Cautare in site
x inchide

Marele concurs culinar Chef pentru o zi, ediția 2018

Adaugata la de

Vă mai amintiți de concursul Chef pentru o zi? Anul trecut, cam în aceeași perioadă, era lansat de Selgros România, dedicat gurmanzilor și pasionaților artei culinare, cu premii frumoase – roboți de bucătărie Kenwood – și provocări inedite – șansa de a găti într-o bucătărie profesională, pentru 10 prieteni.  Ei bine, anul acesta Chef pentru o zi se află deja la ediția a 2-a, regulile sunt noi iar premiile sunt și mai tentante. Atât de tentante pe cât poate fi un Kitchen Aid roșu, pentru un pasionat de gătit. Nu unul, ci zece roboți Kitchen Aid sunt puși la bătaie, dar despre toate detaliile te invit să afli totul în cele ce urmează.

Concurs CHEF PENTRU O ZI, ediția 2018

Concursul Chef pentru o zi are perioada de desfășurare între 15.06.2018 – 15.07.2018 (ora 23:59). Pagina oficială a concursului este aici.

Dacă vei accesa site-ul concursului de pe mobil, va trebui să deschizi meniul site-ului din colțul dreapta sus, apăsând pe cele trei liniuțel orizontale. După aceasta, ți se vor afișa toate secțiunile: cum participi, galerie, regulament, juriu etc.

meniu concurs chef pentru o zi

Pe scurt, despre mecanismul de concurs

1. Gătește o rețetă cu tradiție în familia ta. Nu trebuie să fie neapărat o rețetă românească, ne bucurăm de diversitate și înțelegem că e foarte posibil ca mama sau bunica ta să fi călătorit prin lume, să fi studiat bunele maniere și menajul la un pension franțuzesc sau pur și simplu să aparțină unei alte etnii. Alături de cele tradiționale românești, va fi la fel de apreciată o rețetă veche săsească, rusească, franțuzească sau maghiară ș.a. care face parte de mult timp din rețetarul familiei tale.

chef pentru o zi 2018

2. Pozează procesul de gătire (2 imagini) cât și preparatul final (1 imagine). În total trebuie să ai 3 poze. Nu uita să pui un cartonaș cu înscrisul „Chef pentru o zi 2018” când fotografiezi preparatele! Pozele care NU coțin acest cartonaș vor fi descalificate!

3. Înscrie aici rețeta și pozele – nu uita să ne oferi toate detaliile despre rețeta ta:
zona de proveniență a rețetei, ingrediente, timp de preparare, modul de preparare și timpul total necesar.

4. După ce ai înscris rețeta va trebui să aștepți ca aceasta să fie validată de Organizator. Validarea nu va dura mult timp, dacă rețeta respectă regulile ante menționate. După validare, vei putea să găsești rețeta ta în secțiunea GALERIE  a site-ului concursului. Tot acolo vei vedea și restul rețetelor înscrise de competitorii tăi.

Premii concurs Chef pentru o zi 2018

Poți câștiga unul dintre cele 110 premii puse la bătaie: 10 roboți de bucătărie Kitchen Aid Heavy Duty (model 5KPM5EER de 4,8 L) și 100 de vouchere de cumpărături. Câștigătorii vor participa la un chef de pomină la Brașov, cu muzică bună, preparate fine și compania plăcută a altor pasionați.

Juriul concursului Chef pentru o zi 2018

Sunt onorată să fac parte din juriul concursului Chef pentru o zi, alături de Oana Igrețiu (blogger la savoriurbane.com) și de Cosmin Dragomir (jurnalist și istoric culinar, autor gastroart.ro). Vezi aici detalii despre jurizare.

Regulament oficial Chef pentru o zi, validat de un notar public

Concursul se desfășoară respectând legislația în vigoare iar regulamentul lui (validat de un notar) poate fi consultat și descărcat aici.

Câteva sfaturi de la un bucătar/pasionat al culturii gastronomice românești/jurat

Participarea la un concurs culinar atât de important nu e o treabă ușoară. Cred că fiecare dintre voi știe cât valorează un Kitchen Aid, așa că va fi imposibil ca un asemenea premiu să fie câștigat cu vreo rețetă de supă din plic. Va trebui să ridicați sus ștacheta, fie să alegeți preparate cu un grad mare de complexitate, fie, dacă vor fi simple, să fie perfecte din punct de vedere tehnic și al prezentării. Ideal ar fi ca preparatul să întrunească toate cerințele: complex, perfect executat și perfect prezentat.

kitchen-aid-premiu-chef-pentru-o-zi

 • Alege cu grijă rețeta pe care urmează să o gătești! Chiar dacă sarmalele – e doar un exemplu – sunt extrem de iubite în familia ta, probabilitatea ca acestea să fie la fel de iubite în alte sute și mii de familii românești e foarte mare. Gândește-te că probabilitatea de a fi alese și de alți concurenți este foarte mare. Juratul care sunt vă spune cinstit, nu aș vrea deloc să ajung în situația de a departaja sarmale de alte sarmale. Vino cu ceva inedit care, poate, se gătește doar în familia ta! Și vino cu ceva care arată bine în farfurie!
 • Notează cu rigurozitate toate detaliile necesare punerii în practică a rețetei: lista de ingrediente cu gramajele corespunzătoare, numărul de porții, timpii de preparare, modul de lucru.
 • Pregătește cartonașul Chef pentru o zi 2018, de preferință scris de mână. Acest cartonaș trebuie să fie vizibil în toate cele 3 poze.
 • Nu uita să faci 2 poze în timpul preparării! Alege etapele mai interesante, nu poza doar ingrediente sau detalii fără importanță.
 • Ar fi bine ca pentru poza cu preparatul final să faci un efort mai mare decât în mod obișnuit. Ține cont că orice detaliu al fundalului sau farfuriei în care vei alege să prezinți preparatul va distrage atenția de la esențial. Așadar:

  – alege o farfurie simplă, fără modele (flori, buline, modele geometrice etc)
  așează farfuria într-un loc bine iluminat, preferabil în lumină naturală, dar nu în soare direct
  – în jurul farfuriei nu e nevoie de detalii inutile, așa că un fundal cât mai simplu este de preferat; unul din elementele supărătoare ochiului sunt fețele de masă (textile sau de mușama) cu multe imprimeuri, așa că sfatul meu este să alegeți textile într-o singură culoare (neutră), un blat de lemn simplu etc.
  – nu umple farfuriile până la refuz și nici nu încerca să ”pictezi” cu sosuri, oțel balsamic sau piureuri, sunt practici la care s-a renunțat din anii 70-80 și nu te vor ajuta să câștigi
  – dacă ai milă de mine, nu îmi oferi spre jurizare preparate culinare montate așa încât să creeze figuri sau siluete umane, iepuri, oi, porci etc. În general, am oroare de orice chestie cu ochi care se uită la mine din farfurie.

Alte sfaturi extrem de utile despre modul în care ar trebui să vă pregătiți pentru un concurs culinar atât de important puteți citi într-un articol scris Iuliana Sbârnea, blogger la bucate-aromate.ro.

În final, vă mai spun doar că sper că ne veți încânta cu cele mai frumoase și inedite preparate și că măcar unul dintre câștigători sper să fie un membru al comunității Rețete cu Laura Laurențiu. M-aș simți foarte bine să se întâmple asta și să ne întâlnim personal, la Brașov. Vă doresc inspirație și preparate reușite iar dacă mai aveți nevoie de lămuriri, vă stau la dispoziție!

Instagram @lauralaurentiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *