Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE

Meniul de revelion

Adaugata la de
PUBLICITATE

Dragii mei, anul acesta voi fi foarte departe de bucătăria mea, cu ocazia Sărbătorilor. Nu mă voi putea lăuda cu fripturile și prăjiturile, nu am povara alcătuirii unui meniu de Revelion. În schimb, vă doresc tuturor Sărbători minunate în continuare, să aveți un An Nou mai bun, să vă reușească prăjiturile, să vă crească pâinile și cozonacii, să se rumenească perfect fripturile și să încântați sufletele tuturor celor dragi!

Din rețetele postate de mine până acum, m-am gândit să vă sugerez trei posibile variante de meniu pentru Revelion. Am ales, după părerea mea, feluri potrivite între ele, dar nu excesiv de multe, pentru că eu, una, urăsc risipa și consider că mâncarea la orice ocazie sărbătorească trebuie să fie bună, suficientă ca să te simți răsfățat, dar nu cât să îți facă rău. Gătiți, așadar, cu multă grijă, alegeți rețete gustoase și aspectuoase, dar nu exagerați cu munca, păstrându-va energie și pentru o petrecere cât se poate de reușită.

Trei meniuri pentru petrecerea de Revelion

Meniu de revelion 1:

1. aperitiv asortat cu mezeluri și brânzeturi diverse, măsline, legume crude (roșii, ardei, catraveți). În același aperitiv se potrivește și o delicioasa pastă de ton, gata în doar 5 minute.

pasta de peste ton reteta rapida pasta de ton aperitiv-pasta-de-peste-cu-unt-si-maioneza

2. Somon in stil mediteranean

Preparare Meniul de revelion 1

3. Friptură de porc la cuptor cu ganitura preferată

friptura de porc la cuptor reteta pas cu pas reteta de friptura la cuptor cu sos

4. Pavlova cake

pavlova mica

Meniu de revelion 2:

1. aperitiv asortat cu mezeluri și brânzeturi diverse, măsline, legume crude (roșii, ardei, catraveți). Alături de acestea puteti asorta un elegant aperitiv din somon marinat:

Preparare Meniul de revelion 4

2. Păstrăv la cuptor 

pastrav la cuptor reteta pas cu pas cum se face un pastrav la cuptor

3. Piept de rață cu mere caramelizate și o garnitură la alegere:

piept de rata reteta video piept de rata tutorial cu imagini pentru un piept de rata fraged si suculent reteta piept de rata laura laurentiu

4. Tort Diplomat

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

tort diplomat reteta video cum se face tort diplomat de casa reteta video pas cu pas

Meniu de revelion 3:

1. Vă sugerez o selecție delicioasă de patru aperitive asortate:

aperitive-festive-canape-selectie-de-aperitive-4-sortimente-cu-mod-de-preparare-pas-cu-pas

biban-de-mare-la-tigaie-reteta-pas-cu-pas-lup-de-mare-la-tigaie-cu-piure-de-pastarnac

3. Rață la cuptor cu garnitură de cartofi și varză roșie

rata-cu-cartofi-la-cuptor-si-varza-rosie

4. Tort ”Trio Chocolat”

tort-trio-chocolate-reteta-video-reteta-tort-trio-de-ciocolata-sectiune-tort-trio-de-ciocolataCiorba de dimineața

La finele oricareia dintre variantele de meniu propuse se potrivește de minune o ciorba de burta:

Preparare Meniul de revelion 14

de vacuta:Preparare Meniul de revelion 15… sau de perisoare:

Preparare Meniul de revelion 16

Va doresc din suflet o petrecere frumoasa si un An Nou fericit, mai bun si mai imbelsugat!

Ultima rețetă publicată

Selectiile de retete pentru revelion 2013:

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 comentarii la Meniul de revelion

  1. Nicu spune:

    Mersi aveam o tema la tehnologie si ma ajutat foarte mult:)

    • lauralaurentiu spune:

      sa-ti fie de bine :). Cand tema la tehnologie va fi sa si gatesti ceva, te astept cu multe retete. :)

  2. Niko spune:

    La multi ani! Multa sanatate si multe impliniri in Noul An! Eu va astept in 2011 in casa noua: http://nikosnewhomeblog.blogspot.com

  3. felis spune:

    La multi ani!… Un An Nou mai bun!

  4. Anonymous spune:

    LA MULTI ANI cu bucurie!
    Casa, casa sa va fie,
    Masa, masa sa ramaie
    Iar in jurul ei sa vie
    Oameni buni, de omenie,
    Sa v-aduca veselie,
    Ganduri bune, cumpatate si urari de sanatate
    Zile multe si prospere, de la Dumnezeu putere
    Sa invingeti relele ce va-ncurca vietile!

    Interesant meniul. Multumim.
    Felicia

  5. Liana10 spune:

    Gustos meniu!
    Un An Nou fericit cu multa sanatate, intelegere si dragoste! La multi ani!

  6. Sara & Miki spune:

    Un an nou mai bun, cu pace si liniste in suflet si cu multa dragoste in inima. La multi ani 2011!

  7. Bianca spune:

    An nou fericit alaturi de cei dragi tie!!! La multi ani

  8. Ina spune:

    An nou binecuvantat si imbelsugat atat in suflet cat si-n camara!

  9. madeineu spune:

    Draga Laura,
    Iti multumesc mult de tot pentru cuvintele tale. Blogul si retetele tale sunt o sursa continua de inspiratie. Imi place foarte mult faptul ca incerci sa readuci/ actualizezi retete mai "traditionale" care datorita tie nu se vor pierde. Si daca voi ajunge vreodata in situatia in care sa am porc de taiat si nu sa cumpar produsele deja preparate, direct la blogul tau am sa apelez.:)
    Toate retetele incercate de la tine de pe blog au iesit extraordinar. De vreo 2 saptamani ma tot gandesc sa fac o portie de pogacele cu jumari, sper sa si reusesc. (pana cand le voi prepara eu, mai dau o fuga la Trandafirul).
    In incheiere Sarbatori fericite, un An nou frumos plin de bucurii, impliniri si fericire alaturi de cei dragi.
    Cristina
    Ahh si spor la bucatarit:)

  10. maya spune:

    Îti doresc un An Nou fericit alaturi de cei dragi! :-*

  11. maria elena spune:

    Ce bunatati ai propus pt Revelion, apetisante, gustoase! Asteptam si in 2011 retetele tale tentante, specifice Banatului incarcat de traditie.

    An Nou fericit cu sanatate, bucurii si realizari in toate domeniile, alaturi de familie si prieteni!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE