Cautare in site
x inchide

S-a ales cea mai frumoasa fotografie culinara trimisa de cititori!

Adaugata la de

Dragii mei, ori ca v-a placut masinuta de paste, ori ca v-a incantat concursul in sine, la finalul acestuia s-a strans o galerie de 64 de fotografii.

Va multumesc tuturor pentru ca ati incercat retetele. Judecand dupa cele consemnate de voi la publicarea fotografiilor, as zice ca majoritatea dintre voi deja si-au degustat „premiul”, bucurandu-se de niste bucate delicioase. Nu pot fi mai multumita de cat sunt citind ca v-au reusit si v-au si placut retetele incercate.

Cu multa bucurie, am constatat ca unii dintre concurenti chiar s-au straduit: au gatit ingrijit, au aranjat preparatul frumos, au compus un cadru aerisit si agreabil, au incercat sa faca o fotografie cat mai reusita. Cu toate ca au existat unele obiectii legate de faptul ca am ales sa premiez cea mai frumoasa fotografie si nu cel mai gustos preparat, trebuie sa intelegeti ca, din pacate, nu am cum sa gust preparatele voastre, iar aspectul este criteriul principal dupa care le pot aprecia.

Provocarea mea a constat mai ales din a va face sa cautati sa prezentati preparatele mai frumos, sa observati voi insiva ca unui anume preparat „ii sta mai bine” intr-o farfurie decat in alta, ca o fata de masa simpla si o farfurie alba scot mai mult in evidenta preparatul decat una inflorata si alte asemenea detalii care fac diferenta. Cu siguranta, acest concurs va avea niste editii viitoare si mi-as dori ca in timp grija cu care montati si prezentati preparatul sa devina o obisnuinta.

Din componenta juriului au facut parte Laura Adamache, ale carei fotografii culinare superbe ii ilustreaza blogul dar si cartile de bucate pe care le-a publicat, Adrian Banu, ale carui creatii apetisante le puteti descoperi pe website-ul lui si pe pagina de Facebook Fotografie Culinara Adrian Banu si subsemnata, in calitate de organizator si gazda.

In urma deliberarilor, cea mai frumoasa fotografie, cu un punctaj total de 28 de puncte, a fost un trifle cu capsuni trimis de catariiC.

Trifle-friptura-47DTReteteUrmatoarele in clasament, la o diferenta de doar un punct (27 de puncte), sunt somonul marinat cu marar trimis de Teo Rogobete si o alta fotografie a lui catariiC, placinta cu rubarba si bezea.

 

Pe locul trei este o supa de rosii trimisa de Teo Rogobete iar urmatoarea clasata este Maria Zambetania, cu niste macarons foarte reusiti si o prezentare frumoasa si eleganta, doar claritatea fotografiei trebuind imbunatatita.

Doresc sa ii remarc in mod deosebit pe urmatorii concurenti: Iulia Nicoleta, mecanic, Mad Alexa, Mingia si Alexandra Tudor, la ei am observat multa straduinta, la unii prin grija fata de compozitie (Iulia Nicoleta si Mingia), altii au demonstrat ca au simt vizual (Mad Alexa), altii pur si simplu au incercat o multime de retete, ceea ce nu e rau, pana la urma asa iti faci mana.

Din pacate, si la acest concurs avem un capitol „asa nu”. Am fost dezamagita de concurentii care au folosit semipreparate din comert si au incercat sa mi le ofere ca fiind facute dupa retetele mele. Asta e mult mai putin grav decat incercarea de frauda a unei concurente care a incarcat o poza cu o prajitura copiata de pe un site italian. Urat lucru! Nu o sa-i dezvalui numele, nu ar avea niciun rost, cu atat mai mult cu cat i-am si sters contul, asa cum am anuntat de la lansarea concursului ca voi face cu cei care incearca sa fraudeze concursul.

Cu siguranta, concursul va continua cu niste editii urmatoare, a fost prea frumos ca sa nu continuam, ce ziceti? Deja ma gandesc la niste premii frumoase :).

 

Instagram @lauralaurentiu

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un comentariu la S-a ales cea mai frumoasa fotografie culinara trimisa de cititori!

  1. Maria Zambetania spune:

    Va tare multumesc pentru mentiune, doamna Laura! Oi fi pierdut din claritate si prin redimensionare, ce dimensiuni ar trebui sa aiba o fotografie sa o pot incarca la retete? Oricum, am castigat o reusita de macarons, ceea ce nu-i putin lucru, dupa vro cinci ratate. Numai ca n-am habar cum ar trebui sa si arate o sectiune de macaron.