Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Macrou aromat - la cuptor

Macrou aromat – la cuptor

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

In alimentatia noastra pestii de apa rece – macroul, somonul si heringul, ar trebui sa joace un rol foarte important, deoarece sunt singura sursa de ulei omega3, asa numitul „colesterol bun” care are rolul de a ne apara de boli cardiovasculare. Acest fapt este atestat stiintific si descoperit in urma unui amplu studiu medical efectuat in comunitatile de eschimosi care se pare ca nu cunosc bolile cardiovasculare, cu toate ca inima lor este foarte solicitata atat de temperaturile extreme la care ei traiesc cat si de efortul fizic indelungat la care sunt obligati sa se supuna, iar alimentatia lor este foarte bogata in grasimi. Pe langa aceste grasimi, insa, eschimosii consuma cantitati mari de peste bogat in omega3, care are rolul de protector al sistemului cardiovascular.Iata ce va propun:macrou 014

Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Macrou aromat – la cuptor:

  • 4 macrouri mari sau 8 mai mici
  • 1 portocala
  • 3 linguri de pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita de coriandru-boabe
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lamaie
  • sare, piper, rozmarin uscat
  • ulei de masline

Macrourile se decapiteaza, se eviscereaza (in cazul in care nu le-ati cumparat gata eviscerate), se indeparteaza sira spinarii si oasele, se taie coada. Pestele astfel pregatit se presara cu sare, se aseaza intr-un vas si se pune peste el zeama lamaiei. Se lasa la frigider pentru o ora:

macrou 001

Se scot din zeama de lamaie si se condimenteaza cu usturoi tocat fin, rozmarin uscat, piper si coaja rasa de lamaie.

macrou 002

Portocala se curata si se taie cuburi mici direct in vasul in care se prepara umplutira, ca sa nu se piarda zeama. Umplutura se prepara amestecand portocala, pesmetul,ceapa si patrunjelul fin tocat, se asezoneaza cu boabele de coriandru zdrobite, sare si piper dupa gust.

macrou 004

Umplutura se aseaza pe ficare fileu, pozitionata mai catre coada, presata usor cu mana:

macrou 005

Se ruleaza fiecare fileu, incluzand umplutura in interior, incepand rularea de catre coada, apoi se fixeaza ruloul cu scobitori:

picture1

Se aseaza rulourile intr-un vas termorezistent care a fost captusit cu o hartie de copt suficient de mare ca sa se poata inchide, se stropeste cu putin ulei de masline:

macrou 008

Se inchide hartia de copt deasupra pestelui si se fixeaza cu scobitori:

macrou 010

Se da la cuptor la 180 de grade pentru 20 de minute, dupa care se desface hartia (eventual de decupeaza) si se reintroduce vasul in cuptor pentru inca 10 minute, pana pestele se rumeneste usor:

macrou 012

L-am asezat pe farfurie alaturi de cartofi natur:

macrou 013

Ultima rețetă publicată

Mie mi s-a parut foarte placut aromat.

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 comentarii la Macrou aromat – la cuptor

  1. lauralaurentiu spune:

    Multumesc, Dana, pitpalacul bate rar si hotarat, arar o mai ia razna, cand survine cate o emotie mai asa s'pe dincolo!

    Am luat omega 3 mai bine de un an de zile, daca era doar dupa capu' meu, desigur ca se punea prafu' pe cutie, dar sarbu' m-a indesat cu cate doua capsule zilnic, temeinic si hotarat! :))

  2. Anonymous spune:

    Aaaa, m-am prins :) Si eu am probleme de genul ala si mi-a recomandat medicul orice peste (ma jur ca nu ma gandeam ca de apa rece e ala din nord, ma gandeam ca ai scris tu aiurea si te refereai la apa sarata sau naiba stie).

    Din experienta (eu am scazut mult valorile naspa, insa colesterolul bun e cel mai greu de pus la locul lui) iti zic sa iei si niste pilule din alea cu untura de peste (le cheama ceva cu omega, ca sa se vanda, dar sunt bune).

    Si pestii de "apa calda" (amu ma prinsei :D ) au tot darul sa puna colesterolul bun la locul sau, e mai greu de stabilizat fara adjuvanti.

    Si mare grija (ca nu vreau sa te pierd), daca ai probleme cu colesterolul bun sufera pitpalacul (inima) si e naspa.

    Daca ai nevoie de sfaturi nepublice stii unde ma gasesti.

    Te repup

    BDana

  3. lauralaurentiu spune:

    Te tzuc si eu :)) – pai ma descoperi si pe mine cardioloaga cu colesterolul protector cam scazut (asta anul trecut, e mult de atunci si am si uitat :P ) si mi-a recomandat sa mananac "pesti de apa rece" – adicatelea cei pescuiti in nordul Atlanticului sau Pacificului – hering, macrou, somon etc., cica astia au ceea ce n-am eu (sau nu aveam, ca alte analize nu am mai facut, e mult mai confortabil sa nu stii :)) ).

  4. Anonymous spune:

    Hai ca eu fac ce fac si mai reiau cuina banateana ca am mai ratat intrari. Pestela asta nu il vazusem, stii ca nu comentez de obicei dar am o mare nelamurire. Cum adica "pestii de apa rece"?

    Te tzuk si weekend fain.

    BDana

  5. esther spune:

    astazi am gatit macroul aromat la cumptor si pot sa spun ca a iesit delicios.iti multumesc pentru retete.felicitari.

  6. laura laurentiu spune:

    Mariliv, multumesc mult pentru ca mi-ai vizitat blogul si, mai mult, imi probezi retetele. Te rog sa revii cu impresii!

  7. Mariliv spune:

    Asta seara am gatit macroul aromat la cuptor.Abia astept sa-l gust.Am mai trimis un comentaria si din eroare am scris”anonim”.Nu-mi place sa vorbesc cu anonimii asa cade fapt sant Mariliv.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE