Cautare in site
x inchide
briose cu morcovi, reteta cupcackes cu morcovi si crema de branza

Cupcakes cu morcovi si crema de branza

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 10.04.2013
4.7
(11)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.7 / 5. Voturi 11

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

28 comentarii la Cupcakes cu morcovi si crema de branza

  1. Raluca spune:

    Buna ziua,

    Va multumim pentru reteta, nu ma indoiesc ca este gustoasa.
    Stiu ca nu trebuie sa inlocuim ingredientele pe cat posibil, dar incercam sa gatim si cu ce avemin camara, la indemana si dupa posibilitati: pot folosi mascarpone pentru crema de branza?

    Pot folosi faina inlocuitor al amidonului de porumb?

    Numai bine!

  2. Beatrice spune:

    Buna ziua! Se poate pune aceeasi compozitie de crema de branza daca voi folosi o forma de chec pentru blat?

  3. Ana spune:

    Buna Laura! Arata super! Cum ai confectionat morcovii din martipan? As vrea sa incerc sa ii fac si eu Multumesc,esti grozava! Ana Maria

  4. dorina spune:

    Sunt o mare iubitoare de carrotcake si nu numai din cauza baiatului meu care o adora!! …intrebarea mea este ce fel de crema de branza ai pus de arata atit de bine?

    • lauralaurentiu spune:

      Dorina draga, e o crema de branza facuta in casa astfel: 1,3 kg. de smantana proaspata nepasteurizata, 2 linguri de lapte batut probiotic, un praf de sare; se incalzeste smantana la 32 de grade celsius, se adauga laptele batut si se amesteca bine. Se pune totul intr-un bol foarte curat, preferabil de sticla sau portelan si se acopera bolul cu folie alimentara. Se infasoara in mai multe straturi de prosoape si alte textile, ca sa ramana pe cat posibil caldut si se aseaza intr-un loc cald si ferit de curent pentru 24 de ore. Dupa 24 de ore ar trebui sa fie totul inchegat si sa nu se miste cand se inclina vasul. Daca inca mai tremura compozitia, se acopera din nou si se mai lasa 6-12 ore in aceleasi conditii. Dupa ce s-a inchegat bine, se pune compozitia intr-o sita captusita cu 2 straturi de tifon sau o panza speciala pentru branzeturi. Sita se aseaza deasupra unui bol colector si se pune la frigider peste noapte. Dupa trecerea acesti timp se scoate din panza crema de branza si se sareaza dupa gust.

  5. Iris spune:

    Multumim mult pentru site si pentru retetele minunate! Sunt incepatoare si imi place sa experimentez noutati, din bucataria noastra, sau nu, iar aici vin mereu cand sunt in pana de idei. Sotul meu, un
    mofturos din nastere, nu mai comenteaza nimic daca reteta este „de la
    doamna” :) Aceasta este inca o reteta care combina 2 lucruri preferate de mine : morcovi si branza dulce (am inlocuit-o in reteta :) ) si pe care o poate manca si el care, in mod normal, nu vrea sa auda de cele 2 :)

    • lauralaurentiu spune:

      Iris, ce m-ai amuzat! Va sa zica daca „reteta e de la doamna” devin bune si cele la care mai stramba din nas mofturosul :)))! Ma bucur tare mult, iti doresc mult succes in tentativa de culturalizare culinara a sotului si numai si numai reusite in bucatarie! Sa va fie de bine, te mai astept cu mult drag :).

  6. Iris spune:

    Multumim mult pentru site si pentru retetele minunate! Sunt incepatoare si imi place sa experimentez noutati, din bucataria noastra, sau nu, iar aici vin mereu cand sunt in pana de idei. Sotul meu, un
    mofturos din nastere, nu mai comenteaza nimic daca reteta este „de la
    doamna” :) Aceasta este inca o reteta care combina 2 lucruri preferate de mine : morcovi si branza dulce (am inlocuit-o in reteta :) ) si pe care o poate manca si el care, in mod normal, nu vrea sa auda de cele 2 :)

  7. oana ciurea spune:

    Dulciurile cu „legume” sunt arma mea impotriva baieteilor mofturosi care nu vor sa pape morcovi : „mami, prajitura asta e cu ciocolata portocalie? – da mami, e cu cea mai buna ciocolata portocalie, special pentru tine, plina de vitamin – mai ai mami, ca am terminat? … „

    • lauralaurentiu spune:

      :)) Idee buna! Adevarul e ca m-au surprins si pe mine cat de buna au fost briosele astea cu morcovi. :)

      • oana ciurea spune:

        Cand am vazut reteta, am avut un nod in gat… pentru ca pregateam ceva oarecum similar pentru concursul Bonduelle. Apoi am citit cuminte reteta si m-am linsitit! Nu seamana, nici nu rasare. Buna e cu siguranta! Pe mine m-a cucerit morcovul in varianta dulce!

      • oana ciurea spune:

        Le-am facut ieri dupa masa! Au fost FANTASTICE! Nu a rezistat nicuna pana azi….

      • lauralaurentiu spune:

        Ma bucur mult, Oana draga, sa va fie de bine :).

PUBLICITATE
PUBLICITATE