Pentru o masa de sarbatoare asa cum este si cea de Revelion, sunt sigura ca va doriti o friptura frageda si buna de sa te lingi pe degete. Asa imi doresc si eu, si daca unii tind sa dea o importanta mai mare aperitivelor sau desertului, pentru mine felul principal al unei mese festive este ceea ce conteaza, ceea ce doresc sa impresioneze si sa ramana in memoria gustativa a invitatilor.
De aceea, in meniul de Revelion sau al unei alte ocazii festive, imi place sa includ la felul principal si unele feluri de carne pe care nu le consumam foarte frecvent, cum ar fi carnea de rata sau noua mea descoperire, prepelita, pe care o recomand din tot sufletul.
Desigur, pentru traditionalisti sugestiile mele cuprind si cateva fripturi bune, aspectuoase si cu o nota de inedit din carne de porc, care ramane preferata majoritatii romanilor. Sugestiile mele de retete pentru felul principal al meniului de Revelion sunt pregatite destul de divers, asa incat fiecare sa poata gasi ceva ce ii este accesibil de preparat dar si pe placul inimii: fripturi la cuptor, fripturi pe gratar sau la tigaie.
Sa nu uitam, insa, pe langa o friptura buna, traditia recomanda sa se manance in noaptea de Revelion si o mancare cu fasole, boabele simbolizand bogatie (ceea ce va doresc asa cum imi doresc si mie, poate-poate asta o fi anul in care se intampla :P), asa incat am adaugat pe lista sugestiilor si trei retete cu fasole.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
…si fasolica:
![]() |
![]() |
![]() |
Sa fie cu belsug si sanatate, dar mai ales sa va fie de bine :)!
Alte selectii pentru meniul de Revelion:
Lasă un răspuns