
Orange-muffins





Pentru ca sunt o harnicuta, uite, am copt pana-n miez de noapte si am pregatit ceea ce urmeaza pentru un mic dejun foarte aromat. Marturisesc ca am gustat deja aceste mici muffins cu portocale, am impartit „sectiunea” pozata mai jos cu sotul meu. Am vazut reteta acestor minunate muffins cu portocale de pe un forum sarbesc si nu am avut stare pana ce nu le-am pregatit:
Ingrediente muffins cu portocale
- 3 oua
- 150 de grame de zahar
- 40 de grame de unt
- 300 de grame de faina
- 200 ml smantana
- coaja rasa de la 2 portocale
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 plic de praf de copt
Pt. jeleul de portocale:
- 40 de grame (2 linguri cu varf) de amidon alimentar din porumb
- 400 ml suc de portocale
- 3 linguri de zahar (atentie! daca sucul e cumparat s-ar putea sa fie indulcit!!!)
- coaja de portocale confiata, dupa gust
Mod de preparare
Jeleul de portocale
Prima data preparati jeleul de portocale. Puneti sucul pe foc cu cele 3 linguri de zahar, amestecati amidonul cu putin suc si adaugati, cand a dat sa fiarba am adaugat si coaja confiata, lasati pana se ingroasa si dati de o parte, la racit:
Prepararea compozitiei pentru muffins
Ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala se mixeaza pana se obtine o crema consistenta.
Se adauga untul topit, smantana, faina si praful de copt si se omogenizeaza pentru obtinerea aluatului.
Pentru ca nu am avut suficienta rabdare sa caut sa-mi iau si eu niste forme de hartie pentru muffins, am uns cu unt solid si am tapetat cu faina forma speciala (grea operatiune :P!) si apoi am fost gata sa pun in ea ai mei orange muffins.
Am pus in fiecare gaura cate o lingura de aluat, apoi in fiecare forma am pus cate o lingurita buna de jeleu, adancind-o in aluat:
Am acoperit cu restul de aluat:
Coacere muffins cu portocale
In cuptorul preincins la 180 de grade (cuptor pe gaz, fara ventilatie) am asezat tava la o inaltime medie si am uitat-o acolo pret de 20 de minute. Brusc mi-am amintit de ai mei muffins cu portocale, si i-am salvat de carbonizare chiar la momentul oportun (glumesc :P). Am lasat muffins-ii sa se raceasca pe un gratar pentru prajituri. Jeleul ramas l-am pus in posul cu deschizatura in forma de stea (cea mai mare) si am ornat muffinsii:
Apoi am presarat ai mei orange muffins cu zahar pudra:
Si, am marturisit deja, cu toata ora intarziata, care nu mi-a dat de ales decat sa aprind becurile electrice, am riscat si la o sectiune. Nu e cea mai reusita poza, dar subiectul ei fiind sectiunea acestor minunat de parfumati muffins cu portocale, sper ca ma veti ierta.
Superbi si parfumati! Aici sursa.
Lasă un răspuns