosirea prafului de budinca pe post de creme de vanilie la torturi si chiar si la celelalte deserturi;parca nu „pica” bine…
    cu consideratie

    • Anonim spune:

      Carmen draga, iti multumesc pentru apreciere. :) Nu folosesc praful de budinca „pe post de creme de vanilie la torturi”, eventual praful de budinca poate sa constituie unul dintre ingrediente la unele deserturi, pe post de agent de ingrosare. Nu am nicio reteta de tort/prajitura/desert care sa prevada umplerea foilor cu budinca de vanilie preparata conform instructiunilor de pe plic. Praful de budinca de pe lista ingredientelor se poate inlocui cu 40 de grame de amidon, e exact acelasi lucru. Pentru ca amidonul nu are aroma, se poate pune o lingurita de esenta de vanilie sau semintele din 1/2 de pastaie de vanilie. Daca se doreste si o nuanta de galben, se poate adauga un galbenus de ou. Te mai astept cu drag.

  4. Anonymous spune:

    Imi place mult acest site, cu tot ce este in el , l-am primit de la o prietena si le-am spus si altor prietene sa faca o vizita ca merita, avem multe de invatat de la tine, si mincaruri si dulciuri , toate iti ies de minune si imi place ca sunt insotite si de imagini, pe care l-e savuram cu multa placere, de multe ori cind as minca ceva dulce ma uit pe acest site si ma satur savurind bunaciunile ce l-e prepari cu atita dragoste, felicitari draga mea si mult succes in cariera muzicala. Cu mult drag Titiana

  5. laura laurentiu spune:

    multumesc, Gabriela, ma bucur mult ca iti place!

  6. Gabriela spune:

    TI-A IESIT UN TORT CA AM RAMAS FARA CUVINTE!COMPLIMENTI TE PRICEPI DE MINUNE!

  7. laura laurentiu spune:

    Iulia, multumesc de felicitari si de vizita, te mai astept cu drag! :*

  8. Iulia spune:

    Foarte fain tortu si ce bun tra sa fi fost!! Numai bunatati pe aici pe la tine Laura draga!! Te felicit, esti minunata!! Puppp! :)

  9. laura laurentiu spune:

    Sa stii ca a fost buna, Georgik! Nu ti-as indica sa o „halesti toata singur”, cum ai zis ca iti doresti, dar de buna a fost buna!

  10. Georgik spune:

    Cu sau fara zambile, torta asta arata grozav de bine si e buuuuna, ca are visine, visinata si „ambalajul” e din krantz de alune! As hali toata torta eu singur!

  11. laura laurentiu spune:

    Aliona, multumesc de felicitari si ma bucur ca esti o cititoare asidua a blogului meu, sunt onorata.In privinta zambilei, dorinta ti-a fost indeplinita, am postat tehnica de realizare.

  12. Aliona spune:

    Buna ziua, imi place blogul tau si am cicit toate retele, mai tare dulciurile imi plac foarte mult. Tortul asta e foarte frumos si foarte bun. Nu ai vrea sa explici cum ai facut zambila, e foarte frumoasa.

  13. laura laurentiu spune:

    Simo, multumesc de complimente! Ma bucur mult ca iti plac torturile mele, mai ales ca eu chiar nu fac torturi in fiece zi, cred ca se observa asta citind lista de bucate a blogului – 3 torturi fata de multe desrturi rapide sau de patiserie.

  14. Simo spune:

    Dooaaaamne, ce frumusete! Faci niste torturi foarte frumoase!

  15. laura laurentiu spune:

    Miha, multumesc de felicitari!

  16. laura laurentiu spune:

    Alison, m-am straduit sa arate cat mai bine si sa stii ca fost si tare bun! Multumesc de felicitari in numele nasei.

  17. laura laurentiu spune:

    Diamond multumesc in numele nasei! Sa-ti zic cum sta treaba cu orele: cu zambila am inceput sa ma indeletnicesc cu o zi in urma. Nu sfatuiesc pe absolut nimeni, dintre cei care nu detin nici un fel de forme speciale pentru decupat flori (asa ca mine care nu am nici de unele) sa se apuce de asa ceva. Drept sa-ti spun, la un moment dat am vrut sa arunc totul pe fereastra, dar…na! M-am adunat si a iesit ceea ce se vede.

  18. laura laurentiu spune:

    Ada, nasa am deja, dar nu vrei sa fii tu fina mea? :P Multumesc de complimente!

  19. Miha spune:

    Felicitari Laura pentru asa cadou dulce!

  20. alison spune:

    laura,arata atit de bine!felicitari si la multi ani nasei!

  21. diamond spune:

    La multi ani nasei tale! Laura, ziua ta cate ore are? :))) faci la bunatati in nestire! pup! :P

  22. Ada Rusu-Milea spune:

    Vai de capul meu … cum arata … felicitari, sa va traiasca nasa si sa fiti sanatosi, ca tare frumos tort i-ai facut!!!!
    MI-as fi dorit sa fiu astazi nasa ta :)))))