Tarta fara coacere cu branza, fructe si bezea
Cand va grabiti sau pur si simplu nu aveti chef de framantat si copt crusta pentru tarta, reteta asta de tarta fara coacere cu branza, fructe si bezea va poate salva, cu atat mai mult cu cat rezultatul este un desert delicios, elegant si pe placul tuturor celor pe care i-am imbiat vreodata:
Ingrediente tarta fara coacere cu branza, fructe si bezea
- 250 de grame de biscuiti
- 50 de grame de unt topit
- 4 galbenusuri
- 160 de grame de zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 3 linguri cu varf de amidon alimentar (Dr. Oetker)
- 450 ml. de lapte
- 1 lingura rasa de gelatina granulata
- 250 de grame de branza de vaci proaspata, bine stoarsa
- fructe proaspete sau din compot – eu am folosit piersici din compot
- bezea din 4 albusuri + 4 linguri de zahar
Preparare tarta fara coacere cu branza, fructe si bezea
Cantariti biscutii si topiti untul:
Biscuitii se sfarama bine si deasupra lor se toarna untul topit:
Se framanta biscutii cu untul, obtinand un fel de „aluat”:
Acest „aluat” se muleaza intr-o forma de tort cu inel detasabil, acoperind fundul si urcand cam 2-3 cm si pe pereti, presand foarte bine:
Se da forma la rece pentru 30 de minute.
Preparare crema pentru tarta fara coacere cu branza, fructe si bezea
- gelatina se pune la hidratat, cu 2-3 linguri de apa
- se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga amidonul, omogenizandu-se totul
- laptele se infierbanta, apoi se toarna incet peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu; vasul se transfera pe foc mic si se fierbe amestecand intr-una, pana cand se ingroasa bine, apoi se trage de pe foc
- se adauga imediat branza de vaci, in crema fierbinte, si se mixeaza totul pana la obtinerea unei creme fine
- in crema calda se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana la dizolvarea completa
Deasupra blatului de biscuiti, deja intarit, se aseaza fructele:
Deasupra fructelor se toarna crema semifluida si se da imediat la rece:
Albusurile de bat spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana se formeaza o bezea ferma iar granulele de zahar s-au topit complet. Se adauga lingura cu lingura bezeaua deasupra cremei, aranjandu-se „ciocuri”:
Pentru a carameliza usor bezeaua, am pus forma in cuptor, chiar sub grilul electric, incins cu 2 minute inainte la 200°C, si am lasat-o acolo cam 5 minute, adica pana cand a ajuns sa arate asa:
Se da prajitura la frigider pentru 3 ore, apoi se indeparteaza inelul detasabil si se poate servi:
Inca o sectiune „insorita”, pozata azi de dimineata, la cafea:
Pofta buna!
Lasă un răspuns