
Rulouri de castraveți cu brânză – rețetă de aperitiv rapid și aspectuos





Rulouri de castraveți cu brânză – rețetă de aperitiv rapid și aspectuos cu modul de lucru explicat detaliat și ingrediente exacte. Aperitiv festiv rece, gustos și ușor de făcut.
Cu toții ne dorim o masă de Sărbători cât mai frumoasă, cu preparate apetisante și diverse și, dintre toate, printre cele mai apreciate (și așteptate) sunt aperitivele. Nevoia de diversitate ne pune deseori creativitatea la încercare, provocându-ne să încercăm rețete noi sau le dăm o înfățișare nouă celor mai vechi, cum am făcut chiar ieri, cu rețeta de ouă umplute – puișori. Aceste rulouri de castraveți cu brânză, a căror rețetă v-o propun azi, sunt extrem de rapide și vor aduce prospețime și diversitate pe orice masă festivă.
Rețeta e adaptabilă, chiar m-am gândit că aș putea folosi și alte tipuri de brânzeturi. De asemenea, se poate folosi ce fel de șuncă vă este pe plac (de curcan, de pui, prosciutto cotto sau șuncă de praga) sau… chiar nimic! În loc de șuncă, se poate folosi un ou fiert tare și tocat mărunt sau se poate face o compoziție exclusiv cu brânză și legume. Mă bate gândul să încerc, data viitoare, să le fac cu somon afumat și cremă de brânză cu mărar și chives (la acestea două nu aș renunța, merg perfect). Mai jos găsiți rețeta și aștept să menționați în comentarii cum v-ați gândit să o personalizați, după gustul vostru.
Ingrediente Rulouri de castraveți cu brânză
- 4 castraveți fabio
- 250 de grame de brânză de vaci
- 250 de grame de brânză de burduf
- 100 de grame de unt moale
- sare și piper, după gust
- 10 felii de mușchi file
- ½ de ardei gras roșu
- 1 lingură de chives tocat
- 1 lingură de mărar proaspăt, tocat fin
- 1 vârf de cuțit de paprika afumată
Mod de preparare Rulouri de castraveți cu brânză – rețetă de aperitiv rapid
1. Am spălat bine castraveții (întregi) apoi i-am șters bine cu un șervet. Am feliat castraveții longitudinal, la mandolină. Pentru rețeta de rulouri am păstrat doar feliile de lățime egală, pe celelalte le-am folosit pentru o salată.
2. Cu un cuțit, am ajustat capetele feliilor de castraveți, așa încât să obțin niște fâșii dreptunghiulare, așa cum puteți vedea în imaginea de mai jos.
3. Am tocat fin chives, mărarul și ardeiul. Mai jos vedeți doar ardeiul tocat în cubulețe cât de fine mi-au ieșit.
4. Am mărunțit bine brânza de vaci (dacă e foarte grunjoasă, se poate trece prin sită). Am pus cele două tipuri de brânză într-un castron și am adăugat sare, piper, chives și mărar tocat și paprika afumată.
Am amestecat bine totul, insistând să se desfacă eventualele cocoloașe și să obțin o cremă cât mai omogenă.
5. Am adăugat untul moale și ardeii tăiați cubulețe peste compoziția obținută la pasul anterior.
Am omogenizat totul foarte bine și am gustat. Dacă mai e nevoie de asezonare, se mai poate adăuga sare fină, în acest stadiu.
Asamblarea
6. Pentru asamblarea acestor rulouri de castraveți cu brânză, am așezat pe planul de lucru feliile de castraveți pregătite anterior, pe care am plasat câte o bucată de șuncă. Aceasta nu trebuie să acopere tot castravetele. Eu am folosit câte jumătate de felie de mușchi file pentru fiecare rulou. Deasupra de șuncă, am așezat cu generozitate compoziția cu brânză și ardei.
7. Am rulat castraveții, cu umplutura spre interior, obținând rulouri pe care, pe măsură ce le-am format, le-am fixat cu scobitori.
Asamblarea a mers foarte repede și în scurt timp le-am terminat pe toate. Odată ce am terminat, am înfoliat platoul și le-am dat la frigider timp de o oră, înainte de servire.
Servirea
Aceste rulouri de castraveți cu brânză sunt un aperitiv rece foarte practic, din mai multe motive. Sunt ușor de făcut, rapide și aspectuoase și au un gust proaspăt, care te face să mai dorești măcar unul. Se potrivesc perfect pentru servirea într-un bufet de aperitive reci și sigur vă vor înviora masa de Sărbători cu aspectul lor vibrant.
MAI MULTE REȚETE DE APERITIVE RECI GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns