Cautare in site
x inchide
Advertising
Prăjiturele de modă veche

Prăjiturele de modă veche

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 04.05.2010
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Rețeta acestor prăjiturele de modă veche, aspectuoase si foarte gustoase, a intrat în familia mea cu câteva zeci de ani în urmă. Acesta este și motivul pentru care le-am numit „prăjiturele de modă veche”. Sunt ceva mai migăloase, dar spornice și destul de ieftine, dacă vă prindeți să le faceți nu vă va părea rău. În plus, oricine a gustat la mine acasă aceste prăjiturele de modă veche a fost încântat și a cerut și rețeta. Acum, dacă le-a și făcut, sau s-a lăsat descurajat de procedeul ceva mai migălos, nu am de unde ști. Cert este că sunt niște mici minioane delicioase și care arată tare bine pe platourile cu prăjituri asortate. Aflați mai jos rețeta completă.

Ingrediente prăjiturele de modă veche

50 de bucăți

pt. blat:
  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat
  • 3 linguri de făină
pt. umplutură:
  • 6 linguri de zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • 100 de grame de unt
  • 100 ml. de apă
  • 100 de grame de nuci prăjite ușor și mărunțite
  • 80 de grame de fructe uscate (stafide, caise, merișoare etc. – eu am optat pt. ultimele)
  • 2-3 linguri de rom
  • în plus, 4-5 linguri de gem de caise
pt. glazură:
  • 250 de grame de zahar praf foarte fin
  • 50 de grame de cacao
  • 2 linguri de ulei
  • câteva linguri de apă clocotită
  • royal icing  dintr-un albuș de ou și 3 linguri de zahăr

Preparare prăjiturele de modă veche

Baza de pandișpan

1. Baza pentru aceste prăjiturele de modă veche este un strat subțire de pandișpan. Pe acesta îl vom prepara prima dată. Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade. Ouăle, vanilia și zahărul pentru blat se pun într-un bol încăpător.

oua pregatite in castron

2. Batem cu mixerul la viteza mare pana se formeaza o cremă. Adaugăm făina si omogenizam cu miscari circulare pe verticala, așa încât să nu pierdem aerul acumulat în albușuri. Nu se adauga praf de copt, pentru ca un blat din pandispan chiar nu are nevoie de asa ceva, in plus, blatul trebuie sa fie subtire.

omogenizare faina in compozitie de pandispan

3. Intindem aluatul obtinut in tava cuptorului (42*37 cm) in care se aseaza, mai intai, hartie de copt. Nivelam bine compozitia.

blat de tort crud in tava

4. Supraveghem atent cuptorul, fiind un blat subtire va fi gata in 10-12 minute. Pandispanul pentru ale noastre prăjiturele de modă veche trebuie să fie abia auriu, dar să treacă testul scobitorii.
blat de tort copt

Advertising

5. Se lasa pandispanul sa se raceasca putin, apoi se indeparteaza hartia de copt. Cu o forma rotunda, se decupeaza 50 de discuri din blat, cu diametrul de 3 cm. Aceste discuri constituie baza fiecarei prajiturele de moda veche. Din resturile de la decupat si restul de blat vom face compozitia din care vom modela corpul minioanelor noastre.

discuri de pandispan decupate

Compozitia cu cacao

6. Punem la caramelizat 5 linguri de zahar. Pana ce zaharul se topeste, se amesteca lingura de zahar ramasa cu cele 2 linguri de cacao. Adaugam 100 de ml. de apă, puțin câte puțin. Cand zaharul are culoarea aurie, se adauga untul, amestecand, pe foc mic, pana se incorporeaza.

zahar ars cu unt

7. Se adauga imediat cacaoa dizolvata in apa si se amesteca bine. Lasam sa clocoteasca 1-2 minute, sa fie tot zaharul caramelizat dizolvat, apoi dam deoparte.

compozitia de glazura

8. Bucatile de blat ramase se pun intr-un bol, impreuna cu nucile si fructele deshidratate maruntite. Adaugam siropul de caramel si cacao si romul. Amestecam bine toate ingredientele din bol, obtinand o compozitie pastoasa, usor de modelat.

Advertising

compozitia cu firmituri de pandispan

Asamblarea prajiturelelor

10. Ungem cu gem toate cele 50 de discuri de blat.

discuri de pandispan unse cu gem

11. Compozitia cu cacao se imparte, cu ajutorul unei lingurite, in 50 de bile egale. Din fiecare se modeleaza cate un con care se aseaza pe cate un disc de blat uns cu gem.

asamblare prajiturele de moda veche

Glazurare

12. Se prepara glazura, amestecand intr-un castron cacaoa cu zaharul praf si adaugand treptat uleiul si cate o lingura de apa clocotita, pe rand, pana cand se formeaza o compozitie de consistenta smantanii. Fiecare prajiturica se da prin glazura, eu m-am ajutat de un bat pentru frigarui.

glazurare prajiturele de moda veche

Observație: aceasta este glazura pentru aceste prajiturele de moda veche, din rețeta consemnată acum vreo treizeci de ani. În prezent, cred că ne permitem să glazurăm cu ciocolată neagră.

Advertising

13. Prajiturelele glazurate se aseaza pe hartie de copt si se lasa sa se zvante complet. Dupa ce glazura este uscata, se indeparteaza resturile scurse pe langa prajiturele.

prajiturele de moda veche glazurate

Decor

14. Se prepară royal icing, mixând 1 albuș cu 3 linguri de zahăr până cand zahărul se dizolvă complet și compoziția e țeapănă. În rețeta de turtă dulce cu miere de albine aveți modul de preparare pas cu pas, inclusiv video, al glazurii royal icing (click pe link). Puneți pasta rezultată într-un săculeț pentru ornat cu un vârf îngust și rotund (sac a poche). Trasați spirale cu royal icing, decorând pe fiecare con glazurat.

decor cu royal icing prajiturele de moda veche

Se lasa sa se usuce bine glazura si royal incing-ul, apoi ale noastre prajiturele de moda veche pot fi servite. Eu obisnuiesc sa le asez in cosulete de hartie. Sunt niste minioane minunate si se pastreaza perfect cateva zile bune (chiar si o saptamana) intr-un loc racoros (in camara). Tineti-le intr-o cutie bine inchisa, insa, pentru ca aspectul le poate fi afectat negativ de condens.

prajiturele de moda veche reteta pas cu pas de minioane glazurate

Să vă fie de folos!

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

72 comentarii la Prăjiturele de modă veche

  1. Mihaela Popescu spune:

    Este foarte important sa ne spui dimensiunea tavii in care faci blatul,te rog!

  2. georgiana spune:

    cred ca sunt foarte gustoase la cum arata!

  3. Terezia Dumitrache spune:

    arata f bine cred ca este f buna,dar n-am inteles din ce se face blatul?

  4. Jersarah spune:

    Au iesit o nebunie!!!!!!!! Le-am facut acum, de Sf. Valentin, si sotul meu a ramas absolut uimit de cat de bune si aratoase sunt! Nu sunt chiar atat de migaloase si nici greu de facut – nu va speriati ca n-o sa va iasa, ca ies fara sa fii cofetar de meserie si arata ca si cand ar fi fost cumparate. De gust…. nu mai spun! Inca o reteta de 5 stele + de la Laura!  Minunile astea delicioase au intrat pe lista mea de bunatati pregatite pentru ocazii speciale! Multumim, Laura!

    • lauralaurentiu spune:

      Poza ai, draga mea :))? Hai pune si o poza, sa vedem si noi cum ti-au iesit! Pana una alta, cu poza sau fara poza, eu ma bucur ca aceasta reteta a fost o reusita si zic sa va fie de bine!

      2012/2/15 Disqus

      • Kyra spune:

        Poza facuta cu tel, deci de proasta calitate. Si nici nu prea m-am omorat sa le decorez prea frumos, ca urma sa le mancam imediat. A fost bataie pe ele! 

      • Jersarah spune:

        Nu mi-a incarcat poza, nu stiu de ce…

      • lauralaurentiu spune:

         Ba da, s-a incarcat poza, sunt foarte frumoase, sa va fie de bine! Ma bucur mult si te mai astept sa incerci si alte retete!

      • Gabriela spune:

        Pentru ca prima data cand le-am facut, le-am aranjat in graba, m-am simtit datoare sa

      • Gabriela spune:

        Ufff… nu ma descurc cu platforma asta de „comentarii”… Poate reusesti sa stergi mesajul meu neterminat. Asadar… pentru ca prima oara cand le-am facut le-am decorat in graba si le-am pozat aiurea, m-am simtit datoare sa revin cu poze de la a doua  incercare. Iata cum arata prajiturelele decorate cu grija pentru o ocazie speciala: http://micutacasa.blogspot.com/2012/03/prajituri-pentru-o-persoana-minunata.html

      • lauralaurentiu spune:

         Foarte, foarte frumoase Ș). Sa-ti fie de bine, vad ca iti plac cu adevarat aceste prajiturele daca  te-ai incumetat si a doua oara :)

      • Gabriela spune:

        Da, ne plac mult! Multumim pentru retetele extraordinare pe care le impartasesti. 

  5. Anonymous spune:

    laura draga, esti o maestra in ale bucatariei!! pe cand eram eu mica, le spuneam prajiturelelor tale de moda veche, clementine. Erau senzationale, si acum citind articolul tau, imi dau seama ca erau facute din resturile de la cofetaria cu pricina… si nu cred ca mai era vreo prajitura sa imi placa atat de mult.
    Cu drag, Corina

  6. lauralaurentiu spune:

    Andreea, ma bucur mult ca ti-au reusit (asta si pentru ca ai avut asa un ajutor destoinic ;) ). Parerea mea si cateva sfaturi din experienta:

    – ai improvizat foarte inteligent, adaugand biscuiti macinati :)

    – pe vremea cand mai pregateam foarte multe (5, 6, 7 sau mai multe :)) ) feluri de prajituri pentru ocazii speciale, obisnuiam sa adaug la acest aluat toate marginile ce rezultau de la indreptarea celorlalte prajituri, asa incat aceste prajiturele erau o modalitate excelenta de a recicla toate acele bucatele foarte gustoase, dar nu atat de aspectuoase, si, evident, imi rezultau mai multe. Pentru ca multe dintre marginile de prajitura erau cu crema, siropul de cacao mi-a ajuns mai de fiecare data, in schimb trebuia sa prepar mai multa glazura. :)

    – ma bucur ca te-ai descurcat cu glasatul si ornatul (repet, aportul celui mic trebuie sa fi fost hotarator :) ) si mai ales ca ai reusit sa nu "murdaresti toata bucataria" :))

    Iti doresc sarbatori fericite in continuare!

  7. Andreea spune:

    Am facut si eu aceste prajiturele pentru Craciun. Mi-au iesit dragute(adica nu asa frumoase ca in poze), dar foarte gustoase. Intr-adevar cer destul de multa rabdare si atentie, dar se fac :)
    Eu am facut cateva greseli pe care data viitoare sper sa le nu mai repet. Le scriu ca poate ajuta pe cineva:
    – am folosit tava mai mica de la cuptor;
    – am taiat cu o forma cu diametru de 4 cm(nu am avut altceva)
    …asa ca mi-au iesit vreo 38 prajiturele si nu mi-a mai ramas mult aluat pentru umplutura.
    – am folosit biscuiti macinati pentru umplutura si tot a iesit delicioasa;
    La ornat m-a ajutat si fiul meu si tot nu am murdarit bucataria :)
    Va urez un 2011 numai cu bucurii!

  8. lauralaurentiu spune:

    talmacita :) – sa-ti talmacesc ce si cum:

    -pentru mine, zahar pudra este sinonim cu zahar praf; evident, praf nu egal tos :)
    -de ce anume nu e corect sa faci discurile de 3 cm.? de ce e corect sa le faci de 5 cm.? Fiecare poate sa le faca cat de mici sau mari doreste si nu e corect sau incorect. Eu am spus destul de clar: "se decupeaza astfel 50 de discuri". Restul de blat iti trebuia pentru altceva, deoarece:
    – compozitia pentru conuri se pare ca ti-a iesit prea moale :). Repet, trebuia sa te opresti la 50 de discuri iar restul de blat sa il folosesti pentru asta.
    -cum Dumnezeu poate sa fie glazura de la sfarsit gresita si sa iasa o "chestie groasa", cand eu am specificat ingredientele si in plus, atatea linguri de apa fierbinte, adaugate pe rand, cate una, pana compozitia e fluida, ca o smantana care curge?!

    Eu cred ca gresite nu sunt retetele mele, pe care le-au incercat deja mii de persoane, ci anumite manevre pe care le-ai facut tu prin bucatarie. Da, dunt niste prajituri mai migaloase si am spus asta de la inceput. Faptul ca ai murdarit toata bucataria, insa, nu dovedeste ca reteta ar fi gresita, ci sugereaza altceva :)

  9. talmacita spune:

    Tocmai am terminat de preparat prajiturelele. Sunt plina de nervi. Comentariile de mai sus sunt elogioase fiindca nimeni nu a incercat sa le faca. Eu stau de 5 ore in bucatarie!
    In primul rand ai niste greseli in reteta. Discurile le-am facut cum spui tu, de 3 cm… ies 70 si sunt foarte mici. Corect ar fi 4-5 cm. Compozitia bileleor SIGUR trebuie data la frigider inainte de modelare, altfel… Glazura de la sfarsit e gresita. Asa cum spui tu iese o chestie groasa, in care cand am introdus prima prajitura s-a dus bila cu totul! In plus, a fost prea mare cantitatea! Cred ca ar trebui cel mult 200 g de zahar pudra, nu praf!
    In fine glazurarea a fost o catastrofa, am murdarit totul in bucatarie. Un lucru e clar: a doua oara nu mai prepar aceasta prajitura.

  10. Nana spune:

    am tot cautat si nu am gasit hartiute din acelea in cae ai pus prajiturelele. imi spui te rog de unde le-ai cumparat?

  11. Ligia spune:

    Arata superb! Sunt ca niste mici ornamente de Craciun!

  12. lauralaurentiu spune:

    Eu am cumparat merisoare de la Selgros. In reteta asta poti folosi cu succes stafidele.

  13. Anonymous spune:

    de unde cumpar merisoarele?am auzit in multe retete de ele dar nu stiu de unde sa cumpar.

  14. Naina spune:

    Eu cred ca sunteti un adevarat fenomen…..sa fiti sanatoasa si sa ne mai bucurati cu asemenea retete. Va pup!

  15. lauralaurentiu spune:

    Andreea, ma bucur mult ca iti sunt pe plac. :) Sunt prajituri usor de facut, in sensul ca nu implica manopere complicate, chiar daca sunt destul de migaloase. In schimb, compenseaza eforturile prin gust, in primul rand, apoi prin aceea ca sunt spornice si ieftine aceste prajituri.

  16. lauralaurentiu spune:

    Ani, Aneta si lazarionut, va multumesc mult de felicitari! Incercati prajiturile, nu veti regreta :).

  17. Andreea spune:

    Ce idee buna sa aduci retete sarbatoresti in topul ecranului, mai ales pentru cei care nici nu stiu ca exista asa o prajiturica faina! Merci pt reteta!

  18. Anonymous spune:

    buna sunt aneta,aceste prajiturele sunt fenomenale,ff aspectuoase si cu siguranta ff bune ca toate retetele dvs.felicitari

  19. lazarionutz spune:

    superbeeeee…oare rezista pana la craciun dc le fac maine??/

  20. Anonymous spune:

    Arata tare bine! si nu par greu de realizat MMMMMM…….. ma pregatesc sa le incerc de Sarbatori. Cind eram in tara se facea asa ceva la cofetaria Crinul in Baia-Mare, si tot ma gindeam oare cum le-as inventa. Reteta ta seamana mult cu alea. Multumesc mult de tot pentru toate retetele EXTRAORDINARE!!!
    Sarbatori Fericite! si Multa inspiratie!
    Ani

  21. lauralaurentiu spune:

    Cr pot sa spun? :) Bine ati venit, si sper ca intamplarea sa se transforme in obisnuinta. Va mai astept cu drag.

  22. Anonymous spune:

    Din simpla intamplare v-am decoperit! Retetele sunt minunate din toate punctele de vedere! Daca as avea timpul necesar le-as incerca pe toate!

  23. Anonymous spune:

    Locuiesc departe de tara, sotul meu este japonez, deci foarte pretentios la mancare. Internetul este resursa pentru orice si am vizitat mii de site'uri cu retete din toata lumea. Gatesc cu multa dragoste si, desi nu imi sta in obicei sa fac comentarii nicaieri, aici trebuie sa scriu: MULTUMESC DIN INIMA PENTRU COMOARA PE CARE ATI ADUNAT'O AICI, PENTRU EFORTURILE DE A DESCRIE ATAT DE AMANUNTIT FIECARE RETETA, DE A FACE POZELE SI DE A ADUCE ROMANILOR MANDRIE SI APRECIERE PRIN ACESTE RETETE MINUNATE.

  24. sarah spune:

    wow cat de bine arata.iti trebuie ceva rabdare sa realizezi asa ceva dar cred,de fapt sunt convinsa ca merita.o zi minunata !

  25. diamond spune:

    Laura, ce bunaati ai facut aici!yummy, ce pofta imi faci! te pup dulce!

  26. lauralaurentiu spune:

    Mihaela spunea…

    Si cum arata tava de argint…
    Vreau sa va intreb daca la tortul cu fluturii albi, zmeura poate fi inlocuita si cu alte fructe, de ex. capsuni?

    Mihaela, categoric se poate – cu capsuni, cu visine, cu caise, orice fructe zemoase (afine, mure etc.).

  27. lauralaurentiu spune:

    Lia spunea…

    Laura,
    Am salvat reteta.
    Mi se pare spornica si buna.
    E foarte aspectuoasa si totusi nu pare greu de
    realizat.

    Draga mea, stii ca iti cam duc dorul? :)) Imi lipseste verva si intelepciunea ta si mi-e dor sa te mai citesc :).
    In fine, reteta e exact asa cum zici: spornica, place tuturor, se combina minunat cu alte prajituri (pe platouri), decorativa si usor de facut.

  28. lauralaurentiu spune:

    Goldielocks spunea…

    Asa reteta magnifica nu am mai intalnit pana acum,felicitari pt toata activitatea d-voastra,tot ceea ce faceti,faceti cu dragoste si se vede!

    Multumesc mult, draga mea, sa stii ca sunt usor de facut, poate ceva mai migaloase, dar rezultatul incanta pe toata lumea! Te mai astept cu mult drag pe la mine!

  29. lauralaurentiu spune:

    Gospodina de Criza spunea…

    Imi place imaginea finala foarte mult, toate accesoriile.

    Pai vezi, ca daca-s prajiturele de moda veche cereau si o punere in scena adecvata ;) !

  30. lauralaurentiu spune:

    Sorina spunea…

    de moda veche dar…splendide

    Multumesc, Sorina draga, te mai astept!

  31. lauralaurentiu spune:

    Iustina spunea…

    or fi ele de moda veche, da' arata mortal

    Eh, vorba aia, "ou sont les neiges d'antan?" :))! Multumesc, draga mea!

  32. lauralaurentiu spune:

    Ana spunea…

    Laura sunt grozave!!!!! Am se le fac cat de curand. Salutari de departe

    Multumesc, Ana, si te mai astept cu mult drag!

  33. lauralaurentiu spune:

    Luiza spunea…

    arata superb,si chiar asa,merita facute de ziua barbatului….ar degusta si ei ceva dulce azi…nu?…va pupam!

    Deci, le-ai facut sau nu? :P Va asteptam pe la noi!

  34. lauralaurentiu spune:

    boscodina spunea…

    superbe,arata bestial ! si nici nu par asa de greu de facut, la glazura ma vad scapandu-mi inauntru,dar in rest cred ca as reusi sa nu-mi prin urechile. oricum,se inceraca, am gasit si motiv, ziua barbatului pe 9 mai :)multumesc tare tare mult!

    Boscodina, eu te astept cu mult drag sa imi comunici impresiile tale, ca tot ai gasit pretextul :).

  35. lauralaurentiu spune:

    maria mihalache spunea…

    Excelent, Laura……………felicitari!

    Multumesc mult, Maria!

  36. lauralaurentiu spune:

    ellis_el spunea…

    Foarte interesanta reteta,poate tocmai pentru ca e ,,de moda veche''.Am de dat vreo 2 kg jos si o sa ma si apuc sa le fac ca sunt tare curioasa de gust.Cu siguranta e o alta reteta minunata asa cum m-am obisnuit sa gasesc aici.

    Ellis_el – ai grija, pacat sa iei kilogramele inapoi, fa-le, dar lasa-i pe altii sa se indulceasca cu ele! Ei, poti sa gusti si tu 2-3, ca n-o fi foc! :P Ma bucur ca iti place blogul meu, te astept cu mult drag si pe mai departe.

  37. lauralaurentiu spune:

    Andreea Annabel spunea…

    suuuuuuperbeeeeeeeeeee
    maxime felicitari.am salvat reteta poate ma incumet sa fac si eu.mult spor in continuare

    Andreea, eu astept cu mult interes impresiile tale si iti multumesc.

  38. lauralaurentiu spune:

    judy spunea…

    Cam mult de lucru dar se vad atat de bune…….cu permisiunea ta o sa "fur" reteta sa o am pentru cand m-oi incumeta!!!

    Judy draga, esti invitata mea, eu te astept cu impresii! Cu putina planificare, poti sa le faci in cateva reprize si sa nu ti se para atat de mult de lucru.

  39. lauralaurentiu spune:

    maria elena spunea…

    Sunt tare aspectuoase, de moda veche, dar noi in vremurile de azi. Imi plac si cum arata, imi place si compozitia lor.

    Asa cum zici, Maria Elena, au fost "ca noi", familia mea le uitase complet :))! Multumesc pentru vizita, te mai astept cu drag.

  40. lauralaurentiu spune:

    Olgutza spunea…

    Wow… sunt superbe, dar si migaloase..Oricum par atat de bune. Imi vine sa intind mana sa iau (macar) una doar doar n-oi mai saliva atat :D
    Felicitari, Laura!!

    Draga Olgutza, sunt prajituri accesibile oricui, zic eu, nu presupun cine stie ce manopere complicate. Poti sa le formezi intr-o zi si sa le glazurezi a doua zi. Sunt spornice si arata tare bine alaturi de alte prajituri, pe platouri. Si… poftim de te serveste! :P

  41. lauralaurentiu spune:

    szannalina spunea…

    Buna,v-am descoperit din intamplare, dar imi place foarte mult blogul dumneavoastra. Retetele pe care le impartiti cu noi sunt spectaculoase!

    Sunt niste prajiturele foart frumoase si rafinate!

    Multumesc, szannalina, ma bucur mult ca iti place ceea ce fac eu pe aici si te mai astept cu mult drag.

  42. Mihaela spune:

    Si cum arata tava de argint…
    Vreau sa va intreb daca la tortul cu fluturii albi, zmeura poate fi inlocuita si cu alte fructe, de ex. capsuni?

  43. Lia spune:

    Laura,
    Am salvat reteta.
    Mi se pare spornica si buna.
    E foarte aspectuoasa si totusi nu pare greu de
    realizat.

  44. Goldielocks spune:

    Asa reteta magnifica nu am mai intalnit pana acum,felicitari pt toata activitatea d-voastra,tot ceea ce faceti,faceti cu dragoste si se vede!

  45. Sorina spune:

    de moda veche dar…splendide

  46. Iustina spune:

    or fi ele de moda veche, da' arata mortal

  47. Ana spune:

    Laura sunt grozave!!!!! Am se le fac cat de curand. Salutari de departe

  48. Luiza spune:

    arata superb,si chiar asa,merita facute de ziua barbatului….ar degusta si ei ceva dulce azi…nu?…va pupam!

  49. boscodina spune:

    superbe,arata bestial ! si nici nu par asa de greu de facut, la glazura ma vad scapandu-mi inauntru,dar in rest cred ca as reusi sa nu-mi prin urechile. oricum,se inceraca, am gasit si motiv, ziua barbatului pe 9 mai :)multumesc tare tare mult!

  50. maria mihalache spune:

    Excelent, Laura……………felicitari!

  51. ellis_el spune:

    Foarte interesanta reteta,poate tocmai pentru ca e ,,de moda veche''.Am de dat vreo 2 kg jos si o sa ma si apuc sa le fac ca sunt tare curioasa de gust.Cu siguranta e o alta reteta minunata asa cum m-am obisnuit sa gasesc aici.

  52. Gospodina de Criza spune:

    Imi place imaginea finala foarte mult, toate accesoriile.

  53. Andreea Annabel spune:

    suuuuuuperbeeeeeeeeeee
    maxime felicitari.am salvat reteta poate ma incumet sa fac si eu.mult spor in continuare

  54. judy spune:

    Cam mult de lucru dar se vad atat de bune…….cu permisiunea ta o sa "fur" reteta sa o am pentru cand m-oi incumeta!!!

  55. maria elena spune:

    Sunt tare aspectuoase, de moda veche, dar noi in vremurile de azi. Imi plac si cum arata, imi place si compozitia lor.

  56. Olgutza spune:

    Wow… sunt superbe, dar si migaloase..Oricum par atat de bune. Imi vine sa intind mana sa iau (macar) una doar doar n-oi mai saliva atat :D
    Felicitari, Laura!!

  57. szannalina spune:

    Buna,v-am descoperit din intamplare, dar imi place foarte mult blogul dumneavoastra. Retetele pe care le impartiti cu noi sunt spectaculoase!

    Sunt niste prajiturele foart frumoase si rafinate!

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE