Muffins cu visine
Pornind de la reteta orange-muffins, postata ceva mai demult, i-am facut astazi pe dumnealor, practic aceeasi reteta, dar inlocuind portocalele cu visine au rezultat muffins cu visine:
Ingrediente Muffins cu visine:
- 3 oua
- 40 de grame de unt
- 200 ml smantana
- 150 de grame de zahar – pe care eu l-am inlocuit in intregime cu fructoza
- 100 de grame de faina de grau dur
- 200 de grame de faina integrala
- 1 plic de zahar vanilat
- coaja de portocala si/sau lamaie (eu am pus si una, si alta)
- 2 lingurite de praf de copt
Pt. jeleu:
- 400 ml suc natual de visine (eu am folosit nectar)
- zahar – doar daca doriti sa fie mai dulce decat este nectarul
- 1 plic de budinca de vanilie sau 2 linguri cu varf de amidon alimentar (eu am folosit azi amidon din porumb, preparatul „Gustin” – Dr.Oetker)
Mod de preparare
Prima data se prepara jeleul de visine: se pun 350 ml de suc pe foc (cu zaharul, daca se mai doreste), se amesteca amidonul sau budinca cu restul de 50 ml de suc si se adauga in cel clocotind deja, amestacand continuu pana se ingroasa; se lasa deoparte, la racit:
Ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se ingroasa ca o crema.
Se adauga untul topit si smantana si se omogenizeaza, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de citrice:
Se mixeaza din nou, pana la omogenizare:
Din aluatul rezultat (destul de dens) se pune cate o lingura in formele de muffins captusite cu hartie speciala:
In fiecare forma se pune cate o lingurita plina cu jeleu:
Pentru ca aluatul rezultat a fost destul de dens si nu am putut sa il manipulez prea bine cu lingura, am pus restul aluatului in pos si am acoperit jeleul din forme cu ajutorul acestuia, prima data spritand un cerc de aluat in jurul jeleului, apoi continuand pana la acoperirea completa:
Am introdus tava in cuptorul preincins la 180 de grade si am copt muffinsii timp de 20 de minute.
Dupa ce s-au racit, i-am ornat cu restul de jeleu de visine, spritat cu ajutorul posului si am presarat zahar pudra:
O sectiune:
Sunt incredibil de fragezi si pufosi, rezultatul mi se pare cu atat mai surpinzator cu cat stiu ca am folosit in cea mai mare parte faina integrala, iar zaharul l-am inlocuit cu fructoza.
Lasă un răspuns