Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Muffins cu visine

Muffins cu visine

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

Pornind de la reteta orange-muffins, postata ceva mai demult, i-am facut astazi pe dumnealor, practic aceeasi reteta, dar inlocuind portocalele cu visine au rezultat muffins cu visine:muffinsvisine 022
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 12 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Muffins cu visine:

muffinsvisine 003

Pt. aluatul de muffins:

  • 3 oua
  • 40 de grame de unt
  • 200 ml smantana
  • 150 de grame de zahar – pe care eu l-am inlocuit in intregime cu fructoza
  • 100 de grame de faina de grau dur
  • 200 de grame de faina integrala
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja de portocala si/sau lamaie (eu am pus si una, si alta)
  • 2 lingurite de praf de copt

Pt. jeleu:

  • 400 ml suc natual de visine (eu am folosit nectar)
  • zahar – doar daca doriti sa fie mai dulce decat este nectarul
  • 1 plic de budinca de vanilie sau 2 linguri cu varf de amidon alimentar (eu am folosit azi amidon din porumb, preparatul „Gustin” – Dr.Oetker)

Prima data se prepara jeleul de visine: se pun 350 ml de suc pe foc (cu zaharul, daca se mai doreste), se amesteca amidonul sau budinca cu restul de 50 ml de suc si se adauga in cel clocotind deja, amestacand continuu pana se ingroasa; se lasa deoparte, la racit:
muffinsvisine 007
Ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se ingroasa ca o crema, se adauga untul topit si smantana si se omogenizeaza, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de citrice:

muffinsvisine 006
Se mixeaza din nou, pana la omogenizare:
muffinsvisine 008
Din aluatul rezultat (destul de dens) se pune cate o lingura in formele de muffins captusite cu hartie speciala:muffinsvisine 009
In fiecare forma se pune cate o lingurita plina cu jeleu:
muffinsvisine 010
Pentru ca aluatul rezultat a fost destul de dens si nu am putut sa il manipulez prea bine cu lingura, am pus restul aluatului in pos si am acoperit jeleul din forme cu ajutorul acestuia, prima data spritand un cerc de aluat in jurul jeleului, apoi continuand pana la acoperirea completa:
muffinsvisine 011
muffinsvisine 012
Am introdus tava in cuptorul preincins la 180 de grade si am copt muffinsii timp de 20 de minute.muffinsvisine 013
Dupa ce s-au racit, i-am ornat cu restul de jeleu de visine, spritat cu ajutorul posului si am presarat zahar pudra:
muffinsvisine 017
muffinsvisine 024
O sectiune:

Ultima rețetă publicată

muffinsvisine 028
Sunt incredibil de fragezi si pufosi, rezultatul mi se pare cu atat mai surpinzator cu cat stiu ca am folosit in cea mai mare parte faina integrala, iar zaharul l-am inlocuit cu fructoza.

Poate îți place și:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 comentarii la Muffins cu visine

  1. Cosmina spune:

    Briosele acestea sunt in topul preferintelor fetitei mele! sunt extraordinare! multumim de retete :)

  2. Pica Flori spune:

    Bine te-am gasit! Am preluat si eu minunata reteta de briose si nici nu am cuvinte sa-ti descriu ce minunatii mi-au iesit! Si gustoase si aspectuoase! Felicitari pentru minunata idee!
    Te-am trecut si la blogroll,am sa mai revin.
    Numai bine!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE