Dragii mei, cu o intarziere de cateva zile, in parte motivata de participarea mea la festivalul Taste of Paris, iata ca impreuna cu cei doi jurati am reusit sa alegem cea mai frumoasa fotografie culinara inscrisa in concursul care a debutat pe 4 mai.
Inainte de a a face public numele castigatorului, va anunt ca cei trei care si-au asumat dificila sarcina de a departaja fotografiile voastre au fost Oana Igretiu, una dintre autoarele blogului Savori Urbane, Adrian Banu, un profesionist cunoscut pentru fotografiile culinare care te fac sa salivezi, si, bineinteles, subsemnata.
Teoretic, ar fi trebuit sa acordam note de la 1-10 tuturor celor 43 de fotografii inscrise in concurs. Practic, nu a dat nimeni niciun 1, si unul singur dintre noi a fost suficient de generos incat sa dea un 10 (nu am fost eu acela, marturisesc).
Asadar, fotografia castigatoare a fost desemnata cea a unui Millefeuille cu vanilie si zmeura, trimisa fiind de Simona Cirmu, la doar un punct in plus fata de urmatoarele clasate. De ce aceasta fotografie a impesionat juriul? Nu stiu de ce colegii mei au punctat cel mai bine fotografia, dar, in ceea ce ma priveste, am apreciat ca subiectul este in focus (adica zona de claritate maxima a fotografiei este cea pe care fotograful a dorit sa o scoata in evidenta), ca bokeh (zona blurata) are un aspect natural, culorile sunt naturale si placute si nu in ultimul rand, produsul are un aspect apetisant, pentru ca vorbim despre fotografie culinara.
Simona Cirmu a castigat un chopper Heiner Delice 450 cu aceasta fotografie apreciata de juriu cu 25 de puncte.
25 puncte
Millefeuille cu vanilie si zmeura de Simona Cirmu
Urmatorii clasati sunt:
24 puncte
Biscuiti cu ovaz de Claudia Maria
Cornuri cu magiun de Miron Constatin si Diana
23 puncte:
Turkish delight cheesecake de Simona Cirmu
Prajitura desteapta cu ciocolata de Miron Constantin si Diana – aceasta fotografie clasata pe pozitia a 3-a mie personal mi-a placut, din punctul de vedere al compozitiei, cel mai mult. Mi s-a parut foarte ingenios modul in care geometria prajiturilor a fost pusa in evidenta, aranjandu-le pe o tabla de sah. Minusul cel mai mare al acestei fotografii este ca a fost facuta expundand-o la o sursa de lumina prea puternica din partea dreapta, asa incat umbrele create spre stanga au devenit extrem de agresive. Acest efect nedorit se poate inlatura in doua moduri (cel mai bine este sa se combine amandoua): in primul rand, un filtru de culoare alba (o hartie semi transparenta sau o panza subtire) care sa se pozitioneze intre subiect si sursa de lumina, in al doilea rand, o suprafata reflectorizanta in partea opusa sursei de lumina (de exemplu, o bucata de carton alb), asa incat sa preia o parte din intensitatea acesteia si sa „indulceasca” umbrele negre care se formeaza in aceasta parte.
22 puncte:
Painici impletite pufoase cu lapte de Valentina Pielaru
Painici impletite pufoase cu lapte de Valentina Pielaru-2
20 puncte:
Oua Benedict de Oana Ciocotoiu
Briose Leul Curajos de Pislaru Ileana
Urmatorii clasati vor primi cu toti premii oferite de catre Ambi Pur, un partener de nadejde care a decis sa sponsorizeze si acest concurs de pe Retetecalamama cu premii constand in cate 2 x Aerosol Moonlight Vanilla (spray-ul) si cate 2 x 3Volution Moonlight Vanilla (cel electric, cu 3 compartimente de parfum ce se elibereaza alternativ de-a lungul zilei). Stiu, unii dintre concurenti au cate doua fotografii cu punctaj mare. Ii felicitam si le oferim odorizante pentru o buna bucata de timp!
Un al zecelea premiu de la Ambi Pur va merge la doamna Gicuta69. Dumneaei nu a avut cele mai bune fotografii inscrise in concurs, dar le-a avut pe cel mai multe si, cu toate ca aparatul dumneaei nu a ajutat-o sa faca poze prea bune, unele dintre preparate s-a vazut clar ca au fost bine realizate.
Asadar, felicitari tuturor si ii rog pe toti castigatorii, indiferent ce premiu au castigat, sa imi scrie un mesaj.
Lasă un răspuns