Ratatouille
Ratatouille, un preparat de sezon, usor de facut si gustos
Am vazut reteta de ratatouille cu branza de capra pe blogul Savori Urbane si m-am gandit multa vreme la el. Astazi am fost la gradina de legume si am venit acasa incarcata ca o albina. M-am hotarat sa fac ratatouille pentru ca dupa atatea dulciuri se cerea o pauza.
00:1500:4501:004redus
Ingrediente RATATOUILLE
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 ardei rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 300 ml pasta de rosii
- 4 linguri ulei de masline
- sare si piper negru dupa gust
- cimbru
- 100 g branza de capra
- frunze de leustean pentru decorare
Preparare RATATOUILLE
Am spalat legumele si le-am taiat rondele. Vinetele si dovleceii se presara cu putina sare si se lasa putin deoparte pana pregatim restul ingredientelor. Se amesteca intr-un castron pasta de rosii cu cimbrul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se tamponeaza vinetele si dovleceii cu servete de bucatarie pentru a indeparta excesul de umiditate. Intr-un vas termorezistent se pun 2/3 din pasta de rosii cu cimbru. Eu am o pasta de rosii facuta in casa de mama mea, foarte gustoasa si aromata. Se poate pune si suc de rosii proaspete.
Se aseaza legumele in tava alernand feliile, dovlecel, vanata, dovlecel si din loc in loc se adauga felii de ceapa taiate julien si usturoi tocat marunt. Deasupra se aseaza ardeiul tocat in fasii inguste. Se stropeste tava cu restul de pasta de rosii cu cimbru si cu 2 linguri de ulei de masline si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius pentru 30-40 de minute. Tava cu ratatouille trebuie sa fie acoperita cu o hartie de copt pentru a nu se arde legumele la suprafata.
Dupa ce a stat la cuptor 30-40 de minute, se ia hartia de copt de deasupra, se presara branza de capra si se mai da la cuptor pentru 10 minute. Inainte de servire se mai stropeste cu 2 linguri de ulei de masline.
Mirosea asa frumos in bucatarie in timp ce ratatouille era in cuptor ca nu mai aveam rabdare de pofta. Si branza de capra ce gustoasa este!
Pofta buna!
Lasă un răspuns