
Salata de cartofi cu oua fierte





Ce facem cu ouale de la Pasti? Le facem salata!
Pentru pranzul de azi avem in meniu o salata de oua cu cartofi. Ouale ramase de la Pasti prin frigider nu mai pot fi pastrate la nesfarsit, cu atat mai mult cu cat se apropie si Pastele Mici cand traditia cere sa vopsim alte oua. Dupa maioneza din ou fiert pe care am facut-o ieri, salata asta este inca o modalitate foarte avantajoasa de a valorifica aceste oua, dar daca ni se face pofta de ea, evident ca putem s-o facem si cu oua fierte in acest scop. E gustoasa, picanta si… roz. Ce sa ne dorim mai mult?
00:1000:1500:254redusa
Ingrediente Salata De Cartofi Cu Oua Fierte:
- 6 oua fierte tari
- 600 de grame cartofi cantariti dupa ce s-au curatat, taiati in cuburi
- 150 de grame sfecla rosie din salata de sfecla
- 4 linguri de vinegreta din salata de sflecla rosie (zeama aromata din borcanul de salata de sfecla)
- 2 linguri de maioneza
- 175 ml. iaurt grecesc
- 1 ligura buna de hrean proaspat ras (si in plus pentru presarat pe deasupra)
- 3-4 fire de ceapa verde
- 50-60 de grame de frunze de salata (care le preferati)
- sare si piper
Preparare Salata De Cartofi Cu Oua Fierte:
1. Pentru aceasta salata, am folosit 6 din ouale ramase de la Pasti, pe care le-am pastrat in frigider. Daca fierbeti oua special pentru aceasta salata, inainte de a incepe prepararea ouale trebuie sa fie complet reci. Se pot folosi pentru salata pana la 8 oua (eu am pus doar 6).
2. Se pune pe foc o cratita cu 2 litri de apa. Cand da in clocot, se adauga sare si cartofii curatati si taiati in cuburi cat mai egale. Se fierb 10-15 minute (sa se fragezeasca dar sa nu se inmoaie ca pentru piure), se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.
3. Ouale se decojesc si se taie felii. Dupa preferinta, ouale se pot taia cuburi sau chiar se pot toca marunt. Ceapa verde se curata se si spala si se toaca felii fine, cu o buna parte din frunze.
4. Se pastreaza cateva felii de oua pentru decor, la fel si cateva felii de sfecla rosie. Restul oualor, sfeclei, ceapa verde tocata si cartofii fierti se pun intr-un castron incapator.
5. Intr-un castronel, se prepara dressingul: se pune iaurtul, maioneza, vinegreta de sfecla rosie si hreanul ras. Sosul se omogenizeaza si se adauga sare si piper dupa gust.
6. Dressingul roz se toarna peste cartofii, ouale, ceapa verde si sfecla rosie din castron si se amesteca cu grija, ca sa se imbrace in sos fara sa se zdrobeasca.
De preferinta, salata de cartofi cu oua fierte e bine sa stea la frigider, acoperita bine cu o folie alimentara, cam 20-30 de minute inaintea servirii, pentru a avea timp sa se imbibe bine cu aromele din sos. Daca, insa, foamea da ghes… va asigur ca va fi delicioasa si imediat dupa ce s-a amestecat cu dressingul (stiu, pentru ca am gustat :P). Se aranjeaza salata pe un platou, se decoreaza cu feliile de ou fiert si sfecla rosie care s-a pastrat deoparte si se adauga si frunze proaspete de salata. Dupa gust, se poate rade hrean proaspat pe deasupra.
Aceasta salata poate constitui un pranz indestulator pentru 4 persoane, dar daca faceti portii mai mici, o puteti servi si ca aperitiv. Pofta buna!
Lasă un răspuns