Biscuiti fragezi in doua culori, marmorati
Iata cum, pe langa deja prezentatele publicului fursecuri cu untura si lamaie ”stelute albe”, incepe sa se contureze o companie delicioasa. Pe platourile cu prajituri pentru Craciun, primii care si-au confirmat prezenta au fost acesti biscuiti fragezi in doua culori, marmorati. Biscuitii marmorati au un gust foarte placut de unt si de cacao, sunt sfaramiciosi atat cat trebuie si in plus se si pastreaza bine, ii puteti pregati cu ceva timp inainte.
Ingrediente biscuiti fragezi in doua culori, marmorati
aluatul alb:
- 250 gr. faina
- 60 gr. amidon alimentar
- 100 gr. zahar pudra
- 225 gr. unt
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- lingura de coaja rasa de lamaie sau de portocala
aluatul maro:
- 200 gr. faina
- 50 gr. amidon alimentar
- 100 gr. zahar praf
- 55 gr. cacao
- 225 gr. unt
- 1 lingurita de esenta vanilie
- Zahar tos sau bombonele marunte, colorate, pentru finisat
Preparare biscuiti fragezi in doua culori, marmorati
Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie:
Se adauga ingredientele uscate pentru fiecare aluat in parte:
Se framanta fiecare aluat si se da la frigider pentru 15 minute:
Dupa trecerea timpului de racire, cele doua aluaturi se aseaza pe planul de lucru uns cu o pelicula de ulei:
Se impart ambele aluaturi in cate 3 parti egale:
Fiecare bucata alba se aplatizeaza cu mana in forma unui dreptunghi de aproximativ 12/17 cm. Se suprapun cate doua bucati identice, de culoare diferita:
Bucatile se taie in doua si se suprapun din nou:
Se pun cele trei calupuri de aluat obtinute la frigider, pentru 5-10 minute, apoi se aplatizeaza din nou, se taie iarasi in doua si se suprapun, obtinand trei calupuri cu cate 8 straturi:
Se dau din nou la frigider cateva minute, apoi se aplatizeaza fiecare calup in forma de dreptunghi:
Aluatul astfel aplatizat se aduna, asa cum ati aduna pe lungime o esarfa, apoi se face o miscare de „stoarcere”, rasucind capetele in sens diferit, de 1-2 ori:
Se modeleaza cate un sul din fiecare bucata de aluat, se trec prin zahar tos sau mici bombonele (facultativ) apoi se dau la frigider pentru jumatate de ora:
Dupa trecerea acestui timp, se taie felii de 4-5 milimetri grosime si se pun in tava pe hartie de copt:
Tava cu biscuitii se da la frigider (eu am scos-o pe terasa, afara e frig tare, brrr!) iar cuptorul se aprinde si se fixeaza la 165 de grade Celsius. Se introduce tava cu biscuitii reci in cuptorul deja incins si se coc timp de 15 minute. Dupa ce s-au racit complet, se pun la pastrare intr-o cutie sau intr-un borcan, bine inchisi:
Sunt aspectuosi si fini, pur si simplu se topesc in gura.
Lasă un răspuns