
Biscuiti cu miere si crema de lamaie





Va amintiti de biscuitii cu miere si martipan, frumosi si gustosi si care devin din ce in ce mai fini cu cat mai lung este timpul de pastrare? Ei bine, biscuitii cu miere si crema de lamaie pe care vi-i propun azi sunt un fel de… verisori ai primilor :P. Nu sunt la fel de sofisticati, sunt mult mai rapizi dar… cel putin la fel de gustosi si, in simplitatea lor, as zice ca-s destul de frumosi si acesti biscuiti. In plus, datorita cremei de lamaie (lemon curd), biscuitii cu miere si crema de lamaie parca se fragezesc mai repede. Iar combinatia aromelor de miere si lamaie as declara-o clar castigatoare :).
00:4000:1501:552 tavimedie
Ingrediente Biscuiti cu miere si crema de lamaie:
- 1 portie aluat identic cu cel de la reteta de biscuiti cu miere si martipan, si anume:
- 540 de grame de faina
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de praf de copt
- 170 de grame de miere de albine
- 150 de grame de zahar
- 1 ou
- 110 de grame de unt cu 80% grasime
- arome dupa gust: extract de vanilie sau zahar vaniliat, cate 1 lingurita rasa de praf de scortisoara, ginger, cardamom, cuisoare
- 250 de grame de lemon curd
- in plus: faina pentru presarat planul de lucru, zahar pudra pentru finisat
Preparare Biscuiti cu miere si crema de lamaie:
Evident, pentru prepararea aluatului folositi lista ingredientelor de mai sus si instructiunile de preparare de la reteta de biscuitilor cu miere si martipan. Pentru crema de lamaie, folositi ingredientele si urmati instructiunile de la reteta lemon curd.
Pentru asamblare:
1. Se imparte aluatul in 2 jumatati si dintr-una dintre ele, pe planul de lucru presarat cu faina, se intinde o foaie de aluat in grosime de 3-4 mm. Se decupeaza discuri cu un taietor rotund, de preferinta cu marginile ondulate, in lipsa merge si cu un pahar (poza 1).
2. Din a doua jumatate de aluat se decupeaza discuri identice, apoi li se indeparteaza cu un taietor rotund mai mic mijlocul, ramanand un cerc gol (poza 2).
3. Se aseaza discurile in tava acoperita cu hartie de copt si marginile se umezesc cu o pensula inmuiata in apa, apoi se acopera cu cerculetele goale si se apasa foarte usor. In golul de la mijloc se toarna cate 1 lingurita de lemon curd. (poza 3)
Biscuitii se coc in cuptorul preincins la 170 de grade Celsius, timp de 12-15 minute, pana cand se coloreaza frumos.
Se lasa biscuitii sa se raceasca complet apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Se pastreaza foarte bine intr-o cutie bine inchisa (de tabla sau de carton, etc.), la fel cu toate dulciurile cu miere, devenind din ce in ce mai fragezi. Pofta buna!
Lasă un răspuns